Σύνοδος Κορυφής: Με τα μούτρα στις πίτσες έπεσαν οι ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη διάρκεια της νύχτας-θρίλερ [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

pitsa

Το ολονύχτιο θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών είχε λίγο από όλα


Έπειτα από μια θυελλώδη και άκρως επεισοδιακή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες που κράτησε περισσότερες από 12 ώρες, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (29/06) σε μια συμφωνία – «πακέτο» αναφορικά με την αντιμετώπιση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού.
Η συμφωνία ήρθε στις 04:30 τοπική ώρα (05:30 ώρα Ελλάδας), εξασφαλίζοντας τη συναίνεση της Ιταλίας, που απειλούσε να προβάλει βέτο.
«Οι ηγέτες των 28 χωρών της ΕΕ συμφώνησαν στα συμπεράσματα της συνόδου, συμπεριλαμβανομένων αυτών για τη μετανάστευση», γνωστοποίησε προ ολίγου μέσω Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Ντόναλντ Τουσκ.
Στο μεταξύ, οι ευρωπαίοι ηγέτες έπεσαν με τα μούτρα στις πίτσες:
https://twitter.com/VassiliGolod/status/1012500370139025408

Το βέτο της Ιταλίας

Νωρίτερα, την υιοθέτηση του συνόλου των συμπερασμάτων της πρώτης ημέρας της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες είχε μπλοκάρει, όπως είχε απειλήσει, η Ιταλία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «ένα κράτος-μέλος διατύπωσε επιφυλάξεις για το σύνολο των συμπερασμάτων και προς στιγμήν δε συμφωνήθηκαν συμπεράσματα».
 

Τι αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής

Συνοπτικά, οι ηγέτες των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα στη δημιουργία κοινών κέντρων υποδοχής αιτούντων άσυλο και επεξεργασίας των αιτήσεών τους και να περιορίσουν την ελευθερία κίνησης των μεταναστών από τη μια χώρα στην άλλη, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις και να καθησυχαστούν οι ανησυχίες που πρόβαλαν η Ιταλία και η Γερμανία, έπειτα από μια Σύνοδο Κορυφής στην οποία οι διαπραγματεύσεις ήταν δύσκολες και σκληρές.
«Όλα τα μέτρα στο πλαίσιο αυτών των ελεγχόμενων κέντρων, συμπεριλαμβανομένων των μετακινήσεων και των μετεγκαταστάσεων, θα λαμβάνονται σε εθελοντική βάση», αναφέρει το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου, που συμφωνήθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις διάρκειας εννέα και πλέον ωρών.
Οι 28 συμφώνησαν επίσης να κάνουν αυστηρότερους τους ελέγχους των εξωτερικών συνόρων, καθώς και να αυξήσουν τη χρηματοδότηση που προσφέρουν στην Τουρκία, στο Μαρόκο και σε άλλες χώρες στη βόρεια Αφρική για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.
 
infiltr8or

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ