_____________________________________________________________________________________________
Συμπληρώνονται δέκα χρόνια σήμερα από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, μια χώρα που δεν υπάρχει πια, επειδή την διέλυσε το ΝΑΤΟ σε συνεργασία με την ΕΕ
Θυμόμαστε το μακελειό που κράτησε 78 ολόκληρες ημέρες, τους 5.000 αθώους πολίτες που σκοτώθηκαν, τις χιλιάδες των τραυματιών, τις κατεστραμμένες πόλεις και χωριά, τα βομβαρδισμένα νοσοκομεία και σχολεία.
Θυμόμαστε τα χαμόγελα του εκπροσώπου των ΝΑΤΟικών δυνάμεων κάθε φορά που ανακοίνωσε μια ακόμα επιτυχημένη αεροπορική επιδρομή
Θυμόμαστε ότι αφορμή για την έναρξη των βομβαρδισμών που κράτησαν 78 ημέρες ήταν η άρνηση του Μιλόσεβιτς να αποδεχθεί την ξένη στρατιωτική παρουσία στο Κόσοβο και ότι όλα έγιναν για την ανεξαρτητοποίησή του.
Θυμόμαστε την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με υπουργό Εξωτερικών τον σημερινό αρχηγό του, που «δεν συμμετείχε» βέβαια στον πόλεμο», αλλά μετέτρεψε την Ελλάδα σε διοικητικό και διαμετακομιστικό κέντρο του πολέμου και ακόμα και τις εθνικές οδούς της χώρας για να περνούν τα τανκς των «συμμάχων».
Θυμόμαστε μέχρι και τον πρίγκιπα Καραγεώργεβιτς να αναγεννάτε μέσα από τις στάχτες των βομβαρδισμών και τον ΓΑΠ να τον υποδέχεται στην Αθήνα και να τον αποκαλεί «υψηλότατο».
Θυμόμαστε την Μαρία Δαμανάκη να δηλώνει υπερήφανη εκ μέρους του ΣΥΝ επειδή Έλληνες φαντάροι συμμετείχαν στην Νατοϊκή δύναμη κατοχής του Κοσσυφοπεδίου και την έβγαλαν ασπροπρόσωπη.
Θυμόμαστε τους αριστερούληδες σοσιαλδημοκράτες, με επικεφαλής τον σαξοφωνίστα, που χειροκροτούσαν τους βομβαρδισμούς και την επιστροφή στη βαρβαρότητα ως μέθοδο επίλυσης των διεθνών προβλημάτων.
Θυμόμαστε ότι έτσι άνοιξε ο δρόμος για την επιβολή της «δημοκρατίας» στο Ιράκ και για τους «αντιτρομοκρατικούς» βομβαρδισμούς στο Λίβανο.
Θυμόμαστε τέλος ότι όπως είπε και ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ (και σύζυγος της σημερινής υπουργού Εξωτερικών), ο Κλίντον, ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία ήταν η αρχή. «Αυτό που κάναμε στο Κοσσυφοπέδιο μπορούμε να το ξανακάνουμε τώρα, μπορούμε να το κάνουμε αύριο αν είναι αναγκαίο, είτε στην Αφρική, είτε στην Κεντρική Ευρώπη»