Να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Κώστας Μπούζιος

Μέσα σε αυτό το πενθήμερο χάους και αναρχίας από ημεδαπούς και αλλοδαπούς, μέσα σε αυτή την παραπληροφόρηση για την Ελλάδα του 2008 από τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έχουμε όλοι ένα χρέος. Να διαφυλάξουμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας.

Γιατί η Ελλάδα δεν είναι ούτε Γεωργία, ούτε Ουκρανία και οι θεσμοί λειτουργούν όσο κι αν θέλουν κάποιοι να τους καταλύσουν. Και το αξιοπερίεργο είναι πως πρόκειται γι΄ αυτούς που έχουν οικειοποιηθεί το Πολυτεχνείο, δήθεν δημοκράτες και ιδεολόγοι. Κι εμείς που νομίζαμε πως τις βιβλιοθήκες και τις συνειδήσεις τις καίνε και τις ισοπεδώνουν οι… δεξιοί (έτσι μας είπαν στο σχολείο). Δυστυχώς είναι αυτοί που ανέχονται δήθεν οικονομικούς μετανάστες, αλβανούς οπαδούς του UCK να καίνε, να σπάνε και να πλιατσικολογούν με την αλβανική σημαία στο χέρι.

Ξαφνικά –αν και όχι μέσα σε μια νύχτα- οι οικογενειάρχες, αυτοί που σέβονται τους νόμους και τους κανόνες της κοινωνίας και της πατρίδας μας έγιναν οι κακοί, έγιναν το σύστημα. Και καλοί έγιναν οι βάνδαλοι και οι λαθρομετανάστες που δεν σέβονται ούτε στο ελάχιστο τη χώρα που τους φιλοξενεί.

Και μέσα σε όλα η Κυβέρνηση να μην μπορεί να κάνει άμεσα κάτι. Και τι να έκανε είναι η αλήθεια; Να πέρναγε στην αντεπίθεση από την πρώτη ημέρα; Άλλο που δεν ήθελαν όσοι κρυφοκοιτάζουν προς την εξουσία. Θα χυνόταν κι άλλο αίμα και θα παρέλυε στην κυριολεξία όλη η Ελλάδα. Σοφά όμως δεν το έπραξε. Και οι εν λόγο πολιτικές δυνάμεις έπρεπε να απολογηθούν στον Ελληνικό Λαό για τις δηλώσεις τους τις πρώτες ημέρες της ΄κρίσης΄ για να αποτινάξουν από πάνω τους την ταμπέλα του ΄ηθικού αυτουργού΄, χωρίς να μας πείσουν όμως…

Κι εκεί που όλοι νόμιζαν πως… τελείωσε το ΄παραμύθι΄ ξεσήκωσαν με στημένες διαδηλώσεις κι …SMS τα παιδιά ενάντια στο σύστημα, κι αυτά χωρίς να το πολυσκεφτούν (γι΄ αυτό είναι παιδιά άλλωστε) έγιναν θύτες μιας από τις πιο περίεργες ιστορίες της σύγχρονης Ελλάδας.

΄Έβαλαν΄ συνθήματα στο στόμα τους κατά της εξουσίας και των δυνάμεων ασφαλείας και τα έριξαν στην αρένα. Κι αυτά πήραν πέτρες και μπογιές και τις έβαλαν κατά των αστυνομικών που αύριο θα καλέσουν για να τα προστατέψουν. Και δεν κατάλαβαν ούτε πως σε ένα – δύο χρόνια όταν θα δίνουν πανελλήνιες αρκετά από αυτά θα καταταγούν στα σώματα ασφαλείας. Άλλοι θα γίνουν πυροσβέστες, άλλοι αστυνομικοί, άλλοι στρατιωτικοί και φυσικά πολλοί θα συνεχίσουν τη ζωή τους ως πολίτες και όταν έρθει η ώρα θα γίνουν όλοι μαζί χειριστές του συστήματος, αυτού του όμορφου συστήματος που λέγεται ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Και φυσικά δεν σκέφτηκαν πως το σημερινό σύστημα το έχει χτίσει μια άλλη γενιά αγωνιστών, πραγματικών όμως. Γιατί το σημερινό σύστημα το έχει χτίσει η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. Και βέβαια δεν γνωρίζουν πως η έλλειψη Κοινωνικής συνοχής τα κάνει έρμαια του κεφαλαίου, κι όχι η εκάστοτε πολιτικές της όποιας δημοκρατικής κυβέρνησης.

Και εν τέλει δεν σκέφτηκαν πως στις μέρες μας δεν έχουμε δικτατορία αλλά Δημοκρατία και πως στην εξουσία βρίσκεται ένα κόμμα κι ένας Πρωθυπουργός, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που εκλέχθηκε δύο συνεχόμενες φορές από τον Ελληνικό Λαό. Και εδώ πρέπει να ρωτήσουμε τις δυνάμεις της αριστεράς έτσι εννοείτε την δημοκρατία εσείς; να εκβιάζεται εκλογές προκαλώντας το χάος; Επειδή χάσατε δύο φορές και φοβηθήκατε μήπως δεν τη κερδίσετε ούτε την τρίτη (ή και να την κερδίσετε θα είναι αργά για να ικανοποιήσετε τα αιτήματα των από τα δυτικά αφεντικών σας            ;).

Η μόνη πραγματική εκφράστρια της Αριστεράς η Αλέκα Παπαρήγα ήταν και η μόνη που είχε το θάρρος να το πει ΄κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν γίνονται εκλογές΄, οι άλλοι όχι απλά σώπασαν άλλα επανέλαβαν το αίτημά τους και στα ξένα ΜΜΕ.

Όλοι εμείς όμως, οι υπόλοιποι, έχουμε ένα χρέος ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ.

Και ο Πρωθυπουργός έχει το δικό του χρέος ΝΑ ΜΕΊΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ.

Δεν είναι ανάγκη να αναφέρουμε για άλλη μια φορά πως όλα – από τις φωτιές πέρυσι το καλοκαίρι, μέχρι την τωρινή οργανωμένη προβοκάτσια (να είναι αλήθεια πως την προετοίμαζαν για τις 17 Νοεμβρίου αλλά δεν τους …έκατσε;) – ξεκίνησαν μετά από τις συμφωνίες της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Καραμανλή με την Ρωσία του κ. Πούτιν. Και λέω ΄προσωπικά του κ. Καραμανλή΄ γιατί αν θυμάστε η κύρωση της συμφωνίας για τον Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη έγινε με μεγάλη μυστικότητα, εν αγνοία της ΥΠΕΞ και μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ εκ των ύστερον.

Θα ήταν καλό να ρωτήσουμε όμως τον κ. Παπανδρέου τι έχει να προσφέρει στην πατρίδα μας; Δεν τον ρωτήσουμε τι θα έκανε για το θέμα της Μακεδονίας μας και τις συμφωνίες με τη Ρωσία. Θα ήταν περιττό, όπως περιττό θα ήταν να κάναμε την ίδια ερώτηση και στην κα Μπακογιάννη αν ποτέ γινόταν πρόεδρος της ΝΔ.

Τι θα προσφέρεται λοιπόν κ. Παπανδρέου; Θα φέρεται τη λατινογραφή (ή αλλιώς greeklish), για τους λόγους που αναφέρονται στο αντίστοιχο βιβλίο σας (γραμμένο σε greeklish) που συνυπογράφει η κ. Άννα Διαμαντοπούλου; Ή θα καταλύσετε κάθε νομιμότητα στην Παιδεία και όπως και στο παρελθόν θα εισάγεται 40000 φοιτητές (άρα μαζί με τις οικογένειές τους κάπου 160000 ψήφους) στην Ανώτατη Εκπαίδευση, άνευ εξετάσεων μέσω των… ΠΣΕ (Προγράμματα Σπουδών Επιλογής) όπως πράξατε και στο παρελθόν. Να σας θυμίσω πως ο Georgakis ως υπουργός Παιδείας αψηφώντας τους νόμους και εκφραζόμενος άσχημα προς τους καταληψίες δημιούργησε τα ΠΣΕ και έβαλε από την πίσω πόρτα 40000 φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Εννοείτε πως αυτοί οι φοιτητές πέρα από το ότι δεν επιλέχθηκαν με αξιοκρατικά κριτήρια, σπούδασαν και εις βάρος των νόμιμων φοιτητών καθώς έκαναν χρήση των αιθουσών και των εργαστηρίων τους.

Κι εσείς κ. Τσίπρα τη θα μας προσφέρετε; Εκτός από το να μας βάλετε στο ίδιο καζάνι με τους λαθρομετανάστες που θα τους δώσετε άδεια παραμονής και δικαίωμα ψήφου; Α ναι, ξέχασα… Θα μας δώσετε κι εμάς δικαίωμα ψήφου από τα… 16 και θα μας επιτρέψετε να παρκάρουμε επάνω στα πεζοδρόμια. Όπως πράξατε όταν επισκεφθήκατε των Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δείξετε πως αδιαφορείτε και… έχετε γραμμένη την Αστυνομία. Κι αν κύριε Τσίπρα πέρναγε μια μάνα με το παιδάκι της στο καρότσι ή ακόμη χειρότερα ένα νέος καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι, πως θα συνέχιζαν την πορεία τους; Θα έπρεπε να βγουν στο δρόμο; Ωραίο όραμα έχετε…

 

Κλείνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω για άλλη μια φορά το χρέος μας.

ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ.

 

Γιατί πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ένας Πρωθυπουργός μας έβγαλε από τη μιζέρια και μας έκανε να αισθανθούμε και πάλι περήφανη ως ΕΛΛΗΝΕΣ.

Γιατί είναι ο μόνος αρχηγός κόμματος που βάζει πάνω απ΄ όλα την ΕΛΛΑΔΑ και όχι την παράταξή του.

Γιατί επιτέλους σηκώσαμε κεφάλι, ασκήσαμε βέτο, διεκδικήσαμε τα δικαιώματα μας.

Γιατί με ορθωμένο ανάστημα επιλέξαμε εταίρους και συμμάχους αδιαφορώντας για τη δυσφορία του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ (βλέπε ΗΠΑ).

 

Τέσσερις Ευρωπαίοι ηγέτες τόλμησαν να σηκώσουν ανάστημα έναντι στους αμερικάνους.

Ο πρώτος ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ είναι νεκρός από εγκληματική αδιαφορία για την υγεία του στο… δικαστήριο της Χάγης, ο δεύτερος ο ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ οδηγήθηκε πρόσφατα εκεί (γιατί ηρωικέ λαέ της Σερβίας να μοιάζεις τόσο σε εμάς τα αδέλφια σου τους Έλληνες και να προδίδεις τους ήρωές σου;), ο τρίτος ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, αυτός που κατάφερε με την συμπαράσταση της Ελληνικής Κυβέρνησης να κρατήσει την Κύπρο ζωντανή είναι βαριά άρρωστος.

Μένει μόνο ένας ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ και προσπαθούν να τον εκδιώξουν από την εξουσία με κάθε τρόπο. Ξέρουν πως αν βάλουν μια χώρα να μας επιτεθεί θα μας βρουν όλους ενωμένους και δεν το πράττουν. Μας έβαλαν φωτιές (βοηθήσαμε κι εμείς σ΄ αυτό προκαλώντας από αμέλεια κι άλλες τόσες) δεν μασήσαμε όμως (ας απολογηθούν πρώτα οι ίδιοι για τις δικές στους στην Καλιφόρνια και μετά ας κρίνουν κι εμάς οι τηλεοπτικοί σταθμοί τους). Και τελικά νόμισαν πως βρήκαν τον τρόπο… να μας διχάσουν.

Έστησαν ένα ΄πανηγύρι΄ αναρχίας και βίας από την  17η Νοεμβρίου και μετά καρτερώντας υπομονετικά για ένα περιστατικό όπως αυτό του περασμένου Σαββάτου, και έριξαν τους αναρχικούς και τους αλβανούς (που είχαν σπείρει εδώ και χρόνια στην πατρίδα μας) σε έναν αγώνα βίας και χάους με απώτερο σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης. Και φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι ανάγκη να τους ελέγχεις όλους για να τους κατευθύνεις, ούτε να είναι όλοι οι αλβανοί μέλη του UCK, αρκούν δυο-τρεις για να μαζέψουν κι άλλους… κι άλλους και να γίνει ότι παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες. Άλλωστε το παράδειγμα των SMS και της ανυποψίαστης νεολαίας είναι χαρακτηριστικό.

 Να ξέρουν όμως πως λογαριάζουν χωρίς να γνωρίζουν τα πάντα για την ψυχή των Ελλήνων. Αργά η γρήγορα θα ΄ξυπνήσουμε΄ και τότε θα ανατείλει μια καλύτερη μέρα. Η ιστορική συγκυρία με τον ΣΑΡΚΟΖΙ στην Γαλλία να δηλώνει και να αισθάνεται Έλληνας από την Θεσσαλονίκη (απ΄ όπου και η καταγωγή του), και τον ΠΟΥΤΙΝ στη Ρωσια να οραματίζεται την Ελλάδα ως ενεργειακή πύλη της Ευρώπης δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Υ.Γ.1. Κάπως έτσι δεν είχαν ανατρέψει και τον Μιλόσεβιτς; Με διαδήλωση μερικών εκατοντάδων οχαδελφιστών οι οποίοι είχαν προχωρήσει και στην κατάληψη δημοσίων κτηρίων και τηλεοπτικών σταθμών; Αναγκάζοντάς τον να παραδώσει άρον άρον την εξουσία που θα παραχωρούσε έτσι κι αλλιώς σε ένα μήνα μιας και είχε χάσει τις εκλογές;

 

Υ.Γ.2. Αξέχαστο είναι το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης λίγο πριν τους βομβαρδισμούς της Βαγδάτης από τους Αμερικάνους. Ήταν παραμονές της ΄γιορτής΄ του Αγίου Βαλεντίνου και οι Ιρακινοί-ες ήταν στην αγορά αγοράζοντας δώρα για τις-ους αγαπημένες-ους τους. Τίποτα δεν έδειχνε τι θα συμβεί σε λίγες μέρες, και η πόλη σε μάγευε και σε καλούσε να την επισκεφθείς. Οι αμερικάνοι όμως μας έπεισαν πως και αυτοί, όπως και οι Σέρβοι είναι οι κακοί του κόσμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ