Κατ’ αρχήν νομίζω πως είναι κακό, πολύ κακό, για έναν Γενικό Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, να προβαίνει σε μειωτικούς χαρακτηρισμούς για Μέσα Ενημέρωσης σαν αυτούς που χρησιμοποιεί στο άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ. Το να αποκαλείς εφημερίδες (Δημοκρατία, Πρώτο Θέμα), ιστοσελίδες (documentonews.gr) και τους δημοσιογράφους τους ως «σαΐνια» ή κίτρινους, είναι απαράδεκτο για κάποιον που εκπροσωπεί την ΕΣΗΕΑ. Θα ήταν πιο χρήσιμο να πει όσα θεωρεί πως πρέπει να ειπωθούν, αντί να καταφεύγει σε αρνητικές στερεοτυπίες.
Μία ακόμη στερεοτυπία, βολική μάλιστα «για το κοινό», είναι ο τίτλος του άρθρου «ποιοι βρίσκονται πίσω από την επίθεση στον ΕΔΟΕΑΠ». Συνηθίζεται σε περιπτώσεις που σε κάποιους γίνεται κριτική, να απαντούν ταυτίζοντας τον εαυτό τους «με τον ΕΔΟΕΑΠ», «την ΕΣΗΕΑ», «την Ελλάδα», «την πατρίδα» και τα σχετικά. Τρία Μέσα Ενημέρωσης, αναρωτήθηκαν, το καθένα με τον τρόπο που επέλεξε, γιατί και πώς, ο ΕΔΟΕΑΠ έδωσε βεβαίωση στο Μένιο Φουρθιώτη για τον συγκεκριμένο λόγο «να λάβει διαπίστευση σε Υπουργεία». Σε αυτό καλό θα ήταν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ να απαντήσει χωρίς παρεκτροπές και κυρίως, χωρίς αναγωγές στο επιχείρημα πως κάποιοι επιβουλεύονται τον ΕΔΟΕΑΠ.
Ο δημοσιογράφος έχει δικαίωμα και ρεπορτάζ να κάνει και να ελέγχει και να διατυπώνει κριτική. Μην πούμε τώρα τα αυτονόητα, αν και μερικές φορές πρέπει να λέμε, γιατί όπως φαίνεται η ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αρκετές φορές, δυστυχώς είναι σε αντιδιαστολή με αυτό του δημοσιογράφου σε δράση. Ούτε ο Σταύρος Καπάκος, ούτε κανένας άλλος έχει δικαίωμα να πει σε δημοσιογράφο τι θα γράψει και γιατί θα το γράψει. Πρωτίστως, δεν έχει δικαίωμα να προσφεύγει στην ανακάλυψη σκοπιμοτήτων, αντί να απαντά σε ερωτήματα.
Ας πάμε τώρα στην ουσία. Οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες της τηλεπερσόνας Μένιος Φουρθιώτης, δεν άφησαν απέξω την ΕΣΗΕΑ. Αποδεικνύεται πως η Πρόεδρος της Ένωσης, Μαρία Αντωνιάδου (της οποίας την υπεράσπιση έχει αναλάβει ο Σταύρος Καπάκος για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει. Ίσως δεν τη θεωρεί αρκετά καλή δημοσιογράφο για να δώσει απαντήσεις) ήταν ενήμερη πως ο Φουρθιώτης χρησιμοποιεί πλαστή ταυτότητας της ΕΣΗΕΑ. Από τις 10 Φεβρουαρίου μάλιστα, κατέχει ομολογία του Φουρθιώτη για το πλαστό έγγραφο μέσω επιστολής που της έστειλε με την ιδιότητά της ως Προέδρου της Ένωσης. Αντί να οδηγήσει τον Φουρθιώτη στον Εισαγγελέα για πλαστογραφία και πλαστογραφία μετά χρήσεως, προχώρησε σε κάλυψή του. Όταν μάλιστα αποκαλύφθηκε το τι συνέβη, η Πρόεδρος, σε επίσημη απάντησή της στο Documento, είπε ψέματα και κατέληξε να επικαλείται «προσωπικά δεδομένα» για τη στάση της. Μετά την κατακραυγή του δημοσιογραφικού κόσμου, αναγκάστηκε να πάει στον Εισαγγελέα. Μόλις στις 7 Απριλίου και αφού είχαν αποκαλυφθεί σημεία και τέρατα, ζήτησε με έγγραφό της από τα Υπουργεία να ενημερώσουν για τις διαπιστεύσεις του Φουρθιώτη. Στο Documento πάλι είχε πει πως δεν υπάρχουν στοιχεία παρότι τα είχε ζητήσει.
Η υπόθεση με το έγγραφο του ΕΔΟΕΑΠ το οποίο χρησιμοποίησε ο Φουρθιώτης για να πάρει διαπιστεύσεις, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Το αν είναι σοβαρό ή όχι, νομίζω το δείχνει η άμεση σύγκληση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.
Τώρα σε ό,τι αφορά προσωπικές αναφορές του Καπάκου στο πρόσωπό μου. Κατ’ αρχήν μπερδεύει τον εαυτό του με μια συνδικαλιστική παράταξη. Όχι δεν αποτελεί ο ίδιος την παράταξη. Σε αυτή ανήκουν εκατοντάδες μέλη ακόμη τα οποία είναι με τα μαλλιά στα χέρια, με όσα αποκαλύπτονται. Στην παράταξη αυτή ανήκουν και δημοσιογράφοι του Documento οι οποίοι έκαναν τις αποκαλύψεις. Καλά θα κάνει λοιπόν να αφήσει τις εργολαβίες.