Η πολύαθλος Αγία Μαρίνα

Η Αγία Μαρίνα γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας στα χρόνια του αυτοκράτορα Αυρηλίου Κλαυδίου (270 μ. Χ.). Χρόνια δύσκολα για την Εκκλησία μιά και με σκληρότητα διώκονταν οι χριστιανοί. Και μόνο το όνομα χριστιανός κινούσε το μηχανισμό διωγμού, και η τιμωρία ήταν το μαρτύριο και ο θάνατος.
Continue reading “Η πολύαθλος Αγία Μαρίνα”

Τα αρχαία μεταλλεία του Λαυρίου | ΕΡΤ

Σήμερα, «ταξιδεύουμε» στο χρόνο, για να γνωρίσουμε τα αρχαία μεταλλεία του Λαυρίου, στην κοιλάδα της Σούριζας, μιας σημαντικής αρχαιολογικής περιοχής, λίγα χιλιόμετρα από το Σούνιο.
Continue reading “Τα αρχαία μεταλλεία του Λαυρίου | ΕΡΤ”

Αγια Μαρίνα Μαρτυρισε στα 15 της αλλα δεν πρόδωσε την πίστη της

image.jpegΓεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα χρόνια του αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β’, το 270 μ. Χ. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή της, η μητέρα της πέθανε, και ο πατέρας της, Αιδέσιος, που ήταν Ιερέας των ειδώλων, την ανέθεσε σε μια χριστιανή γυναίκα, από την οποία η Μαρίνα διδάχθηκε τον Χριστό. Continue reading “Αγια Μαρίνα Μαρτυρισε στα 15 της αλλα δεν πρόδωσε την πίστη της”

Νέες πτυχές της απόπειρας δολοφονίας κατά του Χίτλερ

20 Ιουλίου 1944: ο συνταγματάρχης Κλαους Σενκ φον Στάουφενμπεργκ αποπειράται να σκοτώσει τον Χίτλερ. Έφτασε κοντά, αλλά δεν τα κατάφερε. Μια νέα βιογραφία του φωτίζει άγνωστες πτυχές του πραξικοπήματος.
Continue reading “Νέες πτυχές της απόπειρας δολοφονίας κατά του Χίτλερ”

Εορτάζοντες την 17ην του μηνός Ιουλίου

Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
Continue reading “Εορτάζοντες την 17ην του μηνός Ιουλίου”