Παγώνει περιουσιακά στοιχεία Αμερικανών υπουργών ο Ερντογάν εν αναμονή νέας σφαλιάρας από τον Τραμπ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

e1ae1687 2d96 48e5 9cf6 a1777ed8d521

Σε νέο παραλήρημα του ο Ερντογάν επιτέθηκε στη διοίκηση Τραμπ για την «Ευαγγελική και σιωνιστική προσέγγιση» της στην επιβολή κυρώσεων εναντίον Τούρκων αξιωματούχων για την υπόθεση Μπράνσον. Ανακοίνωσε μάλιστα αντίποινα εναντίον δυο αμερικανών υπουργών, γνωρίζοντας οτι ο αμερικανός πρόεδρος δεν έχει πει ακόμη την τελευταία του λέξη. Ο ίδιος γνωρίζει οτι από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε το αδιανόητο, να επιβάλλει κυρώσεις σε μία χώρα σύμμαχο του ΝΑΤΟ και μάλιστα στην Τουρκία του «φίλου» Ερντογαν, τότε, μπροστά στο συμφέρον της Αμερικής, όχι μόνο δε θα υποχωρήσει, αλλά θα δώσει και συνέχεια.

Πριν από μερικές ημέρες η Ουάσινγκτον επέβαλε κυρώσεις εις βάρος δύο τούρκων υπουργών για την υπόθεση του Άντριου Μπράνσον, του αμερικανού πάστορα που δικάζεται στην Τουρκία κατηγορούμενος για υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Μιλώντας στη γυναικεία οργάνωση του κόμματός του ΑΚ ο Ερντογάν είπε σήμερα ότι διέταξε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων, “αν διαθέτουν”, όπως πρόσθεσε, στην Τουρκία των αμερικανών υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Οι ΗΠΑ απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του Άντριου Μπράνσον, ο οποίος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από ενάμιση χρόνο που πέρασε σε τουρκική φυλακή καθώς διώκεται για σχέσεις με «τρομοκρατικές» οργανώσεις και «κατασκοπεία», κατηγορίες που ο ίδιος ο ιερωμένος και η αμερικανική κυβέρνηση απορρίπτουν.

Η τελευταία επέβαλε κυρώσεις σε βάρος των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Άγκυρα απείλησε αμέσως να αντίποινα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ