«Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

130Το σύνθημα αυτό συμβολίζει την ανάγκη να αντιστρέψουμε βασικές και κρίσιμες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις σε πολλούς τομείς. Όλες αυτές οι υποχωρήσεις έγιναν την δεκαετία του 80 και μετά ως αποτέλεσμα μιας πλασματικής ευδαιμονίας που χάρισαν τα χρηματοδοτικά πρωτόκολλα της Ε.Ε αλλά και μιας απίθανα φοβικής και υποτακτικής ερμηνείας των πολιτικών και οικονομικών διλημμάτων που αντιμετώπισε η χώρα.
«Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω » στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σημαίνει να μπορέσουμε να απαγγιστρωθούμε από την δουλεία του Μνημονίου που μας δανείζει μόνο για την αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων μας. Άρα το Μνημόνιο υπηρετεί μόνο τους δανειστές μας. Αφαιρεί πλήρως από την χώρα την οποιαδήποτε πρωτοβουλία στην οικονομία . Έχει δε βάλει στόχο την εξαγορά σε όσο πιο εξευτελιστικές τιμές των πλουτοπαραγωγικών πηγών ή εταιρειών της χώρας στη ΔΕΗ, ΟΠΑΠ κλπ.
Ιδιαίτερα η άρση ασυλίας έχει μετατρέψει το χρέος της χώρας από δημόσιο σε ιδιωτικό αφού μέχρι και η ιδιωτική περιουσία είναι διεκδικήσιμα από τους δανειστές σε περίπτωση χρεοκοπίας.
Ο δε ειδικός λογαριασμός μετατρέπει την χώρα σε ζητιάνο, αφού πρώτα θα πληρώνονται οι δανειστές και μετά ότι μένει για τους Έλληνες. Στην Ελλάδα του 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, των 1000 απολύσεων την ημέρα, των πεινασμένων παιδιών στα σχολεία οι κοινωνικές συνθήκες είναι ήδη άσχημες. Η αδικία που βιώνουν οι πολίτες πιθανόν να τροφοδοτήσει αγριότητα γι` αυτό η άμεση διόρθωση ή και ανατροπή της κατάστασης είναι επιτακτική.
«Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω » στην ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, σημαίνει να έχουμε την δυνατότητα να αποφασίζουμε για μας, πάντα στα πλαίσια γεωστρατηγικών μας δεσμεύσεων, π. χ στο ζήτημα του καθορισμού ΑΟΖ, το ελληνικό κράτος εμφανίζεται αναβλητικό υπό το βάρος της απώλειας ελέγχου της οικονομίας. Οι διαρκείς υποχωρήσεις σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δίνουν την εντύπωση έλλειψης αυτοπεποίθησης ή έλλειψης στρατηγικού οράματος για τη χώρα
«Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω » στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, σημαίνει να συνδέσουμε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων με την Ευρωπαϊκή προοπτική.
Θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ αλλά χωρίς το αναποτελεσματικό και υποτελικό Μνημόνιο, που θα μας οδηγήσει με σιγουριά σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.
Η αλληλεγγύη ήταν η βάση στην οποία στηριζόταν ο σχεδιασμός χρηματοδοτικών σχεδίων προς τον φτωχότερο Νότο. Αυτή η αλληλεγγύη όμως σιγά –σιγά μετετράπη σε τρόπο χρηματοδότησης τραπεζών αφού οι τελευταίες υλοποιούσαν όλα τα προγράμματα.
Με αυτόν τον σχεδιασμό το τραπεζικό σύστημα και τα συμφέροντα του απέκτησαν θέση ισχύος στις συνόδους κορυφής. Η αλληλεγγύη έδωσε τη θέση της στην τοκογλυφία. Οφείλουμε να καταθέσουμε αυτές τις απόψεις στην Ε. Ε και να κάνουμε τις ανάλογες συμμαχίες στον Νότο με στόχο την ανάκτηση του Ευρωπαϊκού οράματος.
«Να πάρουμε την Ελλάδα μας πίσω» στην ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ σημαίνει να ενδυναμώσουμε θεσμούς και Σύνταγμα ώστε η ατιμωρησία και το κουκούλωμα να δώσουν την θέση τους σε αυστηρό κράτος δικαίου.
Η χώρα έχει καταστραφεί οικονομικά και κανείς δεν τιμωρείται γι` αυτό. Η χώρα πνίγεται στην διαφθορά και τις μίζες και κανείς δεν τιμωρείται γι αυτό. Η χώρα ζει σε συνθήκες εσωτερικής ανασφάλειας και κανείς δεν νοιάζεται.
Οι λαθρομετανάστες έχουν μετατραπεί σε «κινούμενο έγκλημα» και η Ελληνική Αστυνομία είναι ανήμπορη να εφαρμόσει συνθήκες ασφάλειας για την ελληνική οικογένεια.
Η ανάταξη της χώρας ακόμα κι αν αποδιώξει το αναποτελεσματικό Μνημόνιο δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς ηθική ανάταξη και χωρίς πλαίσιο ασφάλειας.
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2012/05/blog-post_7082.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ