Το αδιέξοδο δικομματικό μας πολίτευμα…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

2012 05 01 2039 samaras venizelosjpg1Όλοι ζούμε σήμερα τον παραλογισμό ενός πολιτεύματος που έχει ρίξει τη χώρα αφενός στην ακυβερνησία, αφετέρου στην αβεβαιότητα για το ποια οικονομική πολιτική θα ακολουθηθεί. Μνημονιακή ή αντιμνημονιακή;
Αντί ο λαός να έχει την ευχέρεια να ψηφίζει απευθείας τον ηγέτη του, την κυβέρνησή του και την πολιτική του, όπως έκαναν οι Γάλλοι και οι Ρώσοι, όπως κάνουν οι Αμερικανοί και οι Κύπριοι και εκεί να τελειώνουν όλα, αντίθετα εμείς οι δυστυχείς Έλληνες, που έχουμε εφεύρει και τη Δημοκρατία (αλλά έχουμε εισάγει το αγγλοσαξωνικό πολίτευμα), ενώ ψηφίσαμε, παρακολουθούμε εμβρόντητοι τα παρασκηνιακά παιχνίδια που παίζονται προκειμένου να….. δούμε, που τελικά θα κάτσει η μπίλια της πρωθυπουργίας. Δεν ξέρουμε ούτε καν ποια οικονομική πολιτική θα ακολουθηθεί. Ενώ μόλις ψηφίσαμε, ξαφνικά εξαφανιστήκαμε από  το προσκήνιο και αφήσαμε τα κόμματα του συστήματος (Δεξιά και Αριστερά) και τους επαγγελματίες πολιτικούς να κάνουν νταραβέρι και να διαπραγματεύονται τη δική μας βούληση.
Αντί τώρα να ετοιμαζόμασταν ως λαός, ώστε την επόμενη Κυριακή να πάμε και να επιλέξουμε, σε επαναλληπτική εκλογή, μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα (δηλαδή μεταξύ των  δύο πρώτων), μεταξύ κυβέρνησης ΝΔ ή κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ μνημονιακής ή αντιμνημονιακής πολιτικής, με το δημοκρατικότατο ποσοστό 50% +, αντίθετα εμείς έχουμε μείνει στην άκρη και παρακολουθούμε αδύναμοι, που θα ισορροπήσουν τα διάφορα συμφέροντα στο παρασκήνιο, ενώ στο προσκήνιο μας εξαπατούν άπαντες, με τις θεατρικές αντιπαραθέσεις τους.
Όχι, αυτό δεν μπορεί να πάει άλλο. Αυτό δεν είναι δημοκρατικό πολίτευμα στο οποίο συμμετέχουμε και έχουμε λόγο εμείς οι Έλληνες. Αυτό είναι τραγέλαφος. Εδώ και τώρα θα πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλίες εμείς οι απλοί πολίτες, προκειμένου να αλλαχτούν όλα αυτά τα αρρωστημένα πράγματα.
Το αγγλοσαξωνικό πολίτευμά μας της προεδρευόμενης κοινοβουλευτικής «δημοκρατίας», στην ουσία της δημοκρατίας των αποτυχημένων κομματικών αρχηγών και της πολιτικής ολιγαρχίας που τους περιβάλει, σχεδιάστηκε στη βάση δύο κομμάτων εξουσίας και ενός τρίτου που θα λειτουργεί ως δεξαμενή διαμαρτυρίας και ως βαλβίδα εκτόνωσης και διατήρησης του συστήματος. Σήμερα όμως αποδεικνύεται, ότι αυτό το πολιτικό σύστημα, αφενός μας οδήγησε στη χρεοκοπία, αφετέρου είναι ανίκανο και να την διαχειριστεί.
Αλλαγή του Συντάγματος τώρα, με Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
Πέτρος Χασάπης
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ