Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Σάλος με την τηλεοπτική σειρά με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο που κόπηκε απο την ΕΡΤ τη δεκαετία του 80 και δεν προβλήθηκε ποτε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκκληση προς τους φίλους για κοινοποίηση:

Ήταν σπουδαίος άνθρωπος και ξεχωριστός ηθοποιός ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος. Εκτός από τις γνωστές του δουλειές στο κοινό, ήταν και ο πρωταγωνιστής στην τηλεοπτική σειρά παραγωγής της ΕΡΤ (1982) “Ο Καπιταλιστής” στον ομώνυμο ρόλο, στον οποίο δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πετρίδη. Ενώ η ολοκληρώθηκε, η σειρά δεν προβλήθηκε ποτέ μέχρι σήμερα.

IMG 9030

IMG 9033

IMG 9032

IMG 9031

Η ιστορία δείχνει με συμβολικό τρόπο αλλά ξεκάθαρα πώς μπορεί να οδηγηθεί μια χώρα σε οικονομική κρίση καθώς και την διάβρωση των πολιτών από το εύκολο και γρήγορο χρήμα. Το σενάριο είναι από το μυθιστόρημα του Αντώνη Σιμιτζή σε διασκευή του ιδίου και του Γιώργου Χασάπογλου.

Μια σειρά στην οποία, μεταξύ άλλων, συμπρωταγωνιστούν γνωστοί ηθοποιοί όπως Γιώργος Κυρίτσης, Άννα Γεραλή, Ντίνα Κώνστα, Πηνελόπη Πιτσούλη, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Στράτος Παχής, Χρήστος Τσάγκας, Τάκης Χρυσούλης, Αθηνά Μιχαλακοπούλου, Ντίνος Δουλγεράκης, Νίκος Κάπιος, Τάσος Πεζιρκιανίδης, Μάρθα Κουμπάρου, Στάμη Κακαρά, Γιώργος Σαπανίδης, Γιώργος Νικολαίδης, Σάββας Σαββίδης κ.ά.
Διεύθυνση Φωτογραφίας Τάκης Βενετσανάκος. Σκηνογράφος – ενδυματολόγος ο Τάσος Ζωγράφος. Μοντάζ Ηλίας Σγουρόπουλος. Μουσική Βασίλης Δημητρίου. Εκτέλεση παραγωγής ΠΑΝΤΑΣ TV παραγωγή Ε.Ρ.Τ 1982.

Πιστεύουμε ότι έχουν δικαίωμα οι Έλληνες θεατές να δουν αυτή την σειρά η οποία, εκτός του ότι έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκλεκτούς συντελεστές, έχει πληρωθεί με χρήματα του ελληνικού δημοσίου.

Έτσι κάνουμε σήμερα έκκληση σε όλους τις φίλες και τους φίλους για μια κοινοποίηση είτε να επικοινωνήσουν προσωπικά με το τμήμα του Ελληνικού Προγράμματος της ΕΡΤ και να ζητήσουν ψηφιοποιηθεί και να προβληθεί η σειρά “Ο Καπιταλιστής”. Έστω και με 42 χρόνια καθυστέρηση. Έστω και τώρα που ο πρωταγωνιστής Γιώργος Μιχαλακόπουλος και ο σκηνοθέτης Γιώργος Πετρίδης όπως και τόσοι άλλοι σπουδαίοι συντελεστές της σειράς έχουν φύγει από τη ζωή.

Σας ευχαριστούμε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ