Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

George Floyd: 8η μέρα ταραχών και συλλήψεων – Έφτασε κι ο στρατός στην Ουάσιγκτον

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όγδοη ημέρα διαμαρτυριών στις ΗΠΑ για το θάνατο του George Floyd στα χέρια της αστυνομίας της Μινεάπολης – Οι σφοδρές φυλετικές ταραχές μεταφέρονται από την μία πόλη στην άλλη και από τη μία Πολιτεία στην άλλη.

Παρότι στις μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα εφαρμόζεται απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως η Νέα Υόρκη και η Ουάσινγκτον, οι διαδηλωτές εξακολουθούν να βγαίνουν στους δρόμους.
Στο Σιάτλ, οι διαδηλωτές άνοιξαν ομπρέλες για να προστατευτούν από τα χημικά των αστυνομικών, οι οποίοι τους επιτέθηκαν.
Η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε περίπου 200 διαδηλωτές σε όλη την πόλη και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί, δήλωσε αξιωματούχος επιβολής του νόμου στο CNN.
Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι περίπου 1.600 ενεργά στρατεύματα έχουν μετακινηθεί από το Fort Bragg και το Fort Drum στην περιοχή της Ουάσιγκτον, για να βοηθήσουν τις πολιτικές αρχές εάν χρειαστεί. Δεν έχουν αναπτυχθεί ενεργές δυνάμεις στην περιοχή ως τώρα, δήλωσε ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Jonathan Hoffman, περιγράφοντας την κίνηση αυτή ως «συνετό μέτρο προγραμματισμού».
Άνδρας άνοιξε πυρ στη συνοικία Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, επικαλούμενο πηγές. Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον ένοπλο, ο οποίος υπέκυψε αργότερα. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν στο συμβάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ