Την άρση της εμπιστοσύνης της προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθανάσιο Κουτρουμάνο, αλλά και προς το ίδιο το συμβούλιο, ανακοίνωσε η Ελληνική Λύση, η οποία ήδη από τον Οκτώβριο ζητεί την αποπομπή του κ. Κουτρουμάνου, κατηγορώντας τον για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του.
«Η Ελληνική Λύση είναι αναγκασμένη, με αυτά τα οποία έχει τραβήξει τον ενάμιση χρόνο που είναι στο ελληνικό Κοινοβούλιο από θέματα πολυφωνίας, να άρει την εμπιστοσύνη και στο πρόσωπό σας, αλλά και στο συμβούλιό σας» ξεκαθάρισε ο εισηγητής του κόμματος Αντώνης Μυλωνάκης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορώ να το χωνέψω, όταν ένας άνθρωπος ο οποίος κατείχε μια τόσο υψηλή θέση, προέδρου Αρείου Πάγου, και έρχεται και μου λέει ότι δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα με το ΕΣΡ».
Η Ελληνική Λύση, μέσω του εισηγητή της, κατήγγειλε πως το κόμμα δεν υπάρχει πουθενά στους τηλεοπτικούς σταθμούς. «Αυτό που συμβαίνει πρέπει να σταματήσει – υπάρχει τεράστιο πρόβλημα δημοκρατίας. Ζητούμε, όπως όλα τα πολιτικά κόμματα, τα κανάλια να κάνουν αυτό το οποίο ορίζει ο νόμος» επεσήμανε.
Την ίδια ώρα, την παραίτηση του κ. Κουτρουμάνου ζήτησε και ο ΣΥΡΙΖΑ -αίτημα το οποίο είχε διατυπώσει και προ εξαμήνου-, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΕΣΡ για «απραξία» και «εκκωφαντική αδράνεια» για το γεγονός ότι συστηματικά η πολυφωνία δεν τηρείται, ενώ αναφέρθηκε και στην «απροκάλυπτη επιβολή σιωπής» μέσω της «λίστας Πέτσα».
Πάντως, ο κ. Κουτρουμάνος, παρά τον χείμαρρο καταγγελιών που δέχθηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση, υποστήριξε πως όσα ακούστηκαν δεν έχουν νομική βάση. «Θα παραιτηθώ όταν εκτιμήσω πως ό,τι είχα να δώσω το έδωσα» ανέφερε μάλιστα, ενώ ένιψε τας χείρας του για τη «λίστα Πέτσα», υποστηρίζοντας πως το ΕΣΡ δεν έχει καμιά σχέση με τα χρήματα που δόθηκαν στα μίντια.
Οι βουλευτές της Ν.Δ., πάντως, οι οποίοι ήρθαν σε ευθεία αντιπαράθεση με τους συναδέλφους τους στον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν για «αυταρχισμό» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας πως ο κ. Κουτρουμάνος είχε τοποθετηθεί επικεφαλής επί της προηγούμενης κυβέρνησης.