Προκαλεί εντύπωση η στάση του Προκοπη Παυλόπουλου τις τελευταίες ημέρες με τις πολύ σκληρές τοποθετήσεις εναντίον της κυβέρνησης Παπαδημου αλλα και με την απόπειρα να προκαταβάλλει την στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην έρευνα για Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου.
Ο πρώην υπερυπουργός και προνομιακός συνομιλητής του Κώστα Καραμανλή δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα αφού απέρριψε ακόμα και την αρχή ότι ¨οι πρώην πρωθυπουργοί δεν πηγάινουν φυλακή, αλλά σπίτι τους.¨
Το κυρίοτερο; Ερωτηθής για την στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στην διαδικασία άρσης ασυλίας, τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της παραπομπής Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου!
Οι γνωστές των καταστάσεων, ερμηνεύουν τις δηλώσεις Παυλόπουλου ως ξεκάθαρο
μήνυμα πως ο Κώστας Καραμανλής δεν επιθυμεί συνδιαλλαγή με το καθεστώς Παπανδρέου.
Μην περιμένετε βεβαίως να δείτε επίσημη διαφοροποίηση του ΚΚ ή του Προκόπη Παυλόπουλου εντός βουλής, όσο και. Α διαφωνούν, δεν παύουν να είναι δέσμιοι της κομματικής πειθαρχείας. Δυστυχώς.
Ο Βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά, Κανάλι 1, στους 90,4, και στην εκπομπή «Δυο ρεπόρτερ, ένα θέμα» με τους Νίκο Μπαρδούνια και Πέτρο Κασσιμάτη, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Είναι ακριβώς όπως το λέτε. Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο από τους πολιτικούς, από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο υφυπουργό. Αλλοίμονο μας αν κάνουμε τέτοιες διακρίσεις. Είναι άλλο ζήτημα του να έχει κανείς την πολιτική φιλοσοφία που είχε αποδοθεί κάποτε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή που είναι πολιτική κρίση αυτή, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι πρωθυπουργοί κρίνονται από την ίδια την πολιτική ζωή. Είναι άλλο αυτή η πολιτική κρίση που αφορά το ίδιο το πολιτικό σύστημα και άλλο το να κάθεσαι να λες απέναντι σε δικαστικούς λειτουργούς ότι ορισμένα πρόσωπα που είναι από ένα σημείο και πάνω είναι στο απυρόβλητο. Ουδείς είναι στο απυρόβλητο. Αυτό είναι μια πραγματικότητα και πρέπει σε αυτήν την πραγματικότητα να μείνουμε συνεπείς. Μην ξεχνάμε τι γίνεται στο εξωτερικό, τι έγινε στη Γαλλία πρόσφατα με τον Ζακ Σιράκ…
Δημ: Εάν έρθει η υπόθεση στη Βουλή και προχωρήσουμε στην διαδικασία σύστασης προανακριτικής επιτροπής η ΝΔ και εσείς θα ψηφίζατε υπέρ;
Είναι μια υποθετική ερώτηση που αφορά πρώτον αν θα έρθει η υπόθεση στη Βουλή και δεύτερον τι θα λέει αυτή η υπόθεση στη Βουλή, τρίτον είναι από κει και πέρα ένα ζήτημα που μόνο δημοκρατικά, μέσα στη ΝΔ πρέπει να συζητήσουμε και να δούμε τι θα κάνουμε. Αλλά έχω μια αρχή:
-
όταν η δικαιοσύνη λέει στη Βουλή ότι πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου, είμαι υπέρ της αρχής ότι η Βουλή πρέπει να κάνει τη δουλειά της.
Δημ: Ο κ. Παπαδήμος είπε ότι δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές και μετά ήρθε ο κ. Καψής που είπε ότι μπορεί να πάμε σε νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση.
Η οποία θα είναι αντισυνταγματική πρωτίστως και αντίθετη και με το κοινοτικό και με το διεθνές δίκαιο.
Δημ: Αυτό θα πέρναγε από τη Βουλή;
Να θυμάστε ότι ακόμα και αν βγει πράξη νομοθετικού περιεχομένου που είναι αδιανόητο για μένα γιατί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου βγαίνει αν κοιτάξετε το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος μόνο αν συντρέχουν έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικώς επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να μην υπάρχει Βουλή εκείνη τη στιγμή, θα έπρεπε να νομοθετηθεί κάτι. Θα ήταν αδιανόητο να φέρει πράξη νομοθετικού περιεχομένου αλλά και όταν την βγάλει αυτή μέσα σε 40 μέρες από την ημέρα που θα κατατεθεί στη Βουλή προς κύρωση πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή γιατί αν δεν ψηφιστεί παύει να ισχύει. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτοί που τα λένε και τα διακινούν αυτά τα πράγματα δεν έχουν διαβάσει ούτε το Σύνταγμα ούτε ξέουν ποια είναι η κοινοβουλευτική μας πρακτική. Αλλά πέραν τούτου υπάρχει, σας είπα τους συνταγματικούς λόγους, λόγους διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου που αποτρέπουν κάθε παρέμβαση στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση, πέραν τούτου υπάρχει ένα οικονομικό ζήτημα που είναι αυτονόητο και πρέπει να το δούμε γιατί ο κ. Παπαδήμος είναι ένας οικονομολόγος με κύρος και με την διαδρομή που έχει διανύσει μέχρι σήμερα. Είναι αποδεδειγμένο ιδίως στον ιδιωτικό τομέα ότι το στέγνωμα των μισθών είναι η χειρότερη συνταγή αυτήν την ώρα για να μπορέσουμε να μιλήσουμε στοιχειωδώς για ανάπτυξη. Όσο μειώνουμε τους μισθούς, οι ίδιοι οι κοινωνικοί εταίροι σου λένε το αντέχουμε για να τα βγάλουμε πέρα, δεν έχει καμία σχέση με την ανταγωνιστικότητα, είναι τερατώδες λάθος οικονομικά και το λέει ένας άνθρωπος που δεν είναι οικονομολόγος, είναι τερατώδες λάθος να πιστεύει κανείς ότι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, αν δείτε τη Γερμανία που καλπάζει σε επίπεδο ανταγωνιστικότητας έχει πολύ μεγαλύτερους μισθούς. Δεύτερον, αν στεγνώσουμε την αγορά γιατί αυτός εργαζόμενος που έχει τον κατώτατο μισθό περιμένει να τον πάρει για να τον ρίξει στην αγορά γιατί έχει συρρικνώσει αυτή την ώρα εκείνο το οποίο αγοράζει.
Δημ: Η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει πάρα πολλά ζητήματα ανοιχτά.
Το πρόβλημα της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι ότι δεν μπορείς με τους ίδιους υπουργούς που κατέστρεψαν τον τόπο ιδίως σε επίπεδο οικονομικής πολιτικής επειδή άλλαξε ο πρωθυπουργός και ακολουθώντας την ίδια πολιτική να βγάλεις τον τόπο από την κρίση. Γιαυτό πρέπει να γίνουν εκλογές να τελειώνουμε.
Δημ: Η κυρία Διαμαντοπούλου σε μια εκδήλως είπε «η επόμενη κυβέρνηση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα να είναι προγραμματικής συμφωνίας με πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου».
Να της θυμίσω της κυρίας Διαμαντοπούλου την εκκλησιαστική ρήση, ακολουθία του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου τις Κυριακές: τα καλά και συμφέροντα τις ψυχές ημών εν ειρήνη και μετανοία εκτελέση. Αυτά την βολεύουν την κυρία Διαμαντοπούλου αυτά λέει. Με υπουργούς που είναι καθόλα υπεύθυνοι που μας οδήγησαν εδώ τι περιμένετε; Θέλουν να διαιωνίσουν τον εαυτό τους γιατί ξέρουν τι σημαίνει να πάνε σε εκλογές και να αντικρίσουν τον κόσμο.