Σε μια περίοδο μεγάλης ανακατωσούρας στο Facebook λόγω του σκανδάλου της Cambridge Analytica και των προσπαθειών της εταιρείας να διορθώσει τα κακώς κείμενα, έχουμε για ακόμα μία φορά την διάδοση ενός hoax και στην χώρα μας, καθώς μετά λύπης μου βλέπω χιλιάδες χρήστες να πιστεύουν τις μπούρδες που τους γράφουν ιστοσελίδες αμφιβόλου ποιότητας.
Πως ξεκίνησε η ιστορία Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, διαδίδονται ξανά τα φούμαρα ότι αν γράψεις τη λέξη “BFF” σε σχόλιο σε κάποιο post και το χρώμα της γίνει πράσινο, τότε ο λογαριασμός σου είναι προστατευμένος από hackers, ενώ αν παραμείνουν μαύρα τα γράμματα τότε κινδυνεύεις.
Αυτοί που διαδίδουν αυτές τις αηδίες το τερματίζουν αναφέροντας ότι πρόκειται για δημιουργία του Mark Zuckerberg, αφού δεν έχει πλέον τι άλλο να κάνει στην βαρετή ζωή του…
“Ο Mark Zuckerberg, CEO της Facebook, δημιούργησε τη λέξη BFF. Για να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας είναι ασφαλής στο κοινωνικό δίκτυο, πληκτρολογήστε τη λέξη BFF σε κάποιο σχόλιο.
Αν γίνει πράσινη, τότε ο λογαριασμός σας είναι προστατευμένος. Αν όχι, αλλάξτε το password σας άμεσα διότι θα πέσετε θύμα των hackers”. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος ξεκίνησε την όλη ιστορία, αλλά ειλικρινά κάνετε μια χάρη στον εαυτό σας και σταματήστε να πιστεύετε και να μοιράζεστε τέτοιου είδους σκουπίδια. Τι ακριβώς συμβαίνει Αν αναρωτιέστε γιατί σε κάποιους γίνεται πράσινη η λέξη και σε κάποιους όχι, η απάντηση είναι απλή.
Από τον περασμένο Οκτώβριο, η Facebook έχει λανσάρει μια νέα λειτουργία animation που περιλαμβάνει ορισμένες λέξεις που χρησιμοποιούμε συχνά στα σχόλια σε όλο τον κόσμο στις περισσότερες γλώσσες (και στα Ελληνικά), όπως “BFF”, “Μπράβο”, “Συγχαρητήρια”, “xoxo” κλπ., με σκοπό να σπάσει την μονοτονία στα posts που περιλαμβάνουν πολλά σχόλια. Αυτή η λίστα με τις λέξεις που τονίζονται με χρώματα ανανεώνεται διαρκώς και μόλις πρόσφατα προστέθηκε και το “LMAO”. Όπως πάντα, οι αλλαγές στο Facebook εμφανίζονται σταδιακά στους χρήστες και γι’ αυτό κάποιοι τις βλέπουν και κάποιοι άλλοι όχι.
Αυτό ήταν όλο. Αν θέλετε να είστε σίγουροι για την ασφάλεια του λογαριασμού σας, τότε επισκεφθείτε από το μενού τις ρυθμίσεις ασφαλείας, διαβάστε προσεκτικά αυτά που αναφέρονται εκεί για να κατανοήσετε που και πως μοιράζονται τα δεδομένα σας, ενώ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αναθεωρήσετε γενικότερα τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε όχι μόνο το Facebook, αλλά και όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης!