Και φυσικά η Deutsche bank στο πλευρό του παιδεραστή – πρόστιμο μαμούθ στις ΗΠΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ρυθμιστικές αρχές της Νέας Υόρκης επέβαλαν πρόστιμο στην Deutsche Bank 150 εκατομμύρια δολάρια για «λάθη και αδράνεια» στη «σχέση» της με τον κατηγορούμενο διακινητή ανηλίκων, Jeffrey Epstein.

Οι αρχές δήλωσαν ότι οι «σημαντικές αποτυχίες συμμόρφωσης» της Deutsche Bank επέτρεψαν στον Epstein να πραγματοποιήσει εκατοντάδες συναλλαγές συνολικού ύψους εκατομμυρίων δολαρίων που θα έπρεπε να είχαν προκαλέσει πρόσθετο έλεγχο.
Το υπουργείο Οικονομικών της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι η Deutsche Bank απέτυχε να εντοπίσει «πολλές διαδοχικές ύποπτες συναλλαγές» που διενήργησε ο αποθανών πολυεκατομμυριούχος, ο οποίος αυτοκτόνησε τον Αύγουστο του 2019 εν αναμονή της δίκης του για ομοσπονδιακές κατηγορίες συμμετοχής σε κύκλωμα διακίνησης και κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών, ακόμα και 14 ετών, στην έπαυλή του του στο Μανχάταν και στο κτήμα του στο Palm Beach.
Οι ύποπτες συναλλαγές που επισημάνθηκαν από τη ρυθμιστική αρχή περιλάμβαναν πληρωμές σε άτομα που φέρονταν δημόσια ότι ήταν συνεργάτες του Epstein για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών γυναικών – καθώς και πληρωμές σε μοντέλα από τη Ρωσία, σχολικά δίδακτρα για πολλές γυναίκες, έξοδα ξενοδοχείων και άμεσες πληρωμές σε πολλές γυναίκες με επώνυμα Ανατολικής Ευρώπης.
Οι αρχές ανέφεραν ότι η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας και με ιστορικό νομικών προβλημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, απέτυχε να παρακολουθήσει σωστά τη δραστηριότητα του λογαριασμού που πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του εγγεγραμμένου σεξουαλικού δράστη «παρά τις άφθονες πληροφορίες που ήταν δημοσίως διαθέσιμες».
Σε δήλωσή της, η Deutsche Bank αναγνώρισε το «σφάλμα της εξυπηρέτησης στον Epstein το 2013 και τις αδυναμίες στις διαδικασίες και μάθαμε από τα λάθη και τις αδυναμίες μας». Η τράπεζα είπε ότι επικοινώνησε αμέσως με τις αρχές για να προσφέρει βοήθεια μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν. Επίσης, έχει επενδύσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εκπαίδευση, ελέγχους και επιχειρησιακές διαδικασίες και έχει προσλάβει περισσότερα από 1.500 άτομα στην ομάδα του οικονομικού εγκλήματος.
«Η φήμη μας είναι το πιο πολύτιμο πλεονέκτημά μας και λυπούμαστε βαθιά για τη συνεργασία μας με τον Epstein», δήλωσε η τράπεζα.
«Παρά το ότι γνώριζε την τρομερή εγκληματική ιστορία του κ. Epstein, η τράπεζα απέτυχε να εντοπίσει ή να αποτρέψει ύποπτες συναλλαγές εκατομμυρίων δολαρίων», ανέφερε σε δήλωσή της η Λίντα Λάσεγουελ, επιθεωρητής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ