Κουίζ: Ποιοί νομίζετε ότι κρύβονται πίσω από τα σκαμπανεβάσματα του ελληνικού χρηματιστηρίου;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

downloadΚερδίζετε ..παστέλι!

7 φορές άλλαξε σήμερα πρόσημο ο γενικός δείκτης του χρηματιστηρίου.

Τις προηγούμενες μέρες είχαμε δει το ΧΑ να ανεβάζει ρυθμούς προεξοφλώντας τη συμφωνία του Eurogroup και του νέου δανειακού πακέτου.

Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο παρατηρείται πτωτική διάθεση. Που οφείλεται αυτή η εναλλαγή; Πληροφορίες αναφέρουν ότι εγχώριοι “παίκτες” ανέβασαν το χρηματιστήριο από τη μια για να φανεί ότι αλλάζει η ψυχολογία των επενδυτών και από την άλλη για να βγάλουν οι ίδιοι λεφτά ως “καβάτζα” για τις επόμενες κινήσεις τους.

Έντονη είναι η φημολογία ότι πίσω από την τεχνιτή άνοδο και την μετέπειτα πτώση βρίσκονταν τραπεζίτες, οι οποίοι προσπάθησαν να αποκτήσουν ρευστότητα και να συμμετάσχουν οι ίδιοι στις επερχόμενες αυξήσεις κεφαλαίων, προκειμένου από τη μια να φανεί ότι συμμετέχουν με ίδια κεφάλαια στις ΑΜΚ και από την άλλη να διασφαλιστούν οι διοικήσεις τους, μην γίνει καμία “στραβή” την τελευταία στιγμή και κρατικοποιηθούν.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή την περίοδο έχει γεννηθεί μια ακόμα γενιά “εγκλωβισμένων” στο ελληνικό χρηματιστήριο, με την μόνη διαφορά ότι σε σχέση με το 1999 η σημερινή είναι πιο ..σιωπηρή!

Η κατάντια του ελληνικού χρηματιστηρίου και το “παιχνίδι” που παίζεται γύρω από τις τραπεζικές μετοχές δεν έχει ..συγκινήσει κανένα κυβερνητικό παράγοντα. Βασικά, τι να πει αφού δεν έχουν ιδέα το πώς δουλεύει!

Και μετά βγαίνουν και λένε στον κόσμο ότι προσπαθούν να τιθασεύσουν τις αγορές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ