Όταν οι κυβερνήσεις και τα συστήματα θέλουν να αρμέξουν τον κόσμο, ανακαλύπτουν συστημικές συγκυβερνήσεις. Παράδειγμα η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου που κατέστρεψε την Ελλάδα, ρίχνοντας την στα Τάρταρα.
Εξαιρετικά περίεργη η ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη σήμερα στο βήμα της Βουλής, που έφτασε στο σημείο ακόμα και να ζητήσει διακομματικό έλεγχο του ταμείου ανάκαμψης και της αξιοποίησης του. Κοινώς, συγκυβέρνηση με πιο εύπεπτο περιτύλιγμα.
Επιχειρηματολογώντας υπέρ της άποψης του ο κύριος Δραγασάκης μάλιστα, θεώρησε απαραίτητη την δημιουργία ενός πλαισίου «προοδευτικής διακυβέρνησης», ώστε να μην επικρατήσουν οι δυνάμεις της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού!
Φαίνεται ότι ο κύριος Δραγασάκης θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο κύριος Πλεύρης που έφτιαχνε τροπολογίες με τον Ανδρέα Λοβέρδο για το Κίνημα Αλλαγής, ο κύριος Βορίδης ή ο κύριος Γεωργιάδης, εντάσσονται στον «κεντρώο χώρο».
Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει στέλεχος του ΣυΡιζΑ που να έχει εκφράσει την διαφωνία του. Ούτε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που να έχει απόρριψη τις προτάσεις Δραγασάκη. Να δούμε πάντως τον Αντώνη Σαμαρά να συγκυβερνά με τον ΣυΡιζΑ για να »μην έρθει η ακροδεξιά» και τι στον κόσμο.
Σε ό,τι αφορά στο σχέδιο ανάκαμψης, το λιγότερο που θα μπορούσε να γίνει, είπε ο κ. Δραγασάκης, είναι να τεθούν οι πόροι αυτοί καθώς και των άλλων ταμείων υπό την εποπτεία μιας μόνιμης διακομματικής επιτροπής της Βουλής. «Μόνο έτσι θα μπορούσε να υπάρξει στοιχειώδης διαφάνεια, διάλογος και διαβούλευση, τόσο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων όσο και με τους άλλους φορείς της κοινωνίας, για τον προφανή λόγο, ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν υπερβαίνουν τον κύκλο ζωής μιας κυβέρνησης και γι΄αυτό χρειάζεται να υπάρξουν συναινέσεις ή να επιδιωχθούν συναινέσεις για όλα αυτά που θα κρίνουν το μέλλον της χώρας, και όχι απλώς μια συγκυρία».
Κλείνοντας ανακάλυψε μία αδιόρατη απειλή της ακροδεξιάς και των λαϊκιστών, διότι σήμερα ως γνωστόν μας κυβερνάει ο κεντρώος Μητσοτάκης με τον κεντροαριστερό Πλεύρη.