Λευκοχώρι Γαστούνης: Επιχείρηση «σκούπα» από τις αρχές με συλλήψεις και προσαγωγές!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε όλη την Ελλάδα «ταξίδεψε» η προ ημερών δήλωση κατοίκων του Λευκοχωρίου Γαστούνης του δήμου Πηνειού ότι θα απέχουν από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, λόγω του ότι τα τελευταία χρόνια έρχονται αντιμέτωποι με φαινόμενα παραβατικότητας, τα οποία χρόνο με το χρόνο γιγαντώνονται.

Ειδικά εκείνο το διάστημα (αρχές Μαΐου 2023) η κατάσταση -όπως τόνιζαν- είχε φτάσει στο απροχώρητο καθώς σημειώνονταν μπαράζ διαρρήξεων και κλοπών με αποτέλεσμα την οργή και την αγανάκτηση των κατοίκων

Οι διαμαρτυρίες φαίνεται πως έπιασαν τόπο αφού -αρχικά- οι κάτοικοι δήλωσαν ότι αναστέλλεται η πρόθεση τους για αποχή καθώς είχαν πάρει διαβεβαιώσεις ότι οι αρχές θα ασχοληθούν με το θέμα. Κάτι που συνέβη αφού σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα (18/05) η ΕΛ.ΑΣ., μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν και χτες, Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αποτροπή και αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε περιοχές που παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε όλη την χώρα ελέγχθηκαν 9.514 οχήματα και 11.806 άτομα ενώ πραγματοποιήθηκαν:

 174 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα και για παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,

 377 προσαγωγές,

 3 κατασχέσεις και 68 ακινητοποιήσεις οχημάτων και

 2.570 παραβάσεις Κ.Ο.Κ..

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε περιοχές με αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας, όπου πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών και σε τοπικό επίπεδο στο Λευκοχώρι Ηλείας όπου:

 πραγματοποιήθηκαν -240- έλεγχοι ατόμων και -181- έλεγχοι οχημάτων,

 προσήχθησαν -6- άτομα,

 -συνελήφθησαν -4- άτομα, από τα οποία -3- για ρευματοκλοπή και -1- για

Κ.Ο.Κ. και

 βεβαιώθηκαν -25- παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.».

iliaenimerosi.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ