Δίνεται σήμερα στη δημοσιότητα, το σχέδιο προτάσεων του Πατριωτικού Μετώπου για την Αγροτική Οικονομία και τους Έλληνες Αγρότες.
Το σχέδιο το οποίο συντάχθηκε από ομάδα αγροτών και επιστημόνων, μελών ανεξάρτητων αγροτοσυνδικαλιστικών και αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων, μη προσκείμενων σε κομματικά όργανα, όπως ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΥΔΑΣΕ, ΓΕΣΑΣΕ, ΠΑΣΥ. (Βλ. Κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ αντίστοιχα), είναι το απόσταγμα τουλάχιστον 20 χρόνων δουλειάς και συνεπούς ενασχόλησης με το ακανθώδες ζήτημα της ελληνικής Αγροτικής Οικονομίας.
Το σχέδιο διακρίνεται, πέρα από την επιστημονική κατάρτιση και συγκρότησή του, από τρεις κυρίαρχους άξονες: Την αναγνώριση της Ελληνικής Αγροτικής Υπαίθρου ως αναπόσπαστου τμήματος του Εθνοχώρου μας, την ανθρωποκεντρική-κοινωνική του διάσταση βασισμένη στους κώδικες της παραδοσιακής ελληνικής αλληλεγγύης και τη ριζοσπαστική του φιλοσοφία στη μεταρρύθμιση του συνόλου της Αγροτικής Οικονομίας, με βάση την πολύτιμη εμπειρία από τους αγώνες των αγροτών σε όλο τον κόσμο και τις διαρθρωτικές αλλαγές που επέβαλαν στις δικές τους χώρες. Οι εντελώς διακριτοί του στόχοι εξάλλου είναι, αφενός μεν η προστασία του αγρότη και του καταναλωτή με το προτεινόμενο κόψιμο του ομφάλιου λώρου που συνδέει τα κόμματα με τον μεσάζοντα και τον αγρότη και φυσικά η σαφής αναπτυξιακή, ελληνοκεντρική-ανθρωποκεντρική του διάσταση.
Το πλήρες πόνημα αυτό των αγροτών-επιστημόνων του Πατριωτικού Μετώπου, μπορείτε να το βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.pamet.gr/agrotika/sxedio%20protaseon%20gia%20thn%20agrotiki%20oikonomia%2027%206%2010.php
Να προσθέσουμε εδώ πως έπεται μέσα στο καλοκαίρι και η δημοσίευση των σχεδίων προτάσεων του Πατριωτικού Μετώπου και για τα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν την Πατρίδα και τον Λαό μας.
Δέσμευση όλων των ομάδων εργασίας του ΠΑΜ είναι, τα σχέδια αυτά να κατατεθούν έως το επερχόμενο Πανελλαδικό Συνέδριο του Κινήματος υπόψη του Ελληνικού Λαού, έτσι ώστε μέσα από ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, να προκύψει το τελικό σχέδιο διακήρυξης αρχών και προτάσεων του Πατριωτικού Μετώπου. Έτσι ώστε να βαδίσουμε τελικά στην Ελλάδα που ονειρευτήκαν οι πρόγονοί μας: Μια Ελλάδα αξιοπρεπή στις εθνικές της επιλογές, υπερήφανη για την επιστημοσύνη της και τις σύγχρονες αναπτυξιακές της δομές, αυτάρκη στις διατροφικές της ανάγκες και πάνω από όλα, μια Ελλάδα κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.