ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΔΕΙΞΑΝ ΣΤΑ ΜΜΕ-Επιστροφή κεφαλαίου €14,9εκ. στην Ελλάδα από την Chipita #ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Οι περισσότεροι ήλπιζαν -μετά την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας- πως το νέο ξεκίνημα θα συνοδευτεί από την έναρξη παραγωγικής διαδικασίας, κάτι που ωστόσο δεν συμβαίνει. Η εταιρεία επαναλειτουργεί με βάση σχεδιασμό που δεν περιλαμβάνει παραγωγική διαδικασία, παρά μόνο αξιοποίηση του στοκ που υπάρχει μέσα στη μονάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, σε πρώτη φάση στο εργοστάσιο προσλήφθηκαν τρία μόλις άτομα με εξάμηνη σύμβαση απασχόλησης (ένας τεχνικός, ένας χειριστής και ένας εργάτης). Και οι τρεις προέρχονται από το προσωπικό που απασχολούσε παλιά η εταιρεία. Απασχολούνται στη μεταποίηση του στοκ της παραγωγής, το οποίο ήταν αποθηκευμένο στο εργοστάσιο πριν ακόμη αναστείλει τη λειτουργία του. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το στοκ θα προωθηθεί στην αγορά σε συνεργασία με τη μητρική εταιρεία που λειτουργεί στην Αθήνα και εμπορεύεται συρματόσχοινα.
Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα τη λειτουργία μονάδος παραγωγής συρματόσχοινων στο εργοστάσιο της στην Α΄ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου αρχές Δεκεμβρίου. Εξαρχής μάλιστα ανακοίνωσε τη στελέχωση με μικρό αριθμό εργαζομένων, καθώς η επαναλειτουργία είναι σε δοκιμαστικό επίπεδο και σε επικουρική βάση προς την εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας. Στόχος η μεταποίηση των σημαντικών αποθεμάτων πρώτων υλών-συρμάτων, που δεν κατέστη εφικτό να αξιοποιηθούν και παρέμεναν στο εργοστάσιο.
Η μονάδα στον Βόλο είχε κλείσει τον Αύγουστο του 2016, μετά από 9 χρόνια ζημιογόνων χρήσεων και 3 χρόνια εφαρμογής του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας, καθώς η διοίκηση είχε κρίνει ότι δεν ήταν ανταγωνιστική. Όταν έκλεισε απασχολούσε 18 άτομα προσωπικό.
Ωστόσο, για περισσότερες από τρεις δεκαετίες έφτασε να απασχολεί μέχρι και 200 άτομα προσωπικό, κατασκευάζοντας αλυσίδες, ιμάντες, συρματόσχοινα για τη ναυτιλία και τη βιομηχανία, έχοντας πελάτες όπως τη ΔΕΗ, τα Ελληνικά Καλώδια αλλά και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως την εταιρεία ανελκυστήρων Kleeman Α.Β.Ε.Ε κ.ά.
Ήταν εξάλλου από τις πρώτες εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο που είχε Γερμανούς επενδυτές στο μετοχικό της χαρτοφυλάκιο. Από τον Αύγουστο του 2016 και μετά, και αφού καταγγέλθηκαν οι συμβάσεις εργασίας και των τελευταίων εργαζομένων που παρέμεναν ενεργοί μέσα στο εργοστάσιο της Α‘ ΒΙΠΕ, η επιχείρηση λειτουργούσε μόνο στην εμπορία συρματόσχοινων, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Diepa στην Αθήνα.
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ