Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Τζειμς Κάμερον, σκηνοθέτης της ταινίας Τιτανικός: Είμαι συγκλονισμένος από την ομοιότητα με την καταστροφή του Τιτανικού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο τραγικός θάνατος που βρήκαν οι πέντε επιβαίνοντες στο τουριστικό υποβρύχιο «Titan» με το οποίο σκόπευαν να περιηγηθούν στο ναυάγιο του Τιτανικού στα αβυσσαλέα βάθη του Ατλαντικού, δεν θα μπορούσε παρά να «αγγίξει» και τον Τζέιμς Κάμερον, σκηνοθέτη της θρυλικής ομότιτλης ταινίας των 11 βραβείων Όσκαρ και για πολλά χρόνια εμπορικότερης όλων των εποχών.

«Είμαι συγκλονισμένος από την ομοιότητα με την καταστροφή του Τιτανικού» που σημειώθηκε το 1912, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ABC News, υπογραμμίζοντας πως «έχω πάει εκεί κάτω πολλές φορές… Γνωρίζω πολύ καλά το σημείο του ναυαγίου… Κατανοώ τα μηχανολογικά προβλήματα που σχετίζονται με την κατασκευή αυτού του τύπου οχήματος και όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας».

«Αυτό είναι μια τέχνη και πολλοί άνθρωποι στην κοινότητα ανησυχούσαν για το υποβρύχιο», σχολίασε, ενώ πρόσθεσε πως «ο καπετάνιος (του Τιτανικού) είχε επανειλημμένα προειδοποιηθεί για παγόβουνο μπροστά από το πλοίο του και παρόλα αυτά μπήκε με πλήρη ταχύτητα σε ένα πεδίο πάγου σε μια νύχτα χωρίς φεγγάρι, όπου πολλοί άνθρωποι πέθαναν».

«Μια παρόμοια τραγωδία, όπου οι προειδοποιήσεις δεν εισακούστηκαν, το να λάβει χώρα στην ίδια ακριβώς τοποθεσία, με όλες τις καταδύσεις που γίνονται σε όλο τον κόσμο, νομίζω ότι είναι εκπληκτικό, είναι πραγματικά πολύ σουρεαλιστικό», σχολίασε. «Πολλοί άνθρωποι στην κοινότητα ανησυχούσαν για αυτό το υποβρύχιο και αρκετοί από τους κορυφαίους μηχανικούς βαθιάς βύθισης έγραψαν ακόμη και επιστολές στην εταιρεία, λέγοντας ότι αυτό που έκαναν ήταν πολύ πειραματικό και έπρεπε να πιστοποιηθεί», κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Καναδός σκηνοθέτης ορισμένων από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες στην ιστορία του Χόλιγουντ, αλλά και της εμβληματικής ταινίας του 1997, έχει επισκεφτεί το ναυάγιο του Τιτανικού συνολικά… 33 φορές!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ