ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μήνυμα του Παυλόπουλου για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου

Ως ανεξίτηλο ιστορικό στίγμα που θα πρέπει να διατηρηθεί στο διηνεκές, χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, το στυγερό έγκλημα κατά της Δημοκρατίας, που συντελέσθηκε την 21η Απριλίου 1967, στο μήνυμά του για τη θλιβερή επέτειο. Πρόκειται, τονίζει ο κ. Παυλόπουλος για «ένα στίγμα που διδάσκει, πρωτίστως, την αξία της Δημοκρατίας».

Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για τους εξής λόγους:

«Πρώτον, η Δημοκρατία, από την φύση της, είναι εύθραυστο θεσμικό και πολιτικό αγαθό, του οποίου η προστασία απαιτεί ακατάπαυστη εγρήγορση κατά συνείδηση.

Δεύτερον, οι κίνδυνοι για τη Δημοκρατία όχι μόνον υφίστανται αλλά και μεταλλάσσονται κατά τρόπο που καθιστά τις επιπτώσεις τους δυσμενέστερες, επέκεινα δε περισσότερον επώδυνες για τα θεμελιώδη δικαιώματα του Ανθρώπου και για την συνοχή του κοινωνικού συνόλου.

Και, τρίτον, ως Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα κατά καιρούς τραύματα στο σώμα της Δημοκρατίας κατέστησαν για τον Ελληνισμό, εν γένει, τραύματα εθνικά, των οποίων η πλήρης επούλωση ακόμη δεν έχει επέλθει. Με όλες τις εντεύθεν συνέπειες για τον Λαό μας και το Έθνος μας».

«Η επέτειος του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών ξυπνά εφιαλτικές μνήμες και αναδύει κρίσιμα διδάγματα, για όλους τους Έλληνες.
Υπενθυμίζει ότι η Δημοκρατία επέστρεψε με βαριές θυσίες του Ελληνισμού και θωρακίστηκε με την ένταξη της Πατρίδας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Υπογραμμίζει το χρέος όλων να απομονώσουμε τους νοσταλγούς νοσηρού καθεστώτος και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της Δημοκρατίας μας», σημειώνει από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΠΑΣΟΚ τονίζει:

«Η μαύρη επέτειος της 21ης Απριλίου επιβάλλει να σκεφτούμε ξανά τη σημασία της δημοκρατίας, του κοινοβουλευτισμού, του κράτους δικαίου. Τη σημασία κάθε πράξης αντίστασης κατά της χούντας.

Φέτος η επέτειος συμπίπτει με την έναρξη της δικής της Χρυσής Αυγής, δηλαδή με την θεσμική και ιστορική ανάγκη προάσπισης των βάσεων του δημοκρατικού και δικαιοκρατικού πολιτισμού καθώς τίποτα δεν είναι απλό, δεδομένο και αυτονόητο.

Έχει συνεπώς τεράστια σημασία η διαφύλαξη της ενότητας του δημοκρατικού τόξου, έστω γύρω από μερικά θεμελιώδη ζητήματα.

Η ενότητα αυτή δυστυχώς υπονομεύεται, όταν ακόμη και σήμερα κάποιοι προσπαθούν ανιστόρητα να εξισώσουν την χούντα και τη δικτατορία με τις οικονομικές πολιτικές εξόδου από την κρίση που ψήφισε ο ίδιος ο ελληνικός λαός για να αποτρέψει την απόλυτη οικονομική καταστροφή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ