Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Όσο πληρώνει ο ευρωπαϊκός Νότος… Ο κορονοϊός δεν επηρέασε τα οικονομικά των γερμανικών νοικοκυριών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ινστιτούτο Leibniz και η Nielsen βάζουν εδώ και μήνες στο μικροσκόπιο τα οικονομικά των νοικοκυριών στη Γερμανία με φόντο την πανδημία.

Στις εν λόγω έρευνες μόλις το 18% των συμμετεχόντων δηλώνει μείωση εισοδήματος λόγω της κρίσης. Την ίδια ώρα το 81% δεν καταγράφει καμία απώλεια ενώ το 90% δεν αναμένει επιδείνωση τους επόμενους μήνες.
Τελείως διαφορετική είναι ωστόσο η εικόνα στους ελεύθερους επαγγελματίες. Βάσει της έρευνας, παρά την πρωτοφανή κρίση που βιώνουν τους τελευταίους μήνες πολλοί κλάδοι, όπως η εστίαση ή ο τουρισμός, μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται οι φόβοι για κύμα απολύσεων που είχαν εκφράσει ειδικοί στην αρχή της πανδημίας. Εντούτοις στις τάξεις των εργαζομένων σε καθεστώς μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης εντείνεται ο φόβος της απόλυσης μέσα στους τρεις επόμενους μήνες.
Πάντως για τα έστω και συγκριτικά λίγα γερμανικά νοικοκυριά που πλήττονται από την πανδημία, οι συνέπειες είναι εν μέρει δραματικές. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για λογαριασμό της τράπεζας ING, ένας στους πέντε Γερμανούς έχει αξιοποιήσει ήδη αποταμιεύσεις του. Επίσης το 14% δηλώνει ότι έχει καθυστερήσει στην αποπληρωμή ενοικίου ή/και δανείου ενώ το 43% λέει ότι θα αναβάλει καταρχάς μεγάλες αγορές.
πηγή: DW

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ