Η «μάχη» για το εμβόλιο – Είναι πολλά τα λεφτά…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αλληλεγγύη και ο συντονισμός η καλύτερη απάντηση κατά του ιού δηλώνουν οι Βρυξέλλες …

Η εταιρεία SANOFI PASTEUR είναι από τις πρωτοπόρες που εργάζονται για την παρασκευή εμβολίου για τον νέο κορονοϊό. Μια διεθνής προσπάθεια για το καλό όλων. Με αυτό όμως δεν φαίνεται να συμφωνεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Σε συνέντευξή του ο Πολ Χάντσον ανέφερε ότι από την στιγμή που οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης θα πρέπει να είναι η πρώτη χώρα που θα πάρει το εμβόλιο.
Μετά την οργισμένη αντίδραση της Ευρώπης, ο πρόεδρος της εταιρείας ζήτησε από την ΕΕ να συμβάλει στην επιτάχυνση του προγράμματος.
«Δεν έχει να κάνει με το να δώσουμε προτεραιότητα σε ένα εμβόλιο, αλλά είναι αλήθεια ότι οι ΗΠΑ έχουν κινητοποιηθεί δυνατά τις τελευταίες εβδομάδες για να επιταχυνθούν οι ρυθμιστικές διαδικασίες, να επιταχυνθούν οι επενδύσεις με, να έχουμε την παραγωγική δυνατότητα και ζητάμε για μια ακόμα φορά από την Ευρώπη να κάνει το ίδιο, ώστε να επιταχυνθούν οι εγγραφές και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να έχουμε ένα εμβόλιο συγχρόνως» δήλωσε ο Ολιβιέ Μπορζιλό.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Sk0Xf6f45Bc&w=711&h=400]
Η αντιπαράθεση φέρνει στην επιφάνεια τα προβλήματα με τις εθνικές γραμμές που βρίσκονται πίσω από τις έρευνες. Η γαλλική κυβέρνηση επιμένει ότι η Γαλλία θα επωφεληθεί από όποιο εμβόλιο αναπτυχθεί από όποια γαλλική εταιρεία.
«Το ζήτημα δεν είναι ποιος θα επωφεληθεί από το εμβόλιο, το ζήτημα είναι ποιος θα βρει το εμβόλιο πρώτος και μπορώ να σας εγγυηθώ ότι όταν αποκτήσουμε το εμβόλιο θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο ώστε οι Γάλλοι να ωφεληθούν από αυτό, οι Ευρωπαίοι να ωφεληθούν από αυτό και προφανώς σε ένδειξη αλληλεγγύης όλος ο πλανήτης μπορεί να ωφεληθεί από αυτό», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν.
Η ΕΕ φιλοξένησε πρόσφατα μια διάσκεψη δωρητών με στόχο τη συγκέντρωση κεφαλαίων για έρευνα, αλλά και για την προώθηση της διεθνούς συνεργασίας.
Αντιδρώντας στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τη SANOFI, εκπρόσωπος της ΕΕ τόνισε ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη.
«Η αλληλεγγύη και το συντονισμός είναι η πιο αποτελεσματική και η πιο ασφαλής απάντηση στον COVID-19. Το εμβόλιο κατά του COVID-19 θα πρέπει να είναι ένα παγκόσμιο αγαθό και η πρόσβαση σε αυτό πρέπει να είναι ίση και παγκόσμια».
Μια νέα και ευχάριστη εξέλιξη είναι η έγκριση δοκιμής αντισωμάτων στις ΗΠΑ, την ΕΕ και τώρα και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο γίγαντας της φαρμακοβιομηχανίας, η εταιρεία Ρος έχει δημιουργήσει μια συσκευή που μπορεί να δείξει αν κάποιος έχει εκτεθεί στο παρελθόν στον ιό.
euronews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ