ΣΚΟΠΟΣ / 起因

Αγάπη για τη Γή, την κοινωνία, τους εαυτούς μας. Σεβασμός για τις επόμενες γενιές.

Άνθρωποι που έκαναν το κατά φύσιν ζειν καθημερινότητα, μοιράζονται τις εμπειρίες τους με γνώμονα τη μετάδοση εμπεριστατωμένων εμπειριών και ορθής γνώσης. Με υπευθυνότητα και φιλία μεταλαμπαδεύουμε τη φλόγα για έναν κόσμο καλύτερο. Κάθε άποψη και γνώμη περνά πρώτα από την καρδιά μας και έπειτα από τις οθόνες σας. Να είστε σίγουροι πως ότι βλέπετε είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας και μεταδίδεται χωρίς υστεροβουλία και συμφέρον… ή μάλλον γνωρίζοντας πως όταν ο κόσμος γίνεται καλύτερος, αυτό είναι συμφέρον όλων μας.

Ο κόσμος που ζούμε, είναι αγγελικά πλασμένος. Δε ζουν όμως πάνω του μόνο Άγγελοι! Έτσι, ελέγχουμε την επικαιρότητα και βλέπουμε τις ειδήσεις με άλλο μάτι, διαβάζοντας, ερευνώντας, ξεσκεπάζοντας ενίοτε τις κρυμμένες αλήθειες ή τα εύηχα ψέμματα.

Μικρές μα ανεκτίμητες συμβουλές για το ορθώς έχειν, υγεία, ευεξία και ομορφιά. Σωματική και ψυχική.

Μικρές αχτίδες φωτός που θα μας οδηγήσουν στο άδολο φως της Ολυμπίας. Του Ολύμπιου τρόπου ζωής που υπερβαίνει τα πολυδιαφημισμένα «games». Την αληθινή Ολυμπία γύρω μας και μέσα μας.

Σε αυτή την προσπάθεια, χορηγοί είμαστε όλοι μας. Και η απλούστερη δωρεά είναι ο διαμοιρασμός της γνώσης. Όποτε λοιπόν θέλετε να μοιραστείτε κάτι που θεωρείτε σημαντικό, απλά επικοινωνήστε!

28 σκέψεις σχετικά με το “ΣΚΟΠΟΣ / 起因”

 1. Ανοικτή Πρόσκληση – Εκδήλωση Ενδιαφέροντος,
  Ανοιχτή συζήτηση

  ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΛΥΜΠΙΩΝ»
  (Αγώνων που διεξάγονταν κατά τα κλασικά χρόνια στο χώρο που σήμερα βρίσκονται τα σημερινά Αρχαία Ολύμπια.


  Με τους Ολυμπιακούς αγώνες να διεξάγονται φέτος στη Κίνα, μια χώρα τόσο μακριά από την πατρίδα μας. Τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, που ήταν η τελευταία διοργανώτρια πόλη. Για το ότι επίσης η ιδιαιτέρα μας πατρίδα η Ηλεία και οι αρχαίοι μας πρόγονοι ήταν αυτοί που γέννησαν αυτή την ιδέα του πολιτισμού, έβαλαν τις βάσεις για την για την στερέωση στην ανθρωπότητα των ιδανικών, της ελευθερίας, της αξιοκρατίας, της δημοκρατίας, της παγκόσμιας ειρήνης και γενικά όλες τις αρχές του σύγχρονου πολιτισμού. Ακόμη για το ότι οι στατιστικές που δημοσιοποιούνται, κατά καιρούς, και κατατάσουν τη περιοχή μας, την Ηλεία και γενικά τη Δυτική Πελοπόννησο, στις φτωχότερες γειτονιές της ΕΕ. Που επίσης δείχνουν την απουσία σημείων οικονομικής ανάκαμψης. Τις τελευταίες φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές. Την οικολογική καταστροφή, τη κλιματική αλλαγή, που απειλούν άμεσα να οδηγήσουν την όμορφη πατρίδα μας, στην οικονομική εξαθλίωση, την εγκατάλειψη και την ερημοποίηση.
  Μπροστά σε όλους αυτούς τούς κινδύνους, όπως και άλλους διεθνείς (του Δολαρίου, πετρελαίου κλπ) που απειλούν με ύφεση την παγκόσμια οικονομία,και επειρεάζουν και την δική μας. Όλα τα παραπάνω μου έδωσαν το κίνητρο να παρουσιάσω εδώ αυτή την παλιά μου έμμονη ιδέα, περί ανασύστασης των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ».
  Που νομίζω ότι θα συμβάλει και θα βάλει φρένο σε αυτόν τον οικονομικό κατήφορο που έχει πάρει ο τόπος μας. Η παρούσα κατάσταση απαιτεί την άμεση κινητοποίηση και αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.
  Σε κατάσταση ανάγκης και κρίσεων, η πείρα μας έχει διδάξει, και η ιστορία λέει, πως πρώτα-πρώτα, πριν από όλα, η αντίδραση μας πρέπει να είναι η χρησιμοποίηση των ιδίων όπλων (των δικών μας).

  Τα μοναδικά μας όπλα αυτή τη στιγμή, είναι η κουλτούρα μας, οι ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. Ένας θεσμός που διαχειρίζονται ξένες χώρες, οργανώνουν και διεξάγουν πάλι σε ξένες χώρες και πόλεις. Γύρω δε από αυτόν το θεσμό κινείται ένας χορός με τεράστια οικονομικά ποσά και μεγέθη που όπως λένε τα στατιστικά, στηρίζουν τις οικονομίες αυτών των χωρών για τουλάχιστον 10 χρόνια, χωρίς εμείς εδώ ποτέ να έχουμε καμία απολαβή. Εμείς βέβαια δεν μπορούμε να σταματήσουμε ή να πάμε ενάντια σε αυτό τον παγκοσμίως καθιερωμένο θεσμό.
  Μπορούμε όμως να οργανώνουμε αναπαράσταση, των αρχαίων δρώμενων, στα Αρχαία «Ολύμπια», τών «ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ», δηλαδή των αγωνισμάτων στο στάδιο (στάδιος, οπλίτης δρόμος κλπ), στην παλαίστρα, τους αγώνες της πολεμικής τέχνης, στον ιππόδρομο τις ιπποδρομίες, στο θέατρο, στη ποίηση κλπ. Σαν αναπόσπαστο κομμάτι της αρχαίας μας πολιτιστικής κληρονομιάς (Εννοείτε δε, σε μέρος εκτός αρχαιολογικού χώρου.) Αυτή δε η ενέργεια πιστεύω, θα συνέβαλε στα μέγιστα, στην παγκόσμια προβολή αυτού του ιερού ολύμπιου τόπου της ΗΛΕΙΑΣ. Και θα μπορούσε μελλοντικά να τον εγκαταστήσει παγκόσμιο κέντρο του κλασικού αθλητισμού και γενικά του αθλητισμού.

  Επίσης θα μπορούσε να γίνει η βάση για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος στη περιοχή μας.
  Πιστεύω επίσης πως ο τουρισμός είναι ένας κλάδος, της οικονομίας πολύ σημαντικός και ίσως ο μόνος ορατός βιώσιμος. Όλοι δε θα πρέπει να επενδύσουμε πάνω σε αυτήν την ιδέα, για την οικονομική ανάκαμψη, ανάπτυξη και ευημερία της περιοχής μας.

  Κάνω δε εδώ δημόσια πρόταση για την ίδρυση Συλλόγου ή Φορέα ή Οργανισμού, με αντικείμενο την διάσωση και διατήρηση της αρχαίας ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, που αφορά τους Ολυμπιακούς αγώνες ( «ΟΛΥΜΠΙΑ»)και την κουλτούρα της περιοχής. Θα έχει δέ ως σκοπό τη διάδωση και διατήρηση της παραπάνω ιδέας και ίσως στο μέλλον (αν γίνει αποδεκτή από την τοπική κοινωνία) την ευθύνη για την διοργάνωση-αναπαράσταση των αγώνων. Θεωρώ δε, οτι η βάση αυτού του συλλόγου, πρέπει να κρατηθεί μακριά από πολιτικές πεποιθήσεις ή τοπικισμούς. Να συγκροτηθεί δε με μόνη βάση, τη Δυτική Πελοπόννησο.

  Σας παρακαλώ δε όλους, να το συζητήσετε μεταξύ σας, πάνω δε σε αυτήν την ιδέα να κάνετε προτάσεις, και να την διαδώσετε.

  Ελπίζω δέ στο μέλλον, να επιστρέψω στο ίδιο θέμα, με περισσότερες λεπτομέρειες.
  Αυτό το άρθρο του μπλόκ είναι ελεύθερο προς αναδημοσίευση.
  http://westpeloponnese.blogspot.com

  Δημήτρης Κακούρης
  olympio@acn.gr

  Μου αρέσει!

 2. Καλά όλα αυτά ρε παιδιά αλλά από την τοπική κοινωνία δεν πιστεύω ότι μπορεί να περιμένουμε πολλά. Αηδίασα όταν τους είδα στις φωτιές δίπλα μου (εθελοντής) να λένε στις κάμερες ότι η πυροσβεστική πρέπει να αφήσει τα αρχαία να καούν και να πάει να σώσει τα σπίτια τους. Αίσχος. Δεν έχουν καταλάβει ότι εδώ και χιλιάδες χρόνια το μόνο που τους ταϊζει είναι αυτό το Απολλώνιο φως. Αλλά φαίνεται ότι όχι μόνο δεν το εκτιμούν αλλά δεν το αξίζουν κι όλας.

  Μου αρέσει!

  1. Αυτη ειναι η πικρη αληθεια! Και υποστηριζω, οτι ειναι η πλειψηφια των συμπολιτων μας που λειτουργουν με αυτον τον τροπο, του ανιδεου και χορτατου.

   Μου αρέσει!

 3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ
  ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

  ΜΕΡΟΣ Β
  http://westpeloponnese.blogspot.com/

  Επανέρχομαι εδώ, στο παραπάνω θέμα και ήθελα να εξηγήσω γιατί ανασύσταση – αναπαράσταση, και όχι αναβίωση. Με το σκεπτικό, ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ήταν μέρος των τελετών που διεξάγονταν, προς τιμήν του Ολύμπιου Δία και των άλλων θεοτήτων του Ελληνικού Δωδεκάθεου, στο ιερό τέμενος της Ολυμπίας. Ήταν δηλαδή μέρος μιας θρησκευτικής τελετής, μιας θρησκείας που δεν υφίσταται σήμερα ή και αν υφίσταται, σε καμία περίπτωση δεν έχει την Πανελλήνια αποδοχή, που είχε όταν διεξάγονταν οι αγώνες. Για τον παραπάνω λόγω εγκαταλείπουμε την ιδέα της αναβίωσης των αγώνων.
  Μπορούμε όμως, αν τηρήσουμε (σύμφωνα με τα ιστορικά κείμενα), το τελετουργικό αυτών των ίδιων των αθλημάτων, να έχουμε μία σεβαστή και αποδεκτή εκδοχή, της ανασύστασης – αναπαράστασης του αθλητικού μέρους των αγώνων.

  Πως τώρα θα μπορούσε να υλοποιηθεί το παραπάνω εγχείρημα; Επειδή τώρα ένα τέτοιο εγχείρημα, είναι πολύ σοβαρό, απαιτεί την πολύ καλή οργάνωση και την αμέριστη προσπάθεια και βοήθεια όλων των Ηλείων.
  Κατά αρχήν, θα πρότεινα, ο υπό ίδρυση σύλλογος ή φορέας, θα έχει την διοίκηση και την εποπτεία για την ομαλή διεξαγωγή αγώνων. Πιθανόν από τις τάξεις του θα εκλέγονται οι Ελλανοδίκες και οι κριτές. Η ευθύνη για την διεξαγωγή των αγώνων πρέπει να ανατεθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στούς Δήμους που βρίσκονται στη Δυτική Πελοπόννησο ή στα όρια της αρχαίας χώρας των Ηλείων. Η παραπάνω περιφέρεια θα πρέπει να χωρισθεί σε τρία τμήματα. Ένα τμήμα θα αποτελεί ο Δήμος Αμαλιάδας με τους λοιπούς δήμους που βρίσκονται στη περιοχή της αρχαίας Ήλιδος, και βόρειας Ηλείας. Το δεύτερο τμήμα θα αποτελείται από το Δήμο Πύργου και τους άλλους Δήμους που βρίσκονται στη κοίλη Ηλεία και περί τον ποταμό Αλφειό Δήμους. Το τρίτο τμήμα θα περιλαμβάνει τους Δήμους της Νότιας Ηλείας και τις Τριφυλίας(τρίτο φύλο Ηλείας).

  Κάθε χρόνο τώρα, μία περιοχή από τις τρεις, με δική της ευθύνη θα διοργανώνει και θα διεξαγάγει τα “Προολύμπια”. Με αθλητές της περιοχής της, ή με αθλητές που θα έχει υπό την κηδεμονία της. Και κάθε τέσσερα χρόνια θα διεξάγονται τα “Ολύμπια” και από τις τρεις περιοχές από κοινού.

  Στους αγώνες θα μπορούν να παίρνουν μέρος αθλητές από όλο τον κόσμο, αρκεί να έχουν Ελληνική καταγωγή ή παιδεία και εφόσον ανήκουν σε μια ομάδα που θα έχει την έδρα της σε μία από τις τρεις παραπάνω περιοχές.
  Όσο δε για την εγκατάσταση των σταδίων, πρέπει να επιλεγεί ένας χώρος με καλό προσανατολισμό, όχι πολύ μακριά από το αρχαιολογικό χώρο. Πρέπει να είναι απλός και λιτός, αν κατασκευασθούν κτίσματα να ακολουθούν το αρχαιοελληνικό πρότυπο. Να είναι σε πολύ καλό φυσικό περιβάλλον απαλλαγμένος από βιομηχανικούς ρύπους , και με γενικά μικρή ανθρώπινη δραστηριότητα στη γύρω περιοχή. Στάδια επίσης προετοιμασίας θα μπορούν να κατασκευασθούν και στις διοργανώτριες περιοχές.
  Θεωρώ δε σαν αρχή, δεν είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε στην ανασύσταση όλων των αγωνισμάτων μαζί. Μπορούμε να ξεκινήσουμε με αγωνίσματα που υπάρχουν και στις μέρες μας και σιγά – σιγά να δημιουργήσουμε ομάδες και για τα μη ενεργά σήμερα αθλήματα. Καλό θα ήταν επίσης να δώσουμε έμφαση στα αθλήματα με έντονο θέαμα, όπως είναι ο οπλίτης δρόμος και οι αρματοδρομίες.

  Όσα δε αναφέρω εδώ, δεν πρέπει να θεωρηθούν απόλυτα. Καλό θα ήταν να κατατεθούν και άλλες προτάσεις και ιδέες πάνω σε αυτό το θέμα.
  Ελπίζω δε να μην μείνουν όλα αυτά, άλλη μια μεγάλη ωραία ιδέα. Αλλά η τοπική κοινωνία και οι φορείς να το δουν σαν μια ενέργεια που θα τους δώσει την ευκαιρία να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους.
  Η ιστορία μας διδάσκει ότι η Ολυμπία και οι Ολυμπιακοί αγώνες της αρχαιότητας, ήταν το μήλο της ¨Έριδος της Ελλάδας, γιατί ήταν το χρυσορυχείο των Ηλείων. Νομίζω πως ήλθε η ώρα να το επαναδραστηριοποιήσουμε.

  Δημήτρης Κακούρης
  olympio@acn.gr
  Άρθρο ελεύθερο προς αναδημοσίευση.
  http://westpeloponnese.blogspot.com/

  Περιμένω τα σχολιά σας.

  Μου αρέσει!

 4. Είναι απαραίτητη η συμβολή της τοπικής κοινωνίας / αυτοδιοίκησης ως άλλωστε και στην αρχαιότητα. Αναγκαία και θεμιτή βέβαια η υποστήριξη του κράτους προκειμένου τα δρώμενα να αποκτήσουν την απαιτούμενη Ελληνική οικουμενικότητα.
  Παρατήρηση στο Φίλο Ολυμπίας: Η συλλογική ευθύνη φίλε μου είναι λανθάνουσα ατραπός. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να κατηγορήσουμε τους 9,999,000 Έλληνες που δεν έσπευσαν. Θυμικά αντιλαμβάνομαι την οργή σου. Αλλά για κάθε δράση όπως την προτεινόμενη του φίλου Δημήτρη, απαιτείται η πνευματική καλλιέργεια και επώαση πριν την ενέργεια. Στην Ελλάδα το κύριο πρόβλημα μας είναι η συστηματική δολοφονία δημιουργικής σκέψης. Δια τούτο, τασσόμαστε στο πλευρό του Δημήτρη ηθικά και κατά το δυνατόν υλικά.

  Μου αρέσει!

  1. ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΧΑ μια δυσπιστια και επιφυλακτικοτητα
   σε τετοια ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

   μολις ομως ειδα και αναφορα στην ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
   ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΑΥΤΙΖΟΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ …ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
   ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ

   ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ;;
   ΟΠΟΙΑ ΛΕΡΑ ΚΑΙ ΧΟΛΕΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ
   ΣΟΥ “ΟΜΙΛΩ” ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ

   μεσα στις δικες σου σελιδες ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ
   ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

   ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ Σ.τ.Π
   ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
   ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

   ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;; ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
   -Α -Υ -Τ -Ο-ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΑΥΤΙΑΣ ΤΗΝ
   ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (ή σαββατο) ΟΤΙ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ
   ΔΗΜΑΡΧΟΣ ::

   ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ Β Ι Λ Α Ε Τ Ι
   ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ

   (πραγμα το οποιο ειναι ΜΕΡΙΚΩΣ αληθεια διοτι ΡΕΠΟΡΤΑΡΟΥΝ
   ΣΤΟ ΣΚΟΤΟΣ )

   Μου αρέσει!

  2. Ο Ο(ργανισμος) ΤΑ, θα αποτελεσει το ΚΥΤΤΑΡΟ
   του οργανισμου της ΝΕΑΣ (ΤΑΞΗΣ) ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
   με το ΚΡΥΦΟ ονομα : ΔΗΜΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

   ηδη ετοιμαζεται ΝΟΜΟΣ που ΘΑ ΚΑΘΙΣΤΑ
   ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ)
   ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΗΔΗ (ΗΜΙ)ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
   (ΗΜΙ)ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΧΕΙΛΗ ΚΑΘ ΥΛΗΝ
   ΑΡΜΟΔΙΑ

   ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ
   ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

   Μου αρέσει!

 5. Αγαπητέ Κύρ. Κακούρη.
  Εξαιρετική προσπάθεια, εύχομαι επιτυχία.
  Επιθυμώ να συμβάλλω και Εγώ στην προσπάθεια ανύψωσης του ανθρώπου, πρωτίνοντας ένα νέο άθλημα Ολυμπιακών Διαστάσεων. Την Εύρεση Τρόπου ή μεθόδου Επικοινωνίας, ανάμεσα στους Ανθρώπους.
  Νομίζω ότι η πρώταση είναι όντος Ολυμπιακών προδιαγραφών, αμέσου χρησιμότητος και αναγκαία.
  Σ΄Αυτό το Άθλημα, αν ιδρυθή, επιθυμώ να είμαι υποψήφιος.

  Μου αρέσει!

 6. Μόλις τώρα πλροφορήθηκα για την ύπαρξη αυτής της ιστοσελίδας και οφείλω να σας συγχαρώ θερμά για την προσπάθεια που κάνετε και για τους φανερά ανιδιοτελείς σκοπούς που σας παρακίνησαν να την ξεκινήσετε! Με την ευκαιρία θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι κι εγώ τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ της ιδέας για ανασύσταση των ολυμπιακών αγώνων στην Ολυμπία, κάτι που το αναφέρω και σε ένα βιβλίο μου με τίτλο Ο ΧΡΥΣΕΛΕΦΑΝΤΙΝΟΣ ΔΙΑΣ, το οποίο όμως δυστυχώς δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο για την έκδοσή του. Ένα μικρό απόσπασμα από αυτό το μυθιστόρημα, μπορείτε να διαβάσετε στο μπλογκ μου. Σας εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσετε τον αγώνα σας και να ευοδωθούν οι προσπάθειές σας!

  Μου αρέσει!

 7. Παράθεμα: www.olympia.gr « CHEETAH
 8. ΠΡΟΒΑΤΑ ANTI NOMOKATIA
  Αγαπητοι φιλοι της ΕΡΤ και καλεσμενοι δημοσιογραφοι, πολιτικοι και καθηγητες!
  Παρακολουθω τις εκπομπες ΕΡΤWORLD με αγανακτηση απο την Σουηδια.
  Η αντιπροσωπευτικη δημοκρατια εχει μεταβαλλει τους πολιτες σε καθοδηγουμενα προβατα που ακολουθουν ”τυφλα” τον τσοπανη, και εχει ληστεψη την κυριαρχια τους!
  Οι πολιτες αδρανουν πολιτικα ιδεολογικα, δεν γνωριζουν ποια κοινωνια επιθυμουν, δεν εχουν συνειδητοποιησει οτι ο εθνικισμος καταρρεει και αντικαθισταται απο την ενωση των κρατων, και οτι ο καπιταλισμος καταρρεει και αντικαθισταται απο νομους.
  Χρειαζεται μια κοινη επισημη πρωτη γλωσσα, διπλα απο τις εθνικες του χθες, για να ενωσει τους πολιτες της Ευρωπαικης Ενωσης και να κανει την ΕΕ το πρωτο σταδιο για την παγκοσμια ενωποιηση !
  Ειναι τωρα ωρα να ξυπνησουμε, να σχεδιασουμε την παγκοσμια κοινωνια και να παρουμε την κυριαρχια κυριολεκτικα στα χερια μας οχι μονον με αριστερες διπλοματικες αερολογιες. Η πληροφορικη επιτρεπει τωρα την ψηφιακη αμεση δημοκρατικη νομοκρατια και αξιοκρατικα διορισμενο τεχνοκρατη προθυπουργο και υπουργους για να πραγματοποιουν απευθειας την κυριαρχια, την θεληση και τους βασικους νομους των πολιτων.
  Η καθηγητες η τηλεοραση και ολα τα ΜΜΕ δεν ειναι μονον για ειδησεις, ειναι τα καλυτερα ιδεολογικα σχολεια και εχουν πολυ μεγαλη ευθυνη! Δυστυχως τα περισσοτερα απο αυτα που συζητουνται στην ΕΡΤ δεν ειναι λογικα και φοβοσαστε να τα πητε ολα! Αφινετε απεξω τα βασικα προοδευτικα και πραγματικα ριζοσπαστικα!
  Καπoιοι πρεπει να εκπεδευουν τους πολιτες να ασκουν την δημοκρατικη κυριαρχικα τους αντι να τους πιεζουν να εκλεγουν κυριαρχους τσοπανηδες!
  Fred Blomson, http://www.digitalsocialdemocracy.wordpress.com, gr, uk, de, se
  WEM, Worldwide Equality Movement…! (Forget UNO…!)
  Let us abolish the old time parties, nations, languages and let us create a WEM !

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Ορθώς ομιλείτε αλλά φρονώ ότι και η Σουηδία κάτω από τις νεοταξικές κυβερνήσεις έχει υποστεί κοινωνική καθίζηση με τους Λαθρομετανάστες να βιάζουν, εκβιάζουν, τρομοκρατούν τους πολίτες. Η κοινωνική Σουηδία με τη χαλάρωση των θεσμών οικογενείας,του γάμου κλπ θυμίζει οργουελική κοινωνία.

   Μου αρέσει!

 9. Είναι ντροπή σας, κύριοι, μέσα στην απόγνωση και την προδοσία της Πατρίδας μας, να ποστάρετε ένα κείμενο μπουρδουκλωμένο και πλήρως αποπροσανατολιστικό.

  Σα να μας λέτε ότι όλα θα φτιάξουν αν έρθουμε σ΄ ένα σωματείο πολιτιστικό, τη στιγμή που αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης κάποιοι από μας δε και ασιτίας.

  Θα με σώσει ο χρυσελεφάντινος Δίας όταν μου επιτίθεται το ισλαμό επειδή διαμαρτυρήθηκα για την κατάληψη του προ της Ακαδημίας χώρου, πατρώου χώρου, για να…προσευχηθούν ανακούρκουδα ένα τσούρμο νταγκλαράδες, χωρίς να με ρωτήσουν;

  Θα περισώσει την χιλιοπετσοκομμένη συνταξούλα μου, θα δώσει δουλειά στον γυιό μου, θα βοηθήσει τα νοσοκομεία να δουλέψουν έχοντας γάζες και σύριγγες;

  Ψεύτικες ελπίδες στην απελπισία μας;

  Ντροπή.

  Μου αρέσει!

 10. Αγαπητοί φίλοι,
  Η αρχαία Ελληνική φιλοσοφία και πολιτισμός είναι ότι ωραιότερο υπάρχει για τον άνθρωπο. Ο δε Άγιος Αυγουστίνος Καντιώτης όταν ομιλούσε χρησιμοποιούσε τις Άγιες Γραφές αλλά και πολλές φορές αναφερόταν στον Παμμέγιστο Σωκράτη, τον μεγαλύτερο σοφό της ανθρωπότητας.
  Στην προσπάθεια που καταβάλλει η Νέα Τάξη να ελέγξει την εκλογική βάση, χρηματοδοτεί «Παγανιστικές Οργανώσεις», ΜΚΟ οι οποίες καταφέρονται εναντίον της Ορθοδοξίας λες και είναι εγκληματική Οργάνωση. Η επί του Όρους ομιλία είναι το κείμενο που κάθε Χριστιανός πρέπει να έχει μελετήσει. Η ρήση από την άλλη πλευρά του Σωκράτους για την Πατρίδα, που πρέπει όλοι να αγαπάμε πάνω από όλα, πρέπει να είναι ο απαράβατος οδηγός κάθε Έλληνα.
  Προσοχή αν όλες αυτές οι ωραίες ιδέες για Ολυμπιακούς αγώνες δεν περικλείουν ιδιοτέλεια, πολιτικό αποπροσανατολισμό και κατάτμηση της εκλογικής βάσης, τότε είναι καλοδεχούμενες και εύγε σε αυτούς που το πρότειναν. Αν όμως υπάρχει ιδιοτέλεια που θα οδηγήσει σε περαιτέρω διάσπαση των Ελλήνων, τότε πρόκειται για προδοτικό σχέδιο και ως τέτοιο πρέπει αντιμετωπισθεί.

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s