Όσο ο διχασμός γύρω από τη βιωσιμότητα του χρέους δεν κλείνει, δεν έχουμε μέλλον.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

SAMARAS-TSIPRAS02-19NOVEMBER2014Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, δηλαδή δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Αυτό το δέχεται πλέον κάθε λογικός άνθρωπος και κάθε ένας που διαθέτει έστω και ελάχιστες γνώσεις οικονομικών. Αυτό το δέχονται επίσης όλα τα αντιμνημονιακά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΧΑ κ.λ.π.).
Δεν το δέχονται όμως τα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΙΔΗΣΟ κ.λ.π.), τα οποία ακολουθούν πιστά τις εντολές της Γερμανίας. Αντίθετα, εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι το χρέος μπορεί να εξυπηρετηθεί και πρέπει να εξυπηρετηθεί πάση θυσία, φοβίζοντας το λαό για το ενδεχόμενο να μην εξυπηρετηθεί.
Έτσι έχει δημιουργηθεί τεχνητά ένας εσωτερικός πολιτικός διχασμός, ο οποίος τείνει να διχάσει κάθετα την ελληνική κοινωνία και ο οποίος δεν επιτρέπει να χαραχτεί κοινή διαπραγματευτική γραμμή απέναντι στους δανειστές. Όσο τα μνημονιακά κόμματα δεν παραδέχονται ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, τόσο και αυτός ο διχασμός, αφενός θα κρατά την Ελλάδα μόνιμα σε αστάθεια και οικονομική ανασφάλεια, αφετέρου θα δίνει στους δανειστές την ευκαιρία να κάνουν παιχνίδι πάνω σ’ αυτόν το διχασμό, σε βάρος του ελληνικού λαού.
Πρέπει επιτέλους όλοι μας να συμφωνήσουμε. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Το ζήτημα αυτό είναι κρίσιμο, γιατί η βιωσιμότητα ή μη του χρέους θα κρίνει το εάν η Ελλάδα έχει επισήμως χρεοκοπήσει ή όχι. Αν δεν το παραδεχτούμε αυτό, αν δεν αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα κατάματα, ποτέ δεν θα βρεθεί οριστική και κοινά αποδεκτή λύση. Θα κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, θα τρωγόμαστε μεταξύ μας, θα εξευτελιζόμαστε διεθνώς, θα παραμένουμε εξαρτημένοι από τις εντολές των δανειστών και θα εξαθλιωνόμαστε.
Όμως, αν το αποδεχτούμε αυτό, αν πάψει ο διχασμός, αν υπάρξει ένα μόνοιασμα της ελληνικής κοινωνίας, τότε θα πρέπει αναγκαστικά να πάψει να μας εξουσιάζει και φυσικά θα καταρρεύσει και το ίδιο το εξουσιαστικό σύστημα που επέφερε τη χρεοκοπία της χώρας. Κάτι που εννοείται δεν θέλουν οι δανειστές να συμβεί στην Ελλάδα. Δεν θέλουν να χάσουν τους εντολοδόχους τους. Μήπως άραγε, γι’ αυτό προκαλείται σύγχυση στο λαό και αυτός ο οξύς τεχνητός διχασμός γύρω από τη βιωσιμότητα του χρέους;
Πέτρος Χασάπης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ