Η ελεεινή συμπεριφορά των Βρετανών στην Ελλάδα σε δύο κρίσιμες στιγμές στην ιστορία

Για να μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας υπήρξε μόνη της απέναντι στην Τουρκία σε κρίσιμες για τον Ελληνισμό στιγμές.

Είναι αυτοί που εξαιτίας τους δεν εφαρμόστηκε η συνθήκη των Σεβρών και οδηγηθήκαμε στην Μικρασιατική Καταστροφή χωρίς καμία στήριξη δική τους.

Θυμίζουμε ότι μαζί με τις άλλες Μεγάλες Δυνάμεις της εποχής οι Άγγλοι πίεσαν (απείλησαν) την Ελλάδα μέσω του Λόυντ Τζόρτζ στις 12.03.1921 στο Λονδίνο, ότι για να ισχύσει η Συνθήκη των Σεβρών που είχε υπογραφεί στις 28 Ιουλίου 1920, θα έπρεπε να συνεχίσουμε τον πόλεμο με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να νικήσουμε κιόλας!

Και να μην ξεχνάμε ότι οι Βρετανοί (μεταξύ άλλων), ευθύνονται για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, ως εκδίκηση επειδή οι Έλληνες της Κύπρου ήθελαν την ανεξαρτησία τους και την ένωση με την Ελλάδα.

Νωρίτερα, η Αγγλία είχε αρνηθεί την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, έπειτα από το σχετικό δημοψήφισμα του 1950 και την δεκαετία του 1950 τα αγγλικά στρατεύματα στην Κύπρο διεξήγαγαν πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της ΕΟΚΑ, η οποία επιζητούσε ανεξαρτησία και ένωση με την Ελλάδα.

Η Μεγάλη Βρετανία τήρησε ουδέτερη στάση κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του Ιουλίου- Αυγούστου του 1974, αρνούμενη να παρέμβει, με τα γνωστά αποτελέσματα…

«Όλα εδώ πληρώνονται» λέει ο λαός και η σημερινή κατάντια της Βρετανίας ίσως σχετίζεται με αυτό.

2 σκέψεις σχετικά με το “Η ελεεινή συμπεριφορά των Βρετανών στην Ελλάδα σε δύο κρίσιμες στιγμές στην ιστορία”

 1. Δεν είναι έκπληξη αγαπητοί μου του olympia.gr η προδοτική στάση των δόλιων Βρετανών έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου….Τους τα έχω «σούρει» σε δεκάδες άρθρα μου, αλλά τόμοι χρειάζονται για να καταγραφούν τα αίσχη τους, όχι μόνο ενάντιο μας, αλλά και κατά μικρών υπόδουλων τους λαών επί της πάλαι ποτέ Βρετανική Αυτοκρατορίας….
  Αναφέρω ένα μικρό ενδεικτικό παράδειγμα από τα μύρια επαίσχυντα που συνέβησαν το 1974 στη Κύπρο εκ μέρους των Άγγλων που το 55-59 κρεμούσαν νέα παιδιά μαθητές διότι ήθελαν την ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ…..
  Σύμμαχοι, συναυτουργοί και συνένοχοι ήταν και είναι της εκδιδομένης άπιστης τους παλλακίδας Τουρκίας που πάντα τους απατούσε και πρόδιδε σε αντίθεση με την Ελλάδα….. Αυτό τον δυστυχισμένο τον λαό τον καλό και αγαπημένο τον πάντα ευκολόπιστο και απ όλους προδομένο…
  Απόσπασμα.
  Όσον αφορά την επαίσχυντη στάση των δόλιων Άγγλων αναφέρθηκα επανειλήμμενα… ΑΓΓΛΙΚΟ ΡΑΝΤΑΡ ΤΡΟΟΔΟΥΣ ECHELON
  Και αποκαλύπτω ξανά ότι κατά την διάρκεια της βάρβαρης Τουρκικής εισβολής, οι δόλιοι Άγγλοι πρόσφεραν αφειδώς κάθε πληροφορία και διευκόλυνση στους βαρβάρους μέσω του σταθμού ECHELON του Τρόοδους….Κατηύθυναν τα τουρκικά αεροπλάνα στους στρατιωτικούς στόχους της Ε.Φ και παρέμβαλλαν παράσιτα στους παμπάλαιους ασυρμάτους της Εθνοφρουράς…….κ.ά.π.
  Όταν η μοναδική βοήθεια (21 προς 22 Ιουλίου 74) προς Κύπρο, «Επιχείρηση ΝΙΚΗ» της ηρωϊκής αποστολής αυτοκτονίας της Α ΜΚ βρισκόταν σε εξέλιξη ΑΥΤΟΙ υπέκλεψαν το απόρρητο σήμα ότι έρχονται 15 πορτοκάλια (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΡΑΤΛΑΣ) …. το οποίο αποκωδικοποίησαν …..και αμέσως αναμετάδωσαν εν είδη διεθνών ειδήσεως ότι…. *«.Εντός ολίγου θα προσγειωθούν Τουρκικά μεταγωγικά στο αεροδρόμιο Λευκωσίας…».

  Παράλληλα με παρεμβολές καθυστέρησαν το σήμα ΓΕΕΦ προς δυνάμεις εθνοφρουράς αεροδρομίου ότι τα αεροπλάνα ήταν ΕΛΛΗΝΙΚΑ και έγινε το γνωστό μοιραίο λάθος….. Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ αεροπλάνα να θεωρηθούν τουρκικά και να βληθούν από φίλια πυρά……

  * Ο αντισμήναρχος Φίλιππος Κόλλιας, που βρισκόταν στο αεροδρόμιο, επιβεβαιώνει ότι …στους ασυρμάτους άκουγαν πληροφορίες, πως εκείνες τις ώρες έρχονταν Τούρκοι, για να κάνουν αεροαπόβαση στο αεροδρόμιο και να το καταλάβουν…….
  Σημειώνεται ότι και στο αεροδρόμιο Λευκωσίας διατηρούσαν μικρή κατασκοπευτική βάση και παρακολουθούσαν κάθε κίνηση της Ε.Φ. Μάλιστα κατά την αποτυχημένη προσπάθεια των Τούρκων εισβολέων να καταλάβουν το αεροδρόμιο επίγεια καθοδηγούσαν τις τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες όμως τα μούτρα τους έσπασαν λόγω της ηρωϊκής αντίστασης των μαχητών Ελλήνων…..Όπως και στην Πράσινη γραμμή, όπου μια φούχτα ηρωϊκών εθνοφρουρών υπό την αιγίδα του φίλτατου μου συμπολεμιστή, τότε ηρωϊκού ΕΛΛΗΝΑ Ταγματάρχη Δημήτριου Αλευρομάγειρου, έτρεψαν τους μυρίους βαρβάρους σε άτακτο φυγή … ΕΥΓΕ…

  ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ
  http://www.ledrastory.com cyprushellenica.blogspot. com

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s