Έρχεται ενεργοποίηση των CDS μετά τις υποβαθμίσεις; Υποχρεωτικό το PSI λέει η Fitch που υποβάθμισε την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

crisis portugalΘολό είναι ακόμα το τοπίο για το αν ενεργοποιούνται τα CDS.

Απ’ ότι φαίνεται κυνηγάνε να φτάσει η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών πάνω από το 75% για να «παλέψουν» να μην χαρακτηριστεί η διαδικασία ως «μη εθελοντική». Μέχρι στιγμής η συμμετοχή είναι αρκετά χαμηλότερη, γι’ αυτό και απειλούν εδώ και καιρό με ενεργοποίηση των CACs (ρήτρες συλλογικής δράσης) που βάζουν αναγκαστικά στο παιχνίδι όλους τους κατόχους ελληνικών ομολόγων.

Έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό ότι funds από το εξωτερικό επιθυμούν την ενεργοποίηση των CDS γιατί έχουν ποντάρει αρκετά δις ευρώ.

Αυτό προσπαθούν να προλάβουν όσοι έχουν στα χέρια τους την ευρωπαϊκή οικονομία, αφού τυχόν ενεργοποίησή τους σημαίνει και ταυτόχρονη κατάρρευση αμερικανικών και ευρωπαϊκών τραπεζών και έχουν εκδώσει CDS.

Εδώ και καιρό, όπως έχουμε ξαναγράψει στο ΟΛΥΜΠΙΑ, οι αμερικανικές αρχές έχουν ζητήσει από τις μεγάλες τράπεζες της χώρας να τους δώσουν αναλυτικά στοιχεία για τα CDS που έχουν εκδώσει για την Ελλάδα, και αυτά έχουν δώσει γενικά στοιχεία για την Ευρώπη!

Επισήμως, αναφέρουν ότι η διαδικασία του PSI είναι εθελοντική, όπως πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Deutsche Bank, Πρόεδρος του IIF (εκπρόσωπος ιδιωτών κατόχων ελληνικών ομολόγων) και δεξί χέρι της Μέρκελ, Γιόζεφ Άκερμαν.

Πάντως, ο οίκος Fitch που υποβάθμισε την Ελλάδα πριν από λίγη ώρα στο χαμηλότερο σκαλοπάτι των διεθνών αξιολογήσεων, θεωρεί πως η ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων δεν είναι εθελοντική, αλλά υποχρεωτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ