ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Κ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.):

Με ιδιαίτερη ανησυχία, αγανάκτηση, προβληματισμό αλλά και αποφασιστικότητα παρακολουθούμε την νέα ακραία πρόκληση του ισλαμοφασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας, που στρέφεται εναντίον του επί γης Χριστιανισμού, της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

Η Αγία Σοφία, ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτισμού, μετατρέπεται από τον Ερντογάν σε τζαμί, ακυρώνοντας την απόφαση του Κεμάλ Ατατούρκ του 1934 και παρά τις περί του αντιθέτου τοποθετήσεις της διεθνούς κοινότητας και των διεθνών Οργανισμών αλλά και σημαντικού τμήματος της τουρκικής κοινωνίας.

Η προκλητική αυτή ενέργεια στοχεύει πρωτίστως να αναδείξει σε επίπεδο συμβολισμών την αυταρχική, υβριστική και ασεβή συμπεριφορά εναντίον των ιστορικών ιερών και οσίων της Χριστιανοσύνης και του Ελληνισμού, και να αναγάγει τον Τούρκο δικτάτορα σε αφέντη του πολιτισμού και της γεωπολιτικής της Μεσογείου και σε παγκόσμιο ηγέτη του Ισλάμ, μέσω της φαντασιακής ηγεμονίας του ισλαμικού παντουρκισμού.

Η πρόκληση δεν είναι μόνο θεωρητική ή ανώδυνη. Έχει πολλές πολιτικές προεκτάσεις σε πολλές κατευθύνσεις, κυρίως εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, των διεθνών δυνάμεων και Οργανισμών αλλά και όλων των χωρών της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Καταπατεί κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και σεβασμού στον πολιτισμό και τους κανόνες ευπρέπειας και συνύπαρξης μεταξύ των κρατών.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η Τουρκία, με την ανοχή της αν όχι και την υπόθαλψη κάποιων έχει εξελιχθεί σε ένα αυταρχικό, φασιστικό καθεστώς και επικίνδυνο φορέα αποσταθεροποίησης και καταπάτησης του διεθνούς δικαίου.

Από τη πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά και με σθένος οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης ή προσβολής των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου. Είμαστε αποφασισμένοι να αποκρούσουμε με κάθε μέσο τις ιμπεριαλιστικές εξαγγελίες και επιβουλές της Τουρκίας.

Είναι χρέος όλων, της UNESCO, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και όλων των πολιτισμένων κρατών, να ανακόψουν την χωρίς όρια αποθράσυνση του κράτους-πειρατή.

Εμείς δηλώνουμε παρόντες και βέβαιοι ότι η Νέμεσις που θα αποδιώξει την ύβρη και την ασέβεια, πλησιάζει και ότι η αδιάλειπτη επιθετική κλιμάκωση της Τουρκίας, θα στραφεί εναντίον της, ως ισχυρό και ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Ο Πρόεδρος
Γιώργος Συλλούρης

Ο Γενικός Γραμματέας
Λευτέρης Κωνσταντινίδης

2 σκέψεις σχετικά με το “ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Κ.Ο.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”

 1. ‘Ομοσπονδία’ μας – ετοιμαστείτε να αποχαιρετήσετε και την ‘κλειστή’ πόλη της Αμμοχώστου και τσιμουδιά μετά….. Να μην κάνουμε ότι δεν ξέραμε τι θα συμβεί με την απραξία μας…. Τα λόγια τι θα τα κάνουμε αύριο … σήμερα ακόμα υπάρχει λιγοστός χρόνος αν κάτι θα διασωθεί – Θα το τολμήσουμε να κινηθούμε? … ή είναι ζέστη κι είμαστε διακοπές.?…

  Μου αρέσει!

 2. Αγαπητή Μαρία…. εν υπνώσει βρίσκονται ΟΛΟΙ….
  Αν π.χ. ένα τζαμί στην Ελλάδα γινόταν Χριστιανική εκκλησία …. , βάρβαρη τουρκική λαοθάλασσα θα μας έπνιγε…OI δε ισλαμιστές λαθρο=εισβολείς που μας φόρτωσε ο Ερντογάν θα έκαιγαν ΟΛΗ την Ελλάδα και εμάς μαζί….Ούτε φύλλο δεν κουνήθηκε…ούτε στην Ελλάδα, ούτε στη Κύπρο…. και οι οργανώσεις Ελλήνων Κυπρίων στη Ελλάδα….. τι έκαναν….. ; Ψηφίσματα και ψηφίσματα….Ας αποτολμήσουμε λοιπόν …το σπίτι που γεννήθηκε ο γενοκτόνος του Ελληνισμού Αττατούκ να το μετατρέψουμε ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ….. ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ, ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ……ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΓΟΙ ΜΑΣ.

  RES, NON VERBA ………..
  Λυπάμαι…..

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s