Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ε.α.
Πιστεύω ότι θα υπάρχουν γραφεία στοιχημάτων στο εξωτερικό τα οποία θα στοιχηματίζουν για το πότε θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα. Για το ποτέ θα μπορέσει να εκφραστεί ο λαός. Αν πράγματι υπάρχει στοίχημα κάποιοι θα βγάλουν πολλά λεφτά. Αυτοί θα είναι πιστεύω οι δανειστές μας.
Μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί ημερομηνίες απλά για να υπάρχει κουβέντα, είναι και αυτό πιστεύω ένα όπλο στα χέρια των κυβερνώντων για να ξεγελούν τον λαό στρέφοντας αλλού την προσοχή του και πίσω από την πλάτη του να περνούν τα απάνθρωπα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειστές μας. Βλέπετε η κυβέρνηση λειτουργεί ως εκτελεστής εντολών και όχι ως Ελληνική κυβέρνηση, τα δίνει όλα για να ικανοποιήσει την αδηφαγία της τρόικα.
Θα αναφέρω μερικές (από τις πολλές) ενδεικτικές αντικρουόμενες δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης και μελών της.
Υπέρ της παράτασης του βίου της κυβέρνησης Λ. Παπαδήμου για δύο χρόνια τάχθηκε ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ (03-02-12). Άρα εκλογές το 2013.
Να συνεχίσω με τον αρχηγό της ΝΔ Αντ. Σαμαρά:
Την επιθυμία του να πετύχει τον στόχο της η κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο εκφράζει σε συνέντευξή του, στο «Βήμα της Κυριακής» (04-12-11), αν και επισημαίνει πως «δεν είμαστε αγκαλιά με κάποιο ημερολόγιο, ούτε όμως δεχόμαστε και σκόπιμες καθυστερήσεις για κομματικούς λόγους που καθένας καταλαβαίνει»
Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε τα σενάρια, για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. «Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι προσωρινή και μεταβατική, για να μη χρεοκοπήσει η χώρα», είπε, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο (15-12-11). Και ξεκαθάρισε οριστικά ο βίος της είναι «δύο μήνες και τέλος» (δηλ. 19-02-12).
«Είχαμε προσδιορίσει ως καταλληλότερη ημερομηνία την 19η Φεβρουαρίου, αν η συμφωνία ανταλλαγή ομολόγων λήξει νωρίτερα μπορούν οι εκλογές να γίνουν νωρίτερα. Αν χρειαστούν μερικές εβδομάδες ακόμα, τότε μπορούν οι εκλογές να καθυστερήσουν λίγο ακόμα. Αλλά να εξηγούμαστε, όχι μετά το Πάσχα» αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του στην εφημερίδα Real News ο κ. Σαμαράς (01-01-12).
Να φτάσω και στον κ. Καρατζαφέρη:
Αυτοκτονία χαρακτήρισε, το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, προτού ολοκληρωθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία θα προωθήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις Real Fm (19-12-11).
Κατά των πρόωρων εκλογών (άρα 2013;) τάσσεται με συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» (26-02-12), τονίζοντας ότι «αν γίνουν τώρα θα είναι για να ικανοποιηθούν τα καπρίτσια κάποιων» (εννοώντας μάλλον τον κ. Σαμαρά).
Τι λένε μέλη της κυβέρνησης για το θέμα;
Yπέρ της επιμήκυνσης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου τάχθηκε από τη Φρανκφούρτη (16-02-12) ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει έως το τέλος της βουλευτικής περιόδου έως το 2013.
Την ανάγκη παράτασης του βίου της κυβέρνησης, επισήμανε στο υπουργικό συμβούλιο (11-02-12) η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι το μνημόνιο έχει μεγάλο αριθμό μέτρων και πολύπλοκες διαδικασίες και εάν γίνουν εκλογές δε θα προλάβουν να εφαρμοστούν.
Όταν δημοσιογράφοι ρώτησαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης αν η εξεταστική, θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες της προτού διαλυθεί η Βουλή για εκλογές είπε: «Γιατί; Πιστεύει κανείς ότι θα διαλυθεί ποτέ αυτή η Βουλή;» είπε κι έφυγε γελώντας (αλλά και γνωρίζοντας μάλλον κάτι παραπάνω), αφήνοντας τους δημοσιογράφους κάγκελο!!! (εφ. Δημοκρατία 24-02-12)
Σε συναντήσεις τέλος του πρωθυπουργού, με τον πρόεδρο της ΝΔ την 04-03-12 και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στις 06-03, προσδιορίστηκε ο χρόνος των εκλογών, ως επικρατέστερες ημερομηνίες θεωρούνται οι Κυριακές 6 και 13 Μαΐου, χωρίς να έχει εγκαταλειφθεί και το σενάριο της 29ης Απριλίου, που απομακρύνεται. Τα πάντα θα κριθούν και από το πολιτικό κλίμα που θα διαμορφώνεται πλησιάζοντας προς το τέλος Απριλίου, δεδομένου ότι ως τότε μένουν πολλά να γίνουν ακόμα, ενώ κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρξουν επιπλοκές στη διαδικασία του PSI και τι θα μπορούσαν αυτές να προκαλέσουν. (Real.gr 08-03-12). Τι μπορεί να πει κανείς, τέτοια ακρίβεια;
Βγάζετε καμία άκρη από τα παραπάνω; Φαίνεται όμως ότι, παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου. Ας δούμε όμως τελικά θέλουν πράγματι τα κόμματα να γίνουν εκλογές σύντομα;
Ας πάρουμε το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η εκλογή του νέου Αρχηγού θα γίνει στις 18 Μαρτίου. Άρα ο νέος αρχηγός θα έχει περίπου ενάμιση μήνα για να οργανώσει ένα διαλυμένο κόμμα, με απλήρωτους υπαλλήλους, το οποίο στις δημοσκοπήσεις καταλαμβάνει την πέμπτη!!!! θέση με 11% (δημοσκόπηση VPRC Φεβ 2012 για ΕΠΙΚΑΙΡΑ), θα πρέπει να είναι παλαβός για να πάει σε εκλογές, ένα κόμμα εξουσίας που δεν έχει ελπίδες όχι για νίκη αλλά ούτε για αξιωματική αντιπολίτευση. Δε χρειάζεται λοιπόν χρόνο, ώστε να κοροϊδέψει τον Ελληνικό λαό, ότι το κόμμα ως κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει δυσάρεστα μέτρα για να σώσει την Ελλάδα από την χρεωκοπία; Ήδη ο υποψήφιος αρχηγός κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τον Ελληνικό λαό για τις θυσίες του!!!!!, που έσωσαν την Ελλάδα (μόνο αυτός το βλέπει έτσι) αργότερα ίσως κλάψει κι όλας.
Να συνεχίσουμε με τη ΝΔ, το κόμμα, μετά την απόφαση του αρχηγού του να υπερψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο φτάνοντας ακόμα και σε διαγραφές βουλευτών, έχασε δημοσκοπικά, στην ίδια δημοσκόπηση η ΝΔ παίρνει ποσοστό 27,5 (30,5 Ιανουάριος 2012), χάνοντας τις όποιες πιθανότητες αυτοδυναμίας είχε. Δε χρειάζεται και αυτός τον χρόνο του ώστε να «πείσει» τον Ελληνικό λαό, ότι η περίφημη κωλοτούμπα του, έγινε για το καλό του τόπου;
Να πούμε τώρα για τον ΛΑΟΣ; Δυστυχώς ο κ. Καρατζαφέρης δε τα υπολόγισε σωστά πίστεψε ότι η συμμέτοχη του στην κυβέρνηση θα έκανε το κόμμα του κόμμα εξουσίας και θα του έδινε μεγαλύτερα ποσοστά . Μη ξεχνάμε άλλωστε τη δήλωση του στον realfm (19-12-11) «ούτως ή άλλως σε δυο μήνες θα γίνω αντιπρόεδρος». Αντ’ αυτού όμως είχαμε δημοσκοπική πτώση του κόμματος (4,5% Φεβ 12 ενώ τον Σεπ 11 είχε 7,5%) διακινδυνεύοντας ακόμη και την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση (μετά και την προσχώρηση δυο στελεχών του στη ΝΔ). Άρα χρειάζεται και αυτός τον χρόνο του για να πείσει πάλι τον λαό ότι είναι το κόμμα που αγωνίζεται για τα εθνικά θέματα, την λαθρομετανάστευση, την ΑΟΖ (πράγματα που είχε ξεχάσει εδώ και πολύ καιρό τα θυμήθηκε τώρα).
Η ίδια δημοσκόπηση δίνει στην Αριστερά ποσοστά πάνω από 40% που σημαίνει μια συνένωση των δυνάμεων της θα μπορούσε να δώσει μια κυβέρνηση για να εφαρμόσει επιτέλους, τις πολιτικές που η αριστερά ευαγγελίζεται και θα μπορούσαν να αλλάξουν (σύμφωνα με τα λεγόμενα τους) τη ζωή του λαού. Αλλά όμως τι; Με δηλώσεις της η κ. Παπαρήγα απέρριψε αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας «μια αριστερούτσικη και προοδευτικούτσικη κυβέρνηση θα έδινε ένα διάλειμμα στην αστική τάξη για να οργανωθεί»!!!!! εδώ γελάμε. Καλύτερα σου λέει, να είμαι στην άκρη και να κάνω κριτική για τα πάντα, παρά να είμαι κυβέρνηση προσπαθώντας να εφαρμόσω αυτά τα ανεφάρμοστα που πρεσβεύω, χάνοντας και τους τελευταίους ψηφοφόρους μου.
Να πάμε και στην εμμονή του κ. Τσίπρα για εκλογές, «ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες με απλή αναλογική. Και πρόσθεσε ότι, η κυβέρνηση που θα προκύψει, έχοντας νωπή και ξεκάθαρη λαϊκή εντολή, να διαπραγματευτεί ξανά με τους δανειστές και τους εταίρους μας», ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ. Αλήθεια τις θέλει τις εκλογές; Αν τις θέλει γιατί δεν τις επιβάλλει;
Αν οι βουλευτές του παραιτηθούν και δεν πάρουν τις θέσεις τους οι επιλαχόντες, θα γίνουν εκλογές στις αντίστοιχες περιφέρειες, υπολογίζοντας ότι, οι βουλευτικές έδρες στις περιφέρειες που εκλέγονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι περίπου 112, προκαλεί αμέσως εθνικές εκλογές. Γιατί δεν το κάνει; Να μην πω βέβαια ότι η απλή αναλογική, εφόσον ψηφιστεί τώρα από τη Βουλή, θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, όσον αφορά για την διαπραγμάτευση, άστο καλύτερα θα την κάνει όπως είχε υποσχεθεί και ο κ. Σαμαράς, στον ύπνο του.
Αυτά είναι κατά την άποψη μου τα δεδομένα, για τα οποία τα κόμματα της Βουλής δε θέλουν εκλογές τώρα, ίσως από το φθινόπωρο και μετά, να έχουν σταθεροποιηθεί και να έχει αρχίσει η εφαρμογή των μέτρων, να ρίχνει τις ευθύνες ο ένας στον άλλο για το ποιος φταίει πιο πολύ, ή στο να υπερασπίζονται τη στάση τους, για να εγκλωβιστεί πάλι στα διλήμματα ο Ελληνικός λαός και στο τέλος (μετά τις εκλογές) να μας προκύψει μια άλλη κυβέρνηση τύπου Παπαδήμου ή με τον Παπαδήμο πάλι. Οι ημερομηνίες που κάθε τόσο πετιούνται στον αέρα είναι για να αποσυμπιέζουν την οργή των πολιτών, να θυμίσω 18 Φεβ, 18 Μαρ., 8 Απρ., 29 Απρ., 6 Μαι. και τώρα 13 Μαι. και έχει ο Θεός.
Τα κόμματα της Ελληνικής Βουλής είναι συστημικά, τους αρέσει όπως λειτουργούν, τους αρέσει η υπάρχουσα κατάσταση, δε θέλουν αλλαγές. Θέλουν το καθένα την πελατεία του και επειδή βλέπουν τώρα ότι κάτι πάει να αλλάξει θα κάνουν κάθε προσπάθεια να περιχαρακώσουν πάλι τα στρατόπεδα τους να μας εγκλωβίσουν, από μας εξαρτάται αν θα τα καταφέρουν. Το ερώτημα τελικά είναι αν θα γίνουν εκλογές, μετά έρχεται το πότε θα γίνουν, όποτε το επιτρέψουν οι δανειστές μας. Θα μπορέσουν κάποτε οι πολίτες να αποφασίσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους και όχι σταλμένοι εθνοσωτήρες;
e-mail: [email protected]