Με ανάρτηση του ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Άρσεν Αβακόφ δηλώνει πως η χώρα του πρέπει να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων:
Η γενοκτονία των Αρμενίων δεν είναι τραγωδία ενός έθνους. Πρόκειται για ένα φοβερό και δυστυχώς, αμάθητο μάθημα για όλη την ανθρωπότητα.
Η δήλωση του αυτή γίνεται σε μια στιγμή οι σχέσεις της Ουκρανίας με την Τουρκία ανθίζουν! Μαλιστα για να ενισχύσει την άποψή του, ο Αβακόφ είπε ότι η αναγνώριση θα συμβάλει στην πρόληψη παρόμοιων εγκλημάτων στο μέλλον.
Αναλυτικά όσα έγραψε:
ΤΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΝΕΜ!
1915-1921. Ημέρα μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
(Ukr / Rus)
Σήμερα, 24 Απριλίου, ημέρα μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Ο κόσμος θυμάται ενάμιση εκατομμύριο νεκρούς, μαρτύρους, λιμοκτονούντες, που μόνο για τους δολοφόνους ήταν ′′ λάθος ′′ εθνικότητα και ′′ λάθος ′′ πίστη. Ήταν μια προσεκτικά μελετημένη και προγραμματισμένη δολοφονία που κράτησε δύο δεκαετίες.
Στις 24 Απριλίου 1915, εκατοντάδες χιλιάδες εκπρόσωποι της ευφυΐας, του κλήρου, των συγγραφέων, των φιλοσόφων και των καλλιτεχνών συνελήφθησαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, όσοι μπορούσαν να οδηγήσουν μόνοι τους. Σχεδόν όλοι σκοτώθηκαν.
Στην αρχή η τουρκική ζαρμπνίκη κάλεσε στο στρατό και πυροβόλησε τον Αρμενικό στρατό. Μετά από αυτά τα δύο στάδια του προγράμματος γενοκτονίας, υπάρχουν γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι. Αποβλήθηκαν με το ζόρι από την γη τους και πήγαν στην έρημο. Οι περισσότεροι εκτοπισμένοι άνθρωποι πέθαναν από πείνα και ασθένεια. Σχεδόν κανείς δεν έχει φτάσει.
Αυτοί που κατάφεραν να ξεφύγουν έχουν διαλυθεί σε ξένες χώρες και έχασαν την πατρίδα τους για πάντα.
Τότε ξέσπασε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και το κοινό εξέφρασε μόνο ανησυχία.
Σας θυμίζει κάτι αυτό?..
Ένα τέταρτο του αιώνα αργότερα ο Χίτλερ έκανε ρητορική ερώτηση: ′′ Ποιος θυμάται την καταστροφή των Αρμενίων σήμερα?” Η απάντηση ήταν το Ολοκαύτωμα.
Η Γενοκτονία των Αρμενίων δεν είναι τραγωδία ενός έθνους. Αυτό είναι ένα τρομερό και δυστυχώς αμόλυντο μάθημα για όλη την ανθρωπότητα. Γιατί ακόμα καμία χώρα και κανένας λαός δεν είναι ασφαλισμένος απέναντι στην επανάληψη της τραγωδίας. Και η πρόσφατη γενοκτονία αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, το 1995, 80 χρόνια μετά την τραγωδία του Αρμενικού λαού, ήδη για τις ζωές μας!
Γι ‘ αυτό είναι τόσο σημαντικό να αναγνωρίσουμε την γενοκτονία των Αρμενίων σε επίπεδο κράτους. Να καταδικάσουμε το έγκλημα, να κηρύξουμε το απαράδεκτο να ′′ λύσουμε ′′ με τέτοιο τρόπο τις όποιες συγκρούσεις και διαφορές, να κάνουμε πολιτικές δεσμεύσεις.
Σήμερα αναγνωρίζεται διεθνώς η Γενοκτονία των Αρμενίων – το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα εξειδικευμένα όργανα του ΟΗΕ, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.
Η καταστροφή των Αρμενίων αναγνωρίστηκε επίσης επισήμως ως γενοκτονία και καταδίκασε 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, 29 επαρχίες και περιοχές,.
Ανήμερα της 100 ης επετείου της τραγωδίας, το 2015, ο Πάπας Φραγκίσκος υπηρέτησε την αρμενική λιτουργία. ′′ Το να κρύβεσαι ή να αρνείσαι το κακό είναι σαν μια πληγή που αιμορραγεί και δεν απαγορεύτηκε “, είπε ο Πάπας.
Η Ουκρανία κέρδισε τον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με αίμα Ουράνιου Εκατοντάδες. Ο πρώτος των νεκρών ήταν πατριώτης και γιος της Ουκρανίας – Αρμένιος Σεργκέι Νιγκογιάν.
Κρατώντας επιθετικότητα στα ανατολικά, στη μάχη για τη χώρα τους – Ουκρανία, βάλτε κεφάλια στις ένοπλες δυνάμεις, Εθνική Φρουρά, Υπουργείο Εσωτερικών, Ουκρανό Αρμένιοι, τάγματα εθελοντών.
Η Λίνα Κωστένκο, η θρυλική Ουκρανική ποίηση, έγραψε υπέροχα ποιήματα ′′ Tsavet Tanem “, που σημαίνει: ′′ Ο πόνος σου κυριεύει “. Ας αναλάβουμε τον πόνο του Αρμενικού λαού, ώστε λόγω μνήμης, η τραγωδία δεν θα γίνει ποτέ ξανασυμβεί!
Τιμούμε τη μνήμη όσων σκοτώθηκαν κατά τη Γενοκτονία των Αρμενίων με ενός λεπτού σιγή.
Tsavet Tanem!
για να πάρεις τον πόνο σου μακριά
* * * *
(Ρώσος)
Ημέρα μνήμης των Αρμενικών Θυμάτων Γενοκτονίας. ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΑΝΕΜ!
Σήμερα, 24 Απριλίου, είναι η Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Ο κόσμος μνημονεύει ενάμιση εκατομμύριο σκοτωμένους, βασανισμένους, πεινασμένους ανθρώπους, που το μόνο λάθος έφταιγε η ′′ λάθος ′′ εθνικότητα και η ′′ λάθος ′′ πίστη. Ήταν μια προσεκτικά μελετημένη και προγραμματισμένη δολοφονία που κράτησε δύο δεκαετίες.
Στις 24 Απριλίου 1915, εκατοντάδες χιλιάδες εκπρόσωποι της ευφυΐας, του κλήρου, των συγγραφέων, των φιλοσόφων και των καλλιτεχνών συνελήφθησαν εν μια νυκτί στην Οθωμανική Αυτοκρατορία – όσοι ήταν πνευματικοί ηγέτες του Αρμενικού λαού, όσοι μπορούσαν να οδηγήσουν πίσω από τον εαυτό τους. Λίγο πολύ όλοι αυτοί σκοτώθηκαν.
Προκαταρκτικοί εισβολείς κάλεσαν στο στρατό και πυροβόλησαν Αρμένιους στρατιώτες. Εκείνοι που παρέμειναν μετά από αυτά τα δύο στάδια του προγράμματος γενοκτονίας – γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι – διώχθηκαν με το ζόρι από την γη τους και στάλθηκαν στην έρημο. Οι περισσότεροι εκτοπισμένοι πέθαναν από πείνα και ασθένεια. Σχεδόν κάποιος ήρθε.
Αυτοί που κατάφεραν να διασκορπιστούν σε ξένες χώρες και έχασαν την πατρίδα τους για πάντα.
Τότε ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται και το κοινό ανησυχούσε μόνο.
Σας θυμίζει κάτι αυτό?..
Ένα τέταρτο του αιώνα αργότερα, ο Χίτλερ έκανε ρητορική ερώτηση: ′′ Ποιος θυμάται την καταστροφή των Αρμενίων σήμερα?” Η απάντηση ήταν το Ολοκαύτωμα.
Η γενοκτονία των Αρμενίων δεν είναι τραγωδία ενός έθνους. Αυτό είναι ένα τρομερό και δυστυχώς αμόλυντο μάθημα για όλη την ανθρωπότητα. Μέχρι σήμερα, καμία χώρα ή έθνος δεν έχει ασφαλιστεί στην επανάληψη της τραγωδίας. Η τελευταία γενοκτονία αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ διαπράχθηκε πολύ πρόσφατα, το 1995, 80 χρόνια μετά την τραγωδία του Αρμενικού λαού, ήδη στη ζωή μας μαζί σας!
Γι ‘ αυτό είναι τόσο σημαντικό να αναγνωρίσουμε την γενοκτονία των Αρμενίων σε επίπεδο κράτους. Τουλάχιστον σε εκατό χρόνια, καταδικάστε το έγκλημα, κηρύξτε απαράδεκτη μια τέτοια ′′ λύση ′′ των όποιων συγκρούσεων και αμφισβητήσεων, αναλάβετε πολιτικές υποχρεώσεις.
Σήμερα αναγνωρίστηκε διεθνώς η Γενοκτονία των Αρμενίων από το Συμβούλιο της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα ειδικευμένα όργανα του ΟΗΕ, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών.
Η εξολόθρευση των Αρμενίων αναγνωρίστηκε επίσης επισήμως ως γενοκτονία και καταδίκασε 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων χωρών της ΕΕ, 29 επαρχίες και περιοχές.
Ανήμερα της 100 ης επετείου της τραγωδίας, το 2015, ο Πάπας Φραγκίσκος υπηρέτησε την αρμενική λιτουργία. ′′ Το να κρύβεσαι ή να αρνηθείς το κακό είναι σαν μια πληγή που δεν έχει σφραγιστεί “, είπε ο Πάπας.
Η Ουκρανία έχει κατακτήσει το δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με αίμα Ουράνιου Εκατοντάδες. Ο πρώτος των νεκρών ήταν πατριώτης και γιος της Ουκρανίας – Αρμένιος Σεργκέι Νιγκογιάν.
Αντικατοπτρίζοντας την επιθετικότητα στα ανατολικά της χώρας, πολεμώντας για τη χώρα τους – Ουκρανία, Ουκρανοί Αρμένιοι βάζουν κεφαλές στις Ένοπλες Δυνάμεις, Εθνική Φρουρά, Υπουργείο Εσωτερικών, τάγματα εθελοντών.
Η Λίνα Κωστένκο, η θρυλική ουκρανική ποιητική ποίηση, έγραψε όμορφα ποιήματα: ′′ Tsavet Tanham “, που σημαίνει: ′′ Παίρνω τον πόνο σου “. Ας πάρουμε τον πόνο του Αρμενικού λαού, για να μην συμβεί ποτέ η τραγωδία μέσα από τη μνήμη !
Ας τιμήσουμε τη μνήμη όσων σκοτώθηκαν κατά τη Γενοκτονία των Αρμενίων με ενός λεπτού σιγή…
Cavét Taném!
για να πάρεις τον πόνο σου μακριά