Ενας χρόνος δημαρχία Καμίνη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

25cf25816Γράφει η Μικαέλλα Κιντά
Αυτές τις ημέρες ο κος Καμίνης κλείνει ένα χρόνο θητείας ως δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων. Φανταζόμαστε πως ο απολογισμός του έτους δεν θα τον ικανοποιήσει, εάν βέβαια έχει την διάθεση να κάτσει να κάνει την αυτοκριτική του. Για να είμαστε δίκαιοι ο κος Καμίνης παρέλαβε μία «πόλη» σε κακή κατάσταση, την οποία ωστόσο θα παραδώσει ως φαίνεται απόλυτα ισοπεδωμένη. Διότι η φιλοσοφία «στρουθοκαμηλίζω, μου φταίνε οι άλλοι και οι λύσεις έρχονται από τον ουρανό» δεν ενδείκνυνται σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης. Αυτό που ζει η Αθήνα τα τελευταία χρόνια δεν είναι απλά προβλήματα, είναι εποικισμός από εξαθλιωμένες και περιθωριακές ομάδες ανθρώπων διαφόρων εθνικοτήτων και από μαφίες του οργανωμένου και ιδιαίτερα βίαιου εγκλήματος. Σε αυτά δεν μπορείς να απαντάς επί ένα χρόνο «θα δώσω κίνητρα να έρθουν τα νέα ζευγάρια να μείνουν στην Αθήνα» (!), ούτε μπορείς να λειτουργείς ως Δήμος με λογικές συνύπαρξης με την εξαθλίωση και μετά να απορείς γιατί είναι έτσι η πόλη, γιατί φεύγει ο κόσμος και δεν έρχονται τουρίστες. Να έρθουν να δουν τί ακριβώς; Τα πρεζάκια, τις πόρνες ή το πώς ζουν οι Ρομά, οι Αφρικανοί και οι Ασιάτες στις φαβέλες του κέντρου; Για να βοηθήσουμε λίγο τον κο Καμίνη να κάνει τον απολογισμό του.

  1. Κατοίκηση του κέντρου από νέα ζευγάρια. Το πέτυχε. Νέα ζευγάρια από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αλλά ιδιαίτερα από το Αφγανιστάν, την Αφρική και τις Βαλκανικές φυλές Ρομά έχουν κατακλύσει το κέντρο των Αθηνών. Με παιδιά, πάρα πολλά παιδιά. Τεράστια επιτυχία.
  2. Τόνωση της επιχειρηματικότητας. Αφειδώς δίνονται οι άδειες από τον Δήμο για «επενδύσεις» Ασιατών κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Και όσοι δεν έχουν άδεια δεν πειράζει. Για να αναπτυχθεί οικονομικά το κέντρο ο Δήμος αφήνει τις επιχειρήσεις να λειτουργούν και χωρίς άδεια. Δεν τρέχει τίποτα. Αλλωστε μία μέρα θα τις νομιμοποιήσουν και τις παράνομες, όπως έπραξαν στην τελευταία συνεδρίαση του 2011. Οικονομική ανάπτυξη του κέντρου με επενδύσεις υπηκόων τρίτων χωρών και με κάθε τρόπο είναι ως φαίνεται ο σκοπός του Δήμου.
  3. Τουρισμός. Πάρα μα πάρα πολύ τουρισμός, που ενδιαφέρεται να εξετασθεί δωρεάν στα  νοσοκομεία μας, να δώσει τα όργανα του, να καταλάβει τους δημόσιους χώρους (πλατείες, πεζοδρόμια) με την παρέα του, να διακινήσει ναρκωτικά, να κλέψει, να σκοτώσει, να βιάσει, να διώξει τον κόσμο από τα σπίτια του. Αυτή την πλευρά του τουρισμού την έχουμε εξασφαλισμένη τα τελευταία χρόνια.
  4. Κοινωνική πρόνοια. Ο Δήμος μας εδώ και κάποια χρόνια έχει αναλάβει να θρέψει και να περιθάλψει τους απανταχού κατατρεγμένους και μάλιστα αυτό να το κάνει μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Προς τιμή του τα προγράμματα του είναι από τα πιο οργανωμένα και βοηθάνε πλήθος κόσμου, γιατί οι αλήθειες πρέπει να λέγονται. ΟΜΩΣ…..πρέπει οι δήμαρχοι να καταλάβουν αφενός πως ένας Δήμος δεν κατοικείται μόνο από άπορους και για τον λόγο αυτό η κοινωνική του πολιτική καλό θα ήταν να επεκτείνεται και σε άλλες ομάδες. Αφετέρου καλά τα προγράμματα αυτά, αλλά θα ήταν ακόμη καλύτερα να συνέβαιναν στις παρυφές της πόλης ή σε συνεργασία με άλλους δήμους (οι οποίοι έχουν βγάλει βέβαια την ουρά τους απ’έξω), ώστε να μην επιβαρύνεται το κέντρο. Και τέλος δεν μπορεί το όραμα του Δήμου να είναι να μετατραπεί η Αθήνα σε ένα απέραντο πτωχοκομείο με διάσπαρτους ξενώνες αστέγων, κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, κινητές μονάδες ΚΕΕΛΠΝΟ για άστεγους, αλλοδαπούς και ναρκομανείς και διάφορα άλλα, τα οποία βιάζουν την καθημερινότητα των δημοτών στο όνομα μίας παρεξηγημένης κοινωνικής αλληλεγγύης. Γιατί ο κος Καμίνης δεν συνεννοείται με τον Δήμο Χαλανδρίου, όπου και κατοικεί, για την υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων μήπως και ανακουφιστεί η Αθήνα; Ή μήπως τελικά έχουμε εσωτερικές συμφωνίες δημάρχων για «καθαρά» προάστια και αθηναϊκή «χωματερή»;
  5. Πάταξη της γραφειοκρατίας και αποτελεσματικότητα υπηρεσιών. Μόνο τρία- πέντε – δέκα – πενήντα τηλέφωνα χρειάζονται για να πάει η δημοτική αστυνομία να βεβαιώσει παράβαση. Μόνο ένας – δύο – τρεις μήνες χρειάζεται μία μήνυση της δημοτικής αστυνομίας για να πάει στο τμήμα αδειών και καταστημάτων. Μετά χρειάζονται μόνο ένας – δύο – τρεις – δέκα μήνες για να αποφασισθεί η σφράγιση του καταστήματος. Μετά χρειάζονται μόνο ένας – δύο – τρεις – πέντε μήνες για να σφραγιστεί.

Μετά από όλα αυτά χρειάζονται μόνο πέντε λεπτά από τον παράνομο επιχειρηματία για να το αποσφραγίσει και να συνεχίσει να λειτουργεί ανενόχλητος αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και χωρίς καμία γραφειοκρατία.
 
Εν ολίγοις στα σημεία που αναφέραμε έχουμε 100% επίτευξη στόχων και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στον κο Καμίνη, ο οποίος όμως θα πρέπει να παραδεχθεί ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πως δεν είναι πια δήμαρχος των Αθηναίων, γιατί πολύ απλά αυτή η πόλη δεν είναι πια η Αθήνα.
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ