Χάλκινες Αργείτικες ασπίδες σε Μακεδονικούς τάφους του 650 π.Χ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περίλαμπρα χρυσά κτερίσματα σε τάφους στρατιωτών και γυναικών βρέθηκαν στο νεκροταφείο του Αρχοντικού Πέλλας. Πιστοποιούν ότι η πρώιμη επέκταση των Μακεδόνων (μετά το 650 π.Χ.) οφείλεται στη στρατιωτική οργάνωση της μακεδονικής κοινωνίας και στον πυρήνα του εθνικού στρατού -«της εταιρικής ίππου, της οπλιτικής φάλαγγας και του ψιλού πεζικού»– δύο αιώνες πριν από τον Φίλιππο Β’ και τον Μ. Αλέξανδρο.

cf84ceaccf86cebfcf821
Αυτό υπογραμμίζουν οι αρχαιολόγοι της ΙΖ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πέλλας, Αναστασία και Παύλος Χρυστοστόμου, που διεξάγουν ανασκαφές στο νεκροταφείο του Αρχοντικού.  Τα πλούσια κτερίσματα προέρχονται από διάφορες πόλεις της ηπειρωτικής και της νησιωτικής χώρας. Ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο πλούτο του ένας πολεμιστής, ενώ τρεις άλλοι φορούσαν στην κεφαλή χρυσό στέμμα.

cf84ceaccf86cebfcf8211
Οι ανδρικές ταφές συνοδεύονται σε πολλές περιπτώσεις με εξοπλισμό ανάμεσα στον οποίο και χάλκινες Αργείτικες ασπίδες
Τι έχουν να πουν για το γεγονός αυτό οι Σκοπιανοί που ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων; Πως δικαιολογούν τον Ελληνικό χαρακτήρα της ταφής και των αντικειμένων και μάλιστα το 650 π.Χ;  Το ερώτημα αυτό απευθύνουμε γιατί μέσα στα πλαίσια της ψευδολογίας τους, ισχυρίζονται ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες «εξελληνίστηκαν» και δεν ήταν εξ αρχής Έλληνες!

cf84ceaccf86cebfcf823
Ελληνικές επιγραφές σε άλλο αρχαίο νεκροταφείο της Μακεδονίας μας

aiani1

Εντυπωσιακά ευρήματα του 4ου π.Χ. αιώνα έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή του ανατολικού νεκροταφείου της Αιανής στο νομό Κοζάνης. Τα ευρήματα (πήλινα και μεταλλικά κτερίσματα τάφων αλλά και σειρά εντυπωσιακών γυναικείων κοσμημάτων) προέρχονται από 243 τάφους, που οι αρχαιολόγοι τοποθετούν στο β’ μισό του 4ου αιώνα π.Χ. Σύμφωνα με την επικεφαλής της ανασκαφής, αρχαιολόγο Γεωργία Καραμήτρου-Μεντεσίδη «πρόκειται για ιδιαίτερα εντυπωσιακά ευρήματα».

ceb5cf85cf81ceaecebcceb1cf84ceb11jpgceb5cf85cf81ceaecebcceb1cf84ceb12

Ούτε ίχνος βέβαια της περίφημης δήθεν ξένης προς την Ελληνική μακεδονικής γλώσσας και σε αυτό το νεκροταφείο, παντού Ελλάδα!

Πηγή1

Πηγή2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ