Απόψε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Αλέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΙ, ζήσαμε την δημόσια ομολογία Έλληνα πρωθυπουργού για απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων! Δείτε την ρωτήθηκε και τι απάντησε ο πρωθυπουργός μέσα από την αποδελτίωσή τις συνεντεύξεις για να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας:
Αλέξης Παπαχελάς: Υπήρξε κάποια στιγμή που φτάσαμε κοντά στο πολεμικό επεισόδιο;
Κυριάκος Μητσοτάκης: Υπήρχαν στιγμές μεγάλης έντασης, ειδικά τον Αύγουστο, ανησυχίας, απόλυτης επαγρύπνησης. Αλλά όχι, δεν θα σας έλεγα ότι φτάσαμε ένα βήμα πριν από το επεισόδιο. Νομίζω ότι υπήρχε η ωριμότητα, όταν το θερμόμετρο χτύπησε κατακόκκινο, να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Όχι να κάνουμε εμείς, να κάνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ένα βήμα πίσω.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν αφού διαψεύδει τον ίδιο του τον υπουργό εθνικής άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, την ώρα μάλιστα που ο Ερντογάν έχει ξεσαλώσει και απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα με πόλεμο, ομολογεί ότι η Ελλάδα «έκανε ένα βήμα πίσω». Το εάν έκανε και η Τουρκία ένα βήμα πίσω ταυτόχρονα, μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Διότι δεν είχαμε έχεις βάλει εμείς σε περιοχή όπου η Τουρκία έχει κυριαρχικά δικαιώματα, ώστε να δικαιολογείται η αμοιβαία υποχώρηση. Ο τουρκικός στόλος είχε εισβάλει σε περιοχή όπου η Ελλάδα Διατηρεί κυριαρχικά δικαιώματα, όχι επειδή το λέει η ίδια, αλλά επειδή έτσι προκύπτει από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.
Κοινώς ο κύριος Μητσοτάκης ομολογεί ότι η Ελλάδα απεμπόλησε κυριαρχικά δικαιώματα της την ώρα που η Τουρκία παραβιάζει ακριβώς αυτά τα ίδια δικαιώματα και μαζί με αυτά το διεθνές δίκιο, το δίκαιο της θάλασσας και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Και το λέει αυτό εν ψυχρώ σε τηλεοπτική συνέντευξη, αλλά δεν ξεσηκώνεται το σύμπαν!
Την ίδια στιγμή μάλιστα διαψεύδει τον ίδιο του τον υπουργό εθνικής άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος στις αρχές του μήνα σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι με την Τουρκία φτάσαμε τρεις φορές κοντά σε πολεμικό επεισόδιο. Άλλο ένα μελανό και περίεργο σημείο της σημερινής ομολογίας του πρωθυπουργού.
Αναμένουμε λοιπόν με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως αυτή η ομολογία θα αντιμετωπιστεί τόσο από την αντιπολίτευση όσο και τα ΜΜΕ. Εάν δεν υπάρξει σφοδρή αντίδραση και απαίτηση εξηγήσεων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, σημαίνει ότι ζούμε σε πιο μαύρες εποχές από την περίοδο Σημίτη.