Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ανομβρία, ο καύσωνας και το χαλάζι καθοριστικοί παράγοντες για τις τιμές σε φρούτα και λαχανικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε μάστιγα έχει μετατραπεί η ακρίβεια για τους καταναλωτές, με φρούτα και λαχανικά να μετατρέπονται σταδιακά σε είδη….πολυτελείας!

Ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, μίλησε νωρίτερα σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή αναφορικά με την τεράστια διαφορά που παρατηρείται στην τιμή των φρούτων και λαχανικών από την στιγμή που φεύγουν από το χωράφι του παραγωγού μέχρι τελικά να καταλήξουν στους καταναλωτές.

«Οι αγρότες δεν βλέπω να επιβιώνουν με αυτές τις συνθήκες. Εμείς αυτή τη εποχή θα μπούμε στους λωτούς. Δίνουμε τους λωτούς σε πολύ χαμηλές τιμές, αλλά εσείς τα τρώτε πολύ ακριβά. Συγκεκριμένα για το κιλό στην καλύτερη περίπτωση ο παραγωγός θα πάρει 0,35 – 0,40 λεπτά, στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα τα πάρετε περίπου με 1,5 – 2 ευρώ/κιλό», ανέφερε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας την κατάσταση.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σιδέρης, έμπορος οπωροκηπευτικών, έκανε λόγο για πολλές ελλείψεις, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που καταγράφηκαν το καλοκαίρι, θέτοντας ως σημαντικό παράγοντα και το χαλάζι που ακολούθησε και κατέστρεψε τις σοδειές. «Ο έμπορος θα πουλήσει ανάλογα με την τιμή που θα αγοράσει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με την παραγωγή. Υπάρχουν πολλές ελλείψεις, καθώς τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είχε τον χειρότερο καύσωνα όλων των εποχών, ενώ υπήρχε κι ανομβρία. Μετά των καύσωνα ήρθε κι ένα χαλάζι κι ό,τι επέμεινε το κατέστρεψε», επεσήμανε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ