Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες που δεν μπορούν να εξηγήσουν την συμπεριφορά του ιού, προκειμένου να τον αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Αυτός είναι και ο λόγος που ακόμα δεν έχει βρεθεί εμβόλιο ενώ και οι θεραπείες δεν είναι κοινώς αποδεκτές από όλη την επιστημονική κοινότητα. Υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί με ασθενείς που ενώ θεραπεύτηκαν ξανακόλλησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Εκτός από την μεταδοτικότητα του ιού που φαίνεται να αυξάνεται μέρα με την ημέρα, ακόμα και αν ο καιρός επιτρέπει στον κόσμο να αποφεύγεις τους κλειστούς χώρους, το γεγονός που αντιμετώπισε νεαρή γιατρός στην Θεσσαλονίκη, προκαλεί νέο κύκλο συζητήσεων αλλά και μεγάλη ανησυχία.
Η νεαρή γιατρός συγκεκριμένα ενώ είχε διαγνωστεί με κορονοϊό τον Μάρτιο, πριν από λίγες ώρες διαγνώστηκε πάλι θετική στην ασθένεια! Με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται, χωρίς ευτυχώς να αντιμετωπίζει ισχυρά συμπτώματα. Το γεγονός πάντως ότι ασθενείς που έχουν νικήσει τον ιό, διαπιστώνεται ότι μπορούν να ξανακολλήσουν, είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιστημονική κοινότητα που ψάχνει λύση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Νίκησε η Κίνα την πανδημία! Πως τα κατάφερε; Γιατί τέτοια σιωπή;
Υπάρχει όμως από την άλλη το παράδειγμα της Κίνας το οποίο όπως αποκάλυψε χθες το olympia.gr αποκρύπτεται περιέργως από τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης διεθνώς. Συγκεκριμένα, η Κίνα έχει καταφέρει και έχει σχεδόν εξαφανίσει την πανδημία αντιμετωπίζοντας ελάχιστα κρούσματα και μηδενικούς θανάτους καθημερινά εδώ και πολλούς μήνες.
Γιατί λοιπόν η διεθνής κοινότητα δεν αντιγράφει το παράδειγμα της Κίνας; Που παρά το ότι αποτελεί την κοιτίδα της πανδημίας και είναι μία αχανής χώρα που λογικά είναι δύσκολο να ελεγχθεί ο πληθυσμός, έχει καταφέρει σχεδόν να την εξαφανίσει; Εκτός εάν η Κίνα εφαρμόσει κάποια θεραπεία την οποία δεν την ανακοινώνει στον υπόλοιπο κόσμο. Το οποίο και αυτό είναι μία εξήγηση.