Η Μαρία Κοτρώτσου μίλησε για τον εφιάλτη που ζει τα τελευταία δέκα χρόνια
Έναν Γολγοθά ανεβαίνει η μητέρα της Πάρου, Μαρία Κοτρώτσου, επί μια δεκαετία. Ο εφιάλτης που άρχισε για εκείνη και το παιδί της το 2012 δεν έχει τέλος, η δικαίωση όμως, ως ένα βαθμό, έχει έρθει, όπως δηλώνει η κ.Κοτρώτσου λίγες ώρες μετά την από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να εγκρίνει την καταβολή αποζημίωσης για ηθική βλάβη.
Συγκεκριμένα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η Μυρτώ δικαιούται αποζημίωση για ηθική βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο, το ύψος της οποίας όμως θα καθοριστεί από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, στο οποίο αναπέμφθηκε η υπόθεση. Ωστόσο, η κ.Κοτρώτσου ζητά να κλείσει κάθε πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος ο Πακιστανός που έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, κατέθεσε ωστόσο αίτηση αποφυλάκισης.
«Εκείνο που με απασχολεί είναι να μην αποφυλακιστεί αυτός ο άνθρωπος» επαναλαμβάνει η μητέρα του θύματος που αισθάνεται κούραση, θυμό και αγανάκτηση, σκεπτόμενη ότι ο δράστης που αφαίρεσε την ξεγνοιασιά των νεανικών χρόνων της κόρης της μπορεί να βγει από τα δεσμά των φυλακών και συμπλήρωσε: «Ζήτω να κλείσουν τα παράθυρα για αυτές τις τροπολογίες που επιτρέπουν την αποφυλάκιση υπό όρους. Δεν μπορεί να διαγράφεται με μια τροπολογία το έγκλημα. Δεν επιτρέπεται σε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα να είναι ανοιχτή τροπολογία για αποφυλάκιση. Σκεφτείτε σε 10 χρόνια να βγουν οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη».
Η μητέρα της Μυρτούς συνέχισε λέγοντας: «Με τον νόμο Παρασκευόπουλου βγάλαμε κόσμο την ίδια στιγμή, που οι κακοποιοί έχουν αποθρασυνθεί λόγω των μαλακών ποινών. Η παιδοφιλία απλώνεται και αυτό με τρελαίνει. Δεν είναι φυσιολογικά αυτά που ακούμε».
«Τα ισόβια να είναι ισόβια, αλλιώς μιλάμε για ασυδοσία»
Η Μαρία Κοτρώτσου ζητά από όλες τις μητέρες, που έχουν γνωρίσει τον εφιάλτη που βίωσε και εκείνη, να ενωθούν και να ορθώσουν το δικό τους ανάστημα απέναντι στην κακοποίηση.
«Τα ισόβια να είναι ισόβια, αλλιώς μιλάμε για ασυδοσία» επισημαίνει η γυναίκα ενώ εξοργίζεται με εκείνους που, όπως λέει, υπερασπίστηκαν τον Πακιστανό δράστη την περίοδο κατά την οποία η κόρη της έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης. Ξεκαθαρίζει ότι όταν σημειώθηκε το αποτρόπαιο περιστατικό, ο καταδικασθείς ήταν 25 ετών και «όχι ανήλικος όπως αρχικά υποστηριζόταν».
Μάλιστα έκανε γνωστό πως ο κακοποιός έχει μεγάλη θέση στη φυλακή. «Κάποιος τον βοηθά. Χτύπησε, μάλιστα, και Αλβανούς. Κάποιος τον βοηθά, καταθέτει για αυτόν χρήματα» είπε και αναρωτήθηκε: «Οι ποινές δεν πρέπει να είναι πραγματικότητα;».
«Μπορεί να πει δυο λέξεις, με τον δικό της τρόπο, μου χαμογελάει»
Δέκα χρόνια μετά τη βάναυση επίθεση, η Μυρτώ παραμένει σε καθεστώς ακινησίας, με αναπηρία 100% και ελάχιστη επαφή με το περιβάλλον. «Μπορεί να πει δυο λέξεις, με τον δικό της τρόπο, μου χαμογελάει» λέει η μητέρα της που αντλεί ζωή ακόμη και από ένα νεύμα της κόρης της.
Χωρίς να αφήνει την ψυχική κούραση να την κυριεύσει, διατρανώνει σε κάθε τόνο πως θα συνεχίσει τον αγώνα για την υγεία αλλά και την ηθική δικαίωση της Μυρτούς.
Το μήνυμα που στέλνει προς όλες τις μητέρες, που έχουν βιώσει τον πόνο της κακοποίησης σε βάρος των παιδιών τους, είναι ένα: «Να ενωθούμε όλοι μαζί ώστε οι νόμοι να γίνουν σκληρότεροι. Χρειάζεται να παλέψουμε. Το ζήτημα με τις δολοφονίες των γυναικών έχει πάρει διαστάσεις».