Φόβοι για εμφύλιο και ταραχές στην Αμερική

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τη στυγερή δολοφονία του Αφροαμερικανού George Floyd που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη στην Αμερική, υπάρχει μεγάλος φόβος για ταραχές εκτεταμένης κλίμακας που θα θυμίζουν εμφύλιο.

Το βίντεο της σύλληψης (για φερόμενη χρήση πλαστών χαρτονομισμάτων 20 $ σε ένα κατάστημα) του άοπλου Τζορτζ Φλόιντ δείχνει έναν λευκό αστυνομικό (Derek Chauvin) να γονατίζει στο λαιμό του και να τον πιέζει για περισσότερο από οκτώ λεπτά.
Ο Floyd, 46 ετών, που ήταν χωρίς μπλούζα και άοπλος, ακούγεται στο κυκλοφορούμενο υλικό από κινητό τηλέφωνο να λέει ότι “δεν μπορούσε να αναπνεύσει” (εξ ου και το παγκόσμιο σύνθημα που ήδη κυκλοφορεί) προτού φανούν οι διασώστες να σηκώνουν τον αδύναμο άνδρα σε φορείο και σε ασθενοφόρο πριν κηρυχθεί νεκρός στο νοσοκομείο.
floyd george diadiloseis
Η εμπλοκή μάλιστα μουσουλμανικών οργανώσεων της Αμερικής στο θέμα, που προσπαθούν να πυροδοτήσουν το ήδη τεταμένο κλίμα προκειμένου να εισπράξουν από την λαϊκή οργή, έχει προκαλέσει συναγερμό.
Χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατηγορούν ευθέως τον Τραμπ για την δολοφονία, με προφανή φυσικά την πρόθεση για προεκλογική σπέκουλα πάνω σε ένα στυγνό έγκλημα.
Γεγονός είναι ότι μια δύσκολη μέρα ξημερώνει για την Αμερική σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ