Οι θρασύδειλοι Τούρκοι χρειάστηκαν drone για να σκοτώσουν τρεις Κούρδισσες στο Κομπάνι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τρεις Κούρδισσες δραστήριες στην οργάνωση για τα δικαιώματα των γυναικών στη Β. Συρία έπεσαν θύματα δολοφονικής επίθεση από τουρκικό drone στο Κομπάνι. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια οικία στο χωριό Helincê, έξω από το Κομπάνι στη Βόρεια Συρία, σύμφωνα με τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας.

«Η Zehra Berkel είναι μία από τις γυναίκες που πέθαναν κατά τη διάρκεια των τουρκικών επιθέσεων. Ήταν συντονιστικό μέλος του γυναικείου κινήματος Kongra Star», ανακοίνωσε ο επίσημος λογαριασμός Twitter της οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών, με έδρα το Συριακό Κουρδιστάν (Rojava).

«Αγωνιζόταν για τα δικαιώματα των γυναικών. Η επίθεση… στόχευσε γυναίκες. Αυτό είναι ένα ακόμα παράδειγμα της Τουρκίας που δείχνει το πατριαρχικό της πρόσωπο», ανέφερε η οργάνωση.

Σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Hawar (ANHA) τα άλλα δύο θύματα ήταν η Mizgin Xelil και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, Amina Waysi.

«Εμείς στη Γενική Διοίκηση των Δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) για τη Βορειοανατολική Συρία καταδικάζουμε τα εγκλήματα της τουρκικής κατοχής εναντίον του λαού μας και καλούμε επίσης τον Διεθνή Συνασπισμό και τη Ρωσική Ομοσπονδία να κάνουν το καθήκον τους», ανέφερε η Γενική Διοίκηση των Κουρδικών δυνάμεων Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF), επίσης γνωστή ως Asayesh.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ