Η εθνοκάθαρση από την Τουρκία συνεχίζεται και κανείς δεν αντιδρά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η συστηματική καταπίεση των Κουρδικών μειονοτήτων αποτελεί εδώ και δεκάδες χρόνια πάγια πολιτική της Τουρκίας. Τον τελευταίο καιρό όμως αυτή έχει επεκταθεί και σε εδάφη τρίτων χωρών.

Σε ένα άκρως αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η Σκοτσέζικη National εξαπολύει επίθεση απέναντι στην Τουρκία. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Την Κυριακή το βράδυ, ένα μέλος του ΝΑΤΟ έστειλε 20 αεροπλάνα να βομβαρδίσουν μια γειτονική χώρα, και ο κόσμος αδιαφορεί. Η αποφασιστικότητα της Τουρκίας να σβήσει την κουρδική ταυτότητα και ύπαρξη έχει λάβει τη μορφή ολοένα και πιο βάναυσης επίθεσης τόσο στα σύνορα της Τουρκίας όσο και πέραν αυτών».

Ακόμη και αν ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει καλέσει τις διάφορες πλευρές σε εκεχειρία λόγω του κορωνοϊού η Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί κατοχικές δυνάμεις στη Βόρεια Συρία και να βομβαρδίζει Κούρδους στο Ιράκ. Στόχοι των βομβαρδισμών της Κυριακής ήταν η περιοχή γύρω από το στρατόπεδο προσφύγων του Maxmur, το οποίο στεγάζει Κούρδους που διέφυγαν από τις διώξεις στην Τουρκία κατά τη δεκαετία του 90 και βρίσκεται υπό την επίσημη προστασία του ΟΗΕ. Καθώς και η περιοχή Yazidi του Σιντζάρ.

Βομβάρδισε τους επιζώντες μιας γενοκτονίας οκτώ φορές

Το Συμβούλιο Εξόριστων Yazidi του Σιντζάρ δήλωσε: «Σε μια νύχτα η Τουρκία βομβάρδισε τους επιζώντες μιας γενοκτονίας οκτώ φορές. Είναι πιθανό ότι ένα νοσοκομείο χτυπήθηκε σκόπιμα. Πόσους από τους ανθρώπους μας επιτρέπεται να σκοτώσει η Τουρκία πριν τελειώσει αυτό; Θα εμποδίσουν οι ΗΠΑ και οι πολιτικοί της ΕΕ την εξόντωση του Λαού μας από την Τουρκία; Τι αξία είχε για να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος εάν η Τουρκία επιτρέπεται να μας σκοτώσει ούτως ή άλλως;»

Η National δηλώνει πως η επίθεση συνδέεται με την διαμαρτυρία του φιλοκουρδικού Κόμματος HDP αναφορικά με την παράνομη φυλάκιση και απομάκρυνση Κούρδων βουλευτών και δημάρχων από τις θέσεις τους και την καταπάτηση κάθε δημοκρατικού θεσμού από την κυβέρνηση Ερντογάν.

πηγή: newsbreak.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ