Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Τι είναι το σπάνιο αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο απο το οποιο έφυγε απο τη ζωη το 8χρονο αγοράκι στη Λαμία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οδύνη έχει σκορπίσει στην κοινωνία της Λαμίας η είδηση του θανάτου ενός 8χρονου μέσα σε λίγες ημέρες και χωρίς ιστορικό ασθένειας. Ο μικρός είχε παρουσιάσει συμπτώματα ίωσης και γαστρεντερίτιδας την περασμένη Παρασκευή και μεταφέρθηκε από τους γονείς του στα Επείγοντα.

Σύμφωνα με το LamiaReport, μέσα σε λίγες ώρες το παιδί από το Νοσοκομείο Λαμίας διακομίστηκε στο «Παίδων – Αγία Σοφία» στην Αθήνα. Η διάγνωση των γιατρών ήταν σοβαρό πρόβλημα στα νεφρά.

Μέσα σε 5 μόλις ημέρες ο 8χρονος κατέληξε βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και ολόκληρη την τοπική κοινωνία της Λαμίας. Όλοι, πλέον, ζητούν να μάθουν την αιτία για την οποία ένα υγιές παιδί έφυγε από την ζωή από την μια στιγμή στην άλλη.

Την περασμένη Πέμπτη αποχαιρέτησαν στην Λαμία τον 8χρονο Βασίλη που έφυγε ξαφνικά από την ζωή και βύθισε στο πένθος ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και στην συνέχεια διαγνώστηκε με σοβαρό πρόβλημα στα νεφρά.

Όλοι στην Λαμία είναι σοκαρισμένοι όχι μόνον για τον αδόκητο θάνατο του μικρού, αλλά και για το σπάνιο σύνδρομο με το θανατηφόρο κολοβακτηρίδιο που στέρησε την ζωή από τον 8χρονο μέσα σε λίγες μόλις ημέρες.

Το σχολείο του Βασίλη παρέμεινε προληπτικά κλειστό και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στο νερό και την πισίνα όπου αθλούνταν ο 8χρονος.

Τι είναι το σπάνιο αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο

Σχετικά μίλησε στο ΣΚΑΪ ο παιδίατρος Κώστας Νταλούκας: «Δεν είναι σπάνιο βακτήριο, είναι κολοβακτηρίδιο, κοινό βακτήριο παθογόνο. Απλώς το σύνδρομο αυτό, η επιπλοκή αυτή με αυτό το συγκεκριμένο παθογόνο είναι πολύ σπάνια, δηλαδή είναι περίπου 3,3 παιδιά στο εκατομμύριο που θα προσβληθούν από αυτό το συγκεκριμένο βακτήριο. Επομένως, μιλάμε για κάτι εξαιρετικά σπάνιο.

Εγώ προσωπικά, στην επαγγελματική μου ζωή δεν έχω δει και εύχομαι να μη δω ουραιμικό αιμολυτικό σύνδρομο, έτσι λέγεται, και άρα ο κόσμος να μην ανησυχεί καθόλου. Είναι κάτι το οποίο είναι σπάνιο, υπάρχουν και άλλα, πολύ σπάνια νοσήματα και δεν ανησυχούμε για αυτά. Σε κάποιους βέβαια συμβαίνουν πολύ σπάνια, αλλά έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι τα πράγματα. Αντιμετωπίζεται, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση.

Δημιουργεί σοβαρά προβλήματα από την καρδιά, από τα νεφρά, επιπλοκές μεγάλες. Και για αυτό και κατέληξε το παιδί. Και συνήθως προσβάλλει και μικρές ηλικίες, ενός με δύο ετών συνήθως».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ