To ΔΝΤ υπόσχεται ότι θα "μας κάνει τη χάρη" να μείνει στην Ελλάδα για 10 ακόμα χρόνια!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

imf1Δεκαετή στήριξη υπόσχεται να παράσχει στην Ελλάδα το ΔΝΤ!

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του οργανισμού Τζέρι Ράις είπε ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει πάνω από το κεφάλι των Ελλήνων, για να φέρει στη χώρα ..την ανάπτυξη!

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου επανέλαβε ωστόσο ότι προϋπόθεση είναι να υλοποιηθούν οι «προαπαιτούμενες ενέργειες» για τις οποίες έχει δεσμευθεί η Ελλάδα και τόνισε ότι όλα εξαρτώνται από την εφαρμογή του νέου πακέτου. «Υπάρχουν κίνδυνοι, καθώς το σχέδιο είναι φιλόδοξο και δύσκολο και εξαρτάται από την πολιτική δέσμευση, την υλοποίηση των συμφωνημένων και τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παρέπεμψε επίσης σε δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη συμφωνία στις Βρυξέλλες η οποία είχε επίσης υποστηρίξει ότι όλα θα εξαρτηθούν από την «πιστή εφαρμογή» του προγράμματος και στα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ράις επισήμανε ότι το ΔΝΤ μελετά «πολλά σενάρια» για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι βασικός στόχος είναι να μειωθεί το δημόσιο χρέος κοντά στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Για την πιθανότητα να μην διεξαχθούν εκλογές σύντομα, ο κ. Ράις δεν θέλησε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα. Σημείωσε πάντως ότι το ΔΝΤ είχε δεσμεύσεις από τα μεγάλα πολιτικά κόμματα ότι ακόμη και μετά εκλογές θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Ελλάδα θέλει να μείνει στην ευρωζώνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ