Πολιτικό βαρόμετρο με πέντε πρόσωπα στο «κόκκινο»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτικό βαρόμετρο με πέντε πρόσωπα στο «κόκκινο»
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Δεν πέρασαν ούτε τη βάση με τις δηλώσεις τους οι κ.κ. Μεϊμαράκης, Δένδιας, Χρυσοχοΐδης, Λιάπης και Βουλγαράκης…
Την αρνητική εικόνα που έχει η κοινή γνώμη σχετικώς με όσα αποκαλύπτονται για ξεχασμένες υποθέσεις και πολιτικούς σχεδιασμούς απεικονίζει το «Βαρόμετρο» αυτής της εβδομάδας.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης Καρούζου – Ζωγραφάκη με τους συνεταίρους που έγιναν αντίπαλοι και εμπλέκουν τρία ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε δυσφορία κι επιβεβαίωσε τις επιφυλάξεις των πολιτών για την αποτελεσματικότητα αλλά και την ακεραιότητα του πολιτικού συστήματος, ασχέτως τι ισχύει.
Τις περισσότερες αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει η δήλωση του πρώην υπουργού κ.Μιχάλη Λιάπηστην εφημερίδα «Τα Νέα». «Στην πολιτική ακόμα και οι νεκροί ανασταίνονται», επισήμανε μεταξύ άλλων εξηγώντας πως κάποιοι θα τον ήθελα «πολιτικά νεκρό».
Αντί με υπονοούμενα περί επιστροφής, ο κ. Λιάπης θα έπρεπε να είχε δώσει άλλες εξηγήσεις για υποθέσεις και ερωτηματικά που υπάρχουν από την εποχή που βρισκόταν σε ενεργό πολιτική δράση, λένε πολιτικοί παρατηρητές. Σε ειρωνικό σχόλιο αναγνώστη από το “Facebook” γίνεται σύγκριση της δήλωσης που έκανε ο πρώην υπουργός με ανάλογη ρήση του Στάλιν. Όταν οι στρατιώτες του Γ’ Ράιχ εισέβαλλαν στη χώρα του, ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης είχε πει: «Αφήστε τους νεκρούς να προχωρούν».
Κι επειδή τα ξένα διευθυντήρια σε συνεργασία με τους αποκαλούμενους δανειστές και τους διεθνείς τοκογλύφους έχουν βαλθεί να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα «ζωντανών – νεκρών», επιεικώς «2» στον κ. Λιάπη.
Κέφια στις Μπαχάμες
 
Για την ίδια υπόθεση, ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Βουλγαράκης επισήμανε στην ίδια εφημερίδα: «Αν είχα τα λεφτά, θα λιαζόμουν στις Μπαχάμες». Πολλοί θα ήθελαν κάτι τέτοιο αλλά πρωτεύει η υπέρβαση της κρίσης και η διάλυση κάθε υπόνοιας σκανδαλολογίας με στοιχεία και επιχειρήματα.
Τα σχόλια στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ήταν πολλά. Το καλύτερο απ’ όλα έλεγε ότι «στου χρεωκοπημένου στο σπίτι δεν μιλάς για τις Μπαχάμες, ούτε για εξορία».
Αυστηρή βαθμολόγηση και σ’ αυτή τη δήλωση, η οποία βρίσκεται και πάλι στο «2».
Με φράση του Τρικούπη
Το τρίτο πρόσωπο της υπόθεσης, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ζήτησε την αναπλήρωσή του από τους αντιπροέδρους έως ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ που ερευνά την υπόθεση στην οποία ενεπλάκη το όνομά του. «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί να λάμψει η αλήθεια», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.
Παρότι ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε το σαββατοκύριακο που πέρασε πάνω από δέκα φορές με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τους κυβερνητικούς εταίρους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, η κοινή γνώμη θέλει διαλεύκανση της υπόθεσης. Οι πολίτες ζητούν να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς και της σήψης που ταλαιπωρεί το πολιτικό σκηνικό ώστε να απελευθερωθούν υγιείς δυνάμεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην υπέρβαση της κρίσης.
Με παραλλαγμένη τη φράση που είπε ο Χαρίλαος Τρικούπης στις 16 Απριλίου 1895 όταν έχασε την έδρα του για τέσσερις ψήφους από τον άσημο βουλευτή Γουλιμή, το “Newsbomb.gr” σχολιάζει:  «Ανθ’ ημών Τραγάκης» και βαθμολογεί επιεικώς με «3».
Χρυσοχοΐδης και Μαυρογυαλούρος
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απασχόλησε το πολιτικό ρεπορτάζ με τη συνέντευξη που παρεχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής».
Αναφέρθηκε στην ανασύνθεση των κομμάτων και την ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων, το πρώην στέλεχος των κυβερνήσεων του κ. Κώστα Σημίτη και του κ. Γιώργου Παπανδρέου δηλώνοντας: «Θα κυριαρχήσουν οι δυνάμεις που υπηρετούν με συνέπεια και ευθύνη την ευρωπαϊκή προοπτική και ενσαρκώνουν το τρίπτυχο: Αλήθεια, Δικαιοσύνη, Αποτελεσματικότητα. Επίσης θεωρώ ότι εφεξής, στο πλαίσιο της οικονομικής διακυβέρνησης, οι πολίτες θα ρωτούν όλο και πιο επιτακτικά τους πολιτικούς “Πού θα βρείτε τα λεφτά για όσα υπόσχεστε;”. Άρα, τέλος ο “μαυρογιαλουρισμός”».
Τόσο αυτές οι αναφορές, όσο και οι θέσεις του για τη «Χρυσή Αυγή» προκάλεσαν ποικίλα σχόλια από τους αναγνώστες. Επειδή έγινε αναφορά στην τακτική του κινηματογραφικού πολιτικού Μαυρογυαλούρου στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο», ο κ. Χρυσοχοΐδης θα πρέπει να θυμηθεί ποιοι έφεραν τη χώρα σ’ αυτό το σημείο και να μελετήσει το Μνημόνιο (που ψήφισε) αν θέλει να βρει τι ρωτούν οι πολίτες τους πολιτικούς. Βαθμός «2» και πολύ!
Απόσταση θεωρίας και πράξης
Με αφορμή τη συμπεριφορά βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Νίκος Δένδιας ανέφερε στη συνέντευξη που παρεχώρησε προς την «Ημερησία» ότι δεν επιτρέπονται πρακτικές του υπόκοσμου στην πολιτική ζωή.
Πρόκειται για φαινόμενα που θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί κι όχι να γίνονται αντικείμενο επικοινωνιακής πολιτικής. Όταν η θεωρία θα απέχει λιγότερο από την πράξη ίσως να υπάρξει και καλύτερος βαθμός από το «3». Κι αυτό καλό είναι αφού «αμέρικαν μπαρ» γίναμε… Συνήθως στην πολιτική επικρατεί η πρόβλεψη κι όχι η διαχείριση ή η επικοινωνία.
newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ