Προλογίζει η Πόπη Σουφλή
http://attikanea.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2544.html
Όταν μιλάς με την ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, την Καθηγήτρια και πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ, που ΤΟΛΜΗΣΕ να αποκαλύψει πως έγινε η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Πατρίδας μας και η παράδοσή της στους διεθνείς τοκογλύφους του ΔΝΤ, με τις ενέργειες του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και τον βρώμικο ρόλο του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, διαπιστώνεις πως απέναντί σου, έχεις μια γνήσια ΕΛΛΗΝΙΔΑ, μια σύγχρονη ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ!
Αισθάνθηκα δέος, την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε… αλλά πολύ σύντομα, δεν είχαν περάσει ούτε λίγα λεπτά, κι ένοιωσα πως αυτή η γυναίκα, είναι ένα εκρηκτικό μίγμα καρδιάς λιονταριού και μικρού παιδιού.
Καθαρή φωνή, καθαρή ψυχή, καθαρή ΕΛΛΗΝΙΔΑ!
Αυτό δηλαδή, που έχει ανάγκη σήμερα η Ελλάδα μας.
ΚΑΘΑΡΕΣ ΦΩΝΕΣ, ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΨΥΧΕΣ!
Πέντε μήνες πριν, η ΖΩΗ ΓΩΡΓΑΝΤΑ, αποκάλυψε μέσα από τα attikanea τα πραγματικά στοιχεία της Ελληνικής οικονομίας. τ Αυτά που μεθοδευμένα και με δόλο, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μεθόδευσε και ο Γιώργος Παπανδρέου επικαλέστηκε για να βάλει τη χώρα στο σφαγείο του ΔΝΤ.
Οι ΕΝΤΙΜΟΙ και ΗΡΩΙΚΟΙ εισαγγελείς, κ.κ. Γ.ΠΕΠΟΝΗΣ και Γ.ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ, στις δικές της καταθέσεις και τις καταθέσεις του πρώην Αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Νίκου Λογοθέτη,στηρίχθηκαν και εξήγαγαν πόρισμα – καταπέλτη για τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου και τον παραπέμπουν για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.
Τις μέρες αυτές, η κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, έγινε κυριολεκτικά το πρόσωπο της ημέρας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, με τις αποκαλύψεις της.
Παρά το γεγονός, ότι καθημερινά δέχεται σωρεία συνεντεύξεων από ελληνικά και Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, βρήκε τον χρόνο να απαντήσει σε ερωτήσεις του blog attikanea και να δώσει μια αποκλειστική συνέντευξη που θα συζητηθεί.
Μια συνέντευξη, που έχει να κάνει, όχι με τα γεγονότα που οδήγησαν τη χώρα μας, στο ΔΝΤ, αλλά στα βήματα που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση και κυρίως ο Ελληνικος λαός, για να σωθεί η χώρα από την ολοκληρωτική καταστροφή.
Θεωρώ αυτή τη συνέντευξη, ως την κορυφαία στην δημοσιογραφική μου πορεία και ως την μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσε να γίνει ποτέ.
Κι αυτό, γιατί ανοίγει ένα παράθυρο στην ΕΛΠΙΔΑ σωτηρίας της πατρίδας μας.
Πόπη Σουφλή
Π. ΣΟΥΦΛΗ: Κυρία Γεωργαντά, μετά από μήνες έντιμου αγώνα, δικαιώνεστε τόσον εσείς, όσον και ο πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Νίκος Λογοθέτης, στην συνείδηση όλων των Ελλήνων, με το πόρισμα των Ηρωικών Εισαγγελέων κκ. Πεπόνη και Μουζακίτη, που παραπέμπουν τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ. Κ. Γεωργίου, για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ, ενώ κάνουν λόγο και για ΗΘΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΥΣ, φωτογραφίζοντας στην ουσία κατά την άποψη έγκριτων νομικών, αλλά και κατά την άποψή μου, τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Λουκά Παπαδήμο, Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και όσους συνυπέγραψαν τα Μνημόνια και τις Δανειακές Συμβάσεις.
Πέρα από τα συναισθήματα της δικαίωσης, που εύλογα νοιώθετε, θεωρείτε πως είναι δυνατή η ανατροπή της καταστροφής της χώρας μας και πως μπορεί να γίνει αυτό;
Ζ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ: Κατ’ αρχήν, κυρία Σουφλή, σας ευχαριστώ για την φιλοξενία που μου παρέχετε στο έγκριτο και τόσο δημοφιλές μπλογκ σας.
Τα συναισθήματα δικαίωσης διακατέχουν όχι μόνον εμάς που πρωτοεκφράσαμε αμφιβολίες για την ορθότητα των στοιχείων του δημοσίου χρέους και ελλείμματος, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας που κατανόησαν το έγκλημα και μας συμπαραστάθηκαν. Θα ήθελα να τονίσω ότι μας έχει συμπαρασταθεί και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσωπικού της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος έχει αγωνιστεί για το θέμα, ιδιαίτερα για την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ που καταστρατηγήθηκε. Και το έχει κάνει αυτό με Δελτία Τύπου, εξώδικα, συνεντεύξεις και άλλα μέσα.
Ο Σύλλογος Προσωπικού της Στατιστικής μας Υπηρεσίας γνωρίζει τις πράξεις και ημέρες του κ. Γεωργίου από τα μέσα διότι υπήρχε και εκπρόσωπός του στο 7-μελές Διοικητικό Συμβούλιο.
Επιπλέον, σημειώνω ότι
…
ο ιδρυτικός στατιστικός νόμος 3832/2010, που είχε όλα τα εχέγγυα για την πραγματικά ανεξάρτητη ανάπτυξη του έργου της Στατιστικής μας Υπηρεσίας και που όφειλε την ύπαρξή του στον Σύλλογο Προσωπικού, έχει ριζικά τροποποιηθεί ώστε να εκφράζει την βάναυση καταπάτηση του συντάγματός μας και κατά συνέπεια την κατάλυση του Ελληνικού πολιτεύματος (βλ. άρθρο Γιάννη Σακκά «Η Δημοκρατία σε Κρίση Μέρος Ι» στο
http://spirospero.gr/index.php/media-spirospero/64-arthrografoi/ioannis-sakkas/37171-i-dimokratia-se-krisi-meros-i)
Σημειώνω ακόμα ότι στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ κλήθηκαν ως μάρτυρες και προ πάντων πρέπει να τονίσω την συμβολή του κυριώτερου καθ’ ύλην αρμόδιου στην ΕΛΣΤΑΤ για την μέτρηση του δημοσίου χρέους και ελλείμματος, του Διδάκτορος, κυρίου Νικολάου Στρόμπλου, Διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών για πολλά χρόνια, ο οποίος έχει επιβλέψει την εκπόνηση σχετικών μελετών που η Eurostat έχει στα αρχεία της, αλλά αποσιωπά. Συγκεκριμένα, ο κύριος Στρόμπλος προσπάθησε να ενημερώσει το Συμβούλιο τον Σεπτέμβριο 2010, αλλά με την πρώτη αμφισβήτηση εκ μέρους του των στοιχείων του κ. Γεωργίου, αντικαταστάθηκε αμέσως από τον κ. Μολφέτα, τώρα συγκατηγορούμενο του κ. Γεωργίου. Ο κ. Ν. Στρόμπλος είναι παράδειγμα δημοσίου υπαλλήλου διότι τόλμησε να στηλιτεύσει την ανωμαλία που παρατήρησε με τα στατιστικά στοιχεία σε βάρος της διευθυντικής θέσης του. Τέτοιους δημόσιους υπαλλήλους χρειάζεται η Ελλάδα.
Είναι αναμφισβήτητο ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση της ΕΛΣΤΑΤ ο νόμος θριάμβευσε δια μέσου του στόματος της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, και αυτό έδειξε το συμπέρασμα της πολύμηνης και όπως έγινε φανερό ενδελεχούς προανακριτικής διαδικασίας από τους αδέκαστους οικονομικούς εισαγγελείς κυρίους Πεπόνη και Μουζακίτη. Αυτό έχει τρομάξει την καθεστηκυία τάξη πραγμάτων στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, που προσπαθεί με δόντια και νύχια να βάλει στο αρχείο την υπόθεση του στυγερότερου εγκλήματος που διαπράχθηκε τα μεταπολεμικά χρόνια στην χώρα μας από την ίδια την κυβέρνησή της.
Και έρχομαι, κυρία Σουφλή, στο δύσκολο κομμάτι της ερώτησής σας «πως είναι δυνατή η ανατροπή της καταστροφής της χώρας μας και πως μπορεί να γίνει αυτό». Βλέπω δύο σενάρια:
Πρώτο Σενάριο: Η παρούσα κυβέρνηση αποφασίζει να βαπτιστεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και έτσι να δώσει μια ευκαιρία στον εαυτό της μήπως και εξιλεωθεί.
Δεύτερο Σενάριο: Η παρούσα κυβέρνηση συνεχίζει τον καταστρεπτικό δρόμο που έχει πάρει σε βάρος της πατρίδας μας.
Ο κ. Βαρουφάκης, όπως και άλλοι οικονομολόγοι Έλληνες και ξένοι, πιστεύουν ότι το δεύτερο σενάριο είναι το ρεαλιστικό και μάλλον είναι σωστοί στην πρόβλεψή τους. Έτσι λένε ότι η Ελλάδα έχει τελειώσει.
Ο πρόεδρος των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” είπε πριν λίγες μέρες, έξω από το κτίριο της ΕΛΣΤΑΤ στα πλαίσια στήριξης των εργαζόμενων ότι “η Ελλάδα απελευθερώνεται από τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις από τη στιγμή που θα τελεσιδικήσει η απόφαση για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων”.
Και εγώ ερωτώ: αν η υπόθεση δεν τελεσιδικήσει ή τελεσιδικήσει σε δύο και περισσότερα χρόνια, τότε τί κάνει η αντιπολίτευση στο ενδιάμεσο διάστημα;
Θα εκθέσω την άποψή μου και στα δύο σενάρια. Στο πρώτο σενάριο, η κυβέρνηση πρέπει να προβεί άμεσα στα εξής 13 βήματα:
(1) Να πάψει να ψεύδεται στον Ελληνικό λαό για δήθεν ανάκαμψη. Το ό,τι τα δύσκολα πέρασαν είναι ένα φρικτό και εγκληματικό ψέμμα. Αρκεί να δούμε τα στοιχεία για την οικονομία μας και να μελετήσουμε τις απόψεις για την μελλοντική της πορεία για να κατανοήσουμε την δεινή και ανεπίστρεπτη θέση που μας έχουν φέρει οι πολιτικές επιλογές των κυβερνόντων μας, καθώς και η αδράνεια του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης. Αν η κυβέρνηση συνεχίσει την τωρινή πορεία της, συντομότερα από ό,τι νομίζουμε θα γίνουμε οι δεύτεροι εβραίοι, μια χώρα διασποράς που θα ψάχνει να βρεί στήριξη για να ξαναεγκατασταθεί στον τόπο των προγόνων της.
(2) Δεν αρκεί να πάψει να ψεύδεται η κυβέρνηση. Απαιτείται να πεί την αλήθεια στους πολίτες:
· Η Τράπεζα Ελλάδος να υποχρεωθεί να ανοίξει τα «κιτάπια» της να δούμε πώς έχει διαχειριστεί τον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό μόχθο και ο Διοικητής της να λογοδοτήσει.
· Να ελεγχθούν με δημοσιοποιημένες διαδικασίες όλες οι Τράπεζες για την αξιοποίηση παντός είδους χρηματοδότησης που έχουν πάρει, τουλάχιστον 233 δισεκατομμύρια ευρώ με εγγύηση του δημοσίου, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
· Η ΕΛΣΤΑΤ να απαλλαγεί από όσους έχει παραπέμψει η Δικαιοσύνη ως καταχραστές του δημοσίου χρήματος μέχρι να διαλευκανθεί όλη η υπόθεση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Να επαναλειτουργήσει ο ιδρυτικός νόμος 3832/2010 όπως ήταν τον Αύγουστο 2010 και να τοποθετηθεί χωρίς χρονοτριβή νέο 7-μελές πραγματικά ανεξάρτητο Συμβούλιο, όπως ήταν η αρχική βούληση του νομοθέτη και όπως ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
(3) Να αφήσει την Ελληνική Δικαιοσύνη να εκτελέσει το καθήκον της για την προστασία του πολιτεύματος και των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών. Να μην φοβηθεί να στείλει στην δικαιοσύνη όλους τους πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα που έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον εκμεταλλευόμενοι την θέση τους, και να δημεύσει τις παράνομες περιουσίες τους απανταχού της γής. Η κυβέρνηση γνωρίζει ποιοί είναι αυτοί.
(4) Να συστήσει πραγματικά ανεξάρτητη διεθνή Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους. Η Επιτροπή αυτή πρέπει να είναι ανοικτή, να δημοσιεύει ανά διαστήματα τα ευρήματά της, να δέχεται προς εξέταση εγειρόμενες αμφισβητήσεις και να λογοδοτεί. Η ανεξαρτησία απαιτεί έλεγχο και λογοδοσία, αλλιώς είναι ψεύτικη ανεξαρτησία, όπως η ψευτο-ανεξαρτησία της σημερινής ΕΛΣΤΑΤ που είναι Αρχή ενός-μόνον-ανεξέλεγκτου-προσώπου.
(5) Να προστατεύσει οικονομικά τους αδύναμους πολίτες και τους άνεργους και να τους βοηθήσει οικονομικά και κοινωνικά να ξανασταθούν στα πόδια τους.
(6) Να έλθει σε ανοικτή συνεννόηση με τις άλλες Μεσογειακές χώρες και περιοχές της Ευρώπης για αποτίναξη του Γαλλογερμανικού άξονα ευρωπαϊκής κυριαρχίας και να πιέσει σθεναρά για το άνοιγμα του ευρωπαϊκού διαλόγου για μια Ευρώπη δημοκρατικής λογοδοσίας και ισότητας. Η συγκυρία είναι ευνοϊκή αν λάβουμε υπ’ όψιν την στάση της Βρετανίας, της Ιταλίας, ακόμα και τον τρόμο που έχει προκαλέσει στις Βρυξέλλες η άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος των υπεύθυνων για τους υπολογισμούς του ελλείμματος 2009 και η διερεύνηση ηθικών αυτουργών.
(7) Να «πατήσει», πρώτον, στα λάθη των μετρήσεων του ΔΝΤ που το ίδιο το ΔΝΤ έχει παραδεχτεί (πολλαπλασιαστής, κλπ), δεύτερον, στην άσκηση ποινικής δίωξης από τους οικονομικούς εισαγγελείς για τους υπολογισμούς των ελληνικών ελλειμμάτων, τρίτον, στην βάναυση και τιμωρητική/εκδικητική χρηματοπιστωτική μεταχείριση της χώρας μας από τις Βρυξέλλες, και, τέταρτον, στα οφειλόμενα προς την Ελλάδα από την Γερμανία και να απαιτήσει σθεναρά και με αυτοπεποίθηση τα εξής:
· Την μη-πληρωμή περαιτέρω τοκοχρεωλυσίων για τουλάχιστον 10 χρόνια μέχρι η Ελλάδα να ξαναφτιάξει τον κοινωνικοοικονομικό ιστό της που έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά.
· Την κατ’ εξαίρεση χρηματοδότηση της Ελλάδας από τα ευρωπαϊκά κονδύλια αναπτυξιακών προγραμμάτων λόγω εξαιρετικού κινδύνου κοινωνικο-οικονομικής εξαθλίωσης της χώρας.
(8) Στην βάση του (7) παραπάνω, να καταργήσει την δυσβάστακτη φορολογία των μισθωτών και ΜικροΜεσαίων επιχειρήσεων, να καταργήσει τα παντός είδους χαράτσια, να κηρύξει αναποτελεσματικά τα Μέτρα και τα Μνημόνια.
(9) Να καταγράψει και δημοσιοποιήσει ποιοί τομείς-κλάδοι της Ελληνικής οικονομίας είναι άμεσης προτεραιότητας για στήριξη και ανάπτυξη. Να χαράξει επενδυτική πολιτική με ανοικτές δημοσιοποιημένες δημοκρατικές διαδικασίες και να ακολουθήσει αξιοκρατικές διαδικασίες στην χρηματοδότηση.
(10) Επί 10 χρόνια να διοχετεύσει με ανοικτές δημοσιοποιούμενες διαδικασίες χρήμα σε παραγωγικούς τομείς προτεραιότητας της πραγματικής οικονομίας αφού θα έχουν τοποθετηθεί σε καίριες θέσεις άτομα αδιάφθορα που θα ελέγχονται συνεχώς.
(11) Να μειωθούν δραστικά και αποδεδειγμένα με δημοσιοποιούμενες διαδικασίες οι απολαβές των βουλευτών, των Υπουργών, Υφυπουργών, ΓΓ, Διοικητών, Υποδιοικητών όλων των Δημοσίων Οργανισμών και Επιχειρήσεων. Να μειωθεί κατά 50% ο αριθμός των βουλευτών.
(12) Να ξεκινήσει ανοικτή διαδικασία καταγραφής της δημόσιας περιουσίας αφού θα έχουν τοποθετηθεί ως υπεύθυνα αδιάφθορα άτομα που θα λογοδοτούν συνεχώς.
(13) Να σταματήσει τον έλεγχο και την λογοκρισία των ΜΜΕ. Στο πλαίσιο αυτό η χρηματοδότηση των ΜΜΕ να είναι συντηρητική, ανοικτή και να δημοσιοποιείται.
Για την υλοποίηση του πρώτου σεναρίου, κυρία Σουφλή, πιστεύω ότι πρέπει να κινητοποιηθούμε ως πολίτες που μας έχουν αφαιρέσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματα που είναι κατοχυρωμένα από πολλά χρόνια στο πολίτευμά μας.
Αυτό σημαίνει το εξής:
Αν καθημερινά ασχολούμαστε με το
· πώς θα επιβιώσουμε ως φυσικοί οργανισμοί, εμείς και οι οικογένειές μας,
· πώς δεν θα μας κλείσουν φυλακή επειδή δεν έχουμε να πληρώσουμε,
· πώς θα κρατήσουμε το σπίτι μας που είτε κληρονομήσαμε από τους γονείς μας που πέρασαν τα πάνδεινα για να μας εξασφαλίσουν στέγη, είτε μοχθήσαμε οι ίδιοι για να το αποκτήσουμε,
· πώς θα καταπολεμήσουμε την κατάθλιψη που μας περιζώνει,
· ΤΟΤΕ δεν θα μπορούμε να αναπτυχθούμε ως άνθρωποι και ως πολίτες που σημαίνει ότι η πολιτιστική μας ενασχόληση, η εκπαίδευσή μας, η ανάδειξη του ιδιαίτερου ταλέντου μας που όλοι έχουμε θα εξαφανιστεί. ΤΟΤΕ πιά θα γίνουμε ένα μάτσο κρέας για εκμετάλλευση και ΜΟΝΟΝ.
Συνεπώς, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ νομίζω ως εξής:
Να μαζέψουμε υπογραφές, 11 εκατομμύρια υπογραφές, με τις απαιτήσεις μας από την παρούσα κυβέρνηση. Οι απαιτήσεις μας μπορούν να είναι οι παραπάνω ή και τροποποιημένες από τους πολίτες. Θα δώσουμε τις υπογραφές μας στην κυβέρνηση και θα τους τάξουμε μία εβδομάδα για να απαντήσουν αν δέχονται το πρώτο σενάριο όπως θα το έχουμε περιγράψει. Αν παρέλθει η εβδομάδα, θα είναι φανερό ότι πρέπει να υιοθετήσουμε το δεύτερο σενάριο.
Το δεύτερο σενάριο, κυρία Σουφλή, σύμφωνα με το οποίο η παρούσα κυβέρνηση συνεχίζει τον καταστρεπτικό δρόμο που έχει πάρει σε βάρος της πατρίδας μας, είναι περισσότερο χρονοβόρο, αλλά πιο ρεαλιστικό και ασφαλώς περισσότερο αποτελεσματικό.
Αν το πρώτο σενάριο δεν «δουλέψει», το δεύτερο σενάριο σημαίνει ότι βασιζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις ως πολίτες και προσπαθούμε να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση που καταπατεί το σύνταγμα και το πολίτευμά μας που ο θεμέλιος λίθος του είναι η λαϊκή κυριαρχία.
Το δεύτερο σενάριο νομίζω ότι πρέπει να περιλάβει τα εξής:
(1) Την απόκτηση συλλογικότητας στις διεκδικήσεις μας. Η βάση όλων των συλλόγων και των σωματείων όλων των επαγγελματικών κλάδων, των οργάνων της τάξεως συμπεριλαμβανομένων, όπως και των Καθηγητών ΑΕΙ, Δικαστών, Ενόπλων Δυνάμεων, Δικηγόρων κλπ, πρέπει να καταργήσει τους επαγγελματίες συνδικαλιστές η πλειοψηφία των οποίων κοινώς «τα βρίσκει» με την εκάστοτε κυβέρνηση και έτσι διαιωνίζεται ο κατακερματισμός των πολιτών σε ομαδούλες με στενές επιδιώξεις που τελικά, λόγω του μικρού τους μεγέθους, αποτυγχάνουν. Πρέπει να δημιουργήσουμε την κοινωνία πολιτών που υπάρχει στις αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες και που αποτελεί ένα ισχυρό εμπόδιο στις προσπάθειες των κυβερνήσεών τους για ποδηγέτηση της λαϊκής κυριαρχίας και αλλοίωσης του πολιτεύματός τους. Πιστεύω ότι αυτό ήταν ένα από τα αδύναμα σημεία της χώρας μας που έδωσε την δυνατότητα να χρησιμοποιηθούμε ως πείραμα.
(2) Την απόκτηση ατομικής συνείδησης για το κοινό καλό. Αυτό σημαίνει ότι απορρίπτουμε την αναξιοκρατία, ακόμα και αν πρόκειται κοινώς να «ρίξουμε» την κόρη μας, τον ανεψιό μας, την οικογένειά μας. Σημαίνει ακόμα τα εξής:
· Την άρνηση να εξυπηρετηθούμε κατά προτεραιότητα σε βάρος συμπολιτών μας.
· Την δημόσια στηλίτευση οιωνδήποτε «ανωμαλιών» διαπιστώνουμε στον επαγγελματικό μας χώρο, ή στον δημόσιο χώρο.
· Την συμπαράσταση σε όσους εκθέτουν τις ανωμαλίες.
· Την διερεύνηση της ηθικής και της ποιότητας αυτών στους οποίους δίνουμε την ψήφο μας. Ο Κώστας Γαβράς, ο σκηνοθέτης του Ζ πριν μερικές μέρες μιλώντας στην Αθήνα για την καινούργια του ταινία “Κεφάλαιο”, είπε ότι τo ζήτημα είναι να κατανοήσουμε ότι “η λύση θα έλθει από τους ανθρώπους που ψηφίζουμε. Πρέπει να ξέρουμε ποιούς διαλέγουμε και γιατί τους διαλέγουμε”.
(3) Την απαίτηση από την αντιπολίτευση να ενωθεί στην βάση των κοινών τους σημείων. Πώς θα γίνει αυτό; Ίσως με την συλλογή υπογραφών όπως έχει περιγραφτεί στο πρώτο σενάριο και την εν συνεχεία παράδοση σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
(4) Την απόρριψη της κατάθλιψης που μας προκαλεί η τυραννία στην οποία μας έχουν υποβάλει και την προσπάθεια να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο όπως μπορούμε και να συμβάλουμε στην εξυγίανση της κοινωνίας μας και της οικονομίας της πατρίδας μας ο καθένας από το πόστο του.
(5) Να απαιτήσουμε από την εκκλησία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, όχι με τα συσσίτια μόνο που σε τελευταία ανάλυση δεν γνωρίζουμε ποιός τα χρηματοδοτεί, αλλά με το να δημοσιοποιηθούν τα οικονομικά της εκκλησίας και να πάρει η επίσημη εκκλησία θέση για τα τεκταινόμενα, και όχι να σιωπά προφανώς για να μην χάσει τα πλεονεκτήματα που της δίνουν οι κυβερνώντες (φοροαπαλλαγές κλπ).
(6) Να απαιτήσουμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη και τον Δικηγορικό Σύλλογο να προστατεύσουν το Σύνταγμα και το πολίτευμα και να μην υποκύπτουν σε οιαδήποτε εξωτερική πίεση που τα αλλοιώνει.
Μην αφήσουμε την Ελλάδα μας να τελειώσει:
Μοναχή τον δρόμο επήρες, εξανάλθες μοναχή, δεν είναι εύκολες οι θύρες όταν η χρεία τες κουρταλεί. Άλλοι, ωιμέ, στη συμφορά σου οπού εχαίροντο πολύ, «σύρε να βρεις τα παιδιά σου, σύρε» ελέγαν οι σκληροί. Ναι, αλλά τώρα αντιπαλεύει κάθε τέκνο σου με ορμή, που ακατάπαυστα γυρεύει ή την νίκη ή την θανή.
Π. ΣΟΥΦΛΗ: Όταν κανείς δεν γνώριζε πως το έλλειμμα της χώρας ήταν μόλις 3,9%, εσείς το αποκαλύψατε μέσα από το blog attikanea και η συγκλονιστική σας αυτή αποκάλυψη, έφτασε στη Βουλή, αλλά και στα χέρια των Οικονομικών Εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, μέσω του βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Τέρενς Κουίκ.
Πιστεύετε πως αυτή η αποκάλυψη, συνέβαλε στις αποφάσεις των δυο εισαγγελέων και ξεσκέπασε το σχέδιο Προδοσίας της χώρας μας;
Ζ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ: Νομίζω ότι και αυτό έπαιξε τον ρόλο του, κυρία Σουφλή, αλλά οι οικονομικοί εισαγγελείς είχαν αρχίσει την δικαστική διερεύνηση από τον Σεπτέμβριο του 2011 και είχαν καλέσει για κατάθεση ένα μεγάλο αριθμό μαρτύρων, όπως είχε γράψει τότε και ο Τύπος.
Π.ΣΟΥΦΛΗ: Ποιες πρέπει κατά την άποψή σας να είναι οι αποφάσεις που οφείλει να λάβει το ΔΝΤ, μετά τις αποκαλύψεις σας και το Πόρισμα των δυο ηρωικών Εισαγγελέων;
Ζ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ: Κατ’ αρχήν το ΔΝΤ έχει ζητήσει συγγνώμη, ή καλλίτερα ψευτο-συγγνώμη για το λάθος με τον υπολογισμό των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών. Αν η συγγνώμη ήταν πραγματική, θα έπρεπε το ΔΝΤ να ζητήσει περιορισμό των φόρων αφού ήδη έχουμε πληρώσει δυσβάσταχτα ποσά, ή ακόμα θα έπρεπε να αποζημιώσουν την χώρα μας.
Ενημερωτικά, η ουσία του θέματος με τους πολλαπλασιαστές είναι ότι «νόμιζαν» ότι μεγάλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, υγεία, εκπαίδευση, πρόνοια, καθώς και μεγάλη ανεργία θα οδηγούσε σε μικρή ύφεση (πτώση) της οικονομικής δραστηριότητας. Τώρα μας λένε ότι μάλλον το αντίθετο ισχύει, δηλαδή ακόμα και μικρές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες οδηγούν σε πολύ βαθειά ύφεση. Και μάλιστα, λέει το ΔΝΤ, ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ύφεση, τόσο πιο καταστροφική είναι η παραπέρα εφαρμογή της λιτότητας. Βέβαια, αυτό δεν χρειάζεται να μας το πεί το ΔΝΤ με τα οικονομετρικά του μοντέλα, το ζούμε στο πετσί μας.
Το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων είναι ένας σημαντικός πρόσθετος παράγοντας που θα έπρεπε να επιβάλει στο ΔΝΤ αλλαγή πορείας. Όμως δεν το κάνει. Και αυτό ασφαλώς οδηγεί σε σκέψεις για ύποπτες διαπλοκές. Ίσως θα έπρεπε να τους απευθύνουμε την ερώτηση αυτή. Το θέμα όμως είναι πολύ ενδιαφέρον από πλευράς Ελληνικής κυβέρνησης. Μετά από αυτές τις δραματικές για τη χώρα μας εξελίξεις, φαίνεται ότι το «αυτί τους δεν ιδρώνει».
Π. ΣΟΥΦΛΗ: Η τρικομματική κυβέρνηση, οφείλει να απαιτήσει από την Τρόικα την διακοπή των μνημονίων και την έξοδο της χώρας από αυτά και αν ναι, πως μπορεί η χώρα μας πλέον να ορθοποδήσει;
Ζ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ: Ασφαλώς η κυβέρνηση οφείλει να χρησιμοποιήσει την ευκαιρία που της δίνεται, πρώτον με το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων, δεύτερον, με την ομολογία του ΔΝΤ για την μη αποτελεσματικότητα των Μνημονίων και της λιτότητας, και τρίτον με τους όρους εκδημοκρατισμού των Βρυξελλών που θέτει η Βρετανία, και να απαιτήσει όσα αναφέρονται στο πρώτο σενάριο που περιγράφω στην πρώτη ερώτηση.
Επειδή μάλλον αυτό ποτέ δεν θα γίνει, κυρία Σουφλή, θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τα λόγια του Κώστα Γαβρά, «Αντισταθείτε, αντισταθείτε σ΄αυτόν που σας λέει να κάνετε μικρά όνειρα, αντισταθείτε στα όνειρα των γονιών σας για μια θεσούλα, αντισταθείτε στη μιζέρια της καθημερινότητας, αντισταθείτε σ΄ ό,τι πλήττει την αισθητική σας, μην υποκλινόσαστε σ΄ ό,τι δεν σας αρέσει, αντισταθείτε – όχι απαραίτητα στην πολιτική, αλλά στην καθημερινότητα – αυτή είναι περισσότερο πολιτική – αντισταθείτε στους καθηγητές σας, αντισταθείτε και δράστε…»
Π. ΣΟΥΦΛΗ: Σας ευχαριστώ, Κυρία Γεωργαντά, για την τιμή που μου κάνετε στο blog attikanea και εύχομαι να συναντηθούμε σύντομα, σε μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, σε μια ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ, που θα οφείλει τη σωτηρία της σ’ εσάς, τον κ. Νίκο Λογοθέτη και τους δυο ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη.
Εύχομαι η συνέντευξη αυτή, να δώσει στον Ελληνικό λαό, το θάρρος και τη δύναμη να διεκδικίσει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του, την ΠΑΤΡΙΔΑ του και τη ζωή του πίσω.
Ζ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ: Και εγώ σας ευχαριστώ πολύ κυρία Σουφλή, που μου δώσατε τη δυνατότητα να απευθυνθώ στουςΕΛΛΗΝΕΣ και να εκφράσω τις θέσεις μου για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!