Τα πεταμένα λεφτά στο ΕΣΡ

2.301.665 € κόστισε το 2017 για να αφεθεί η τηλεόραση στην κατάμαυρη, αφελληνισμένη μοίρα της

από τον Παναγιώτη Λιάκο
«δημοκρατία»

Είμαστε οι βασιλιάδες της άχρηστης σπατάλης. Οι νεοέλληνες έχουμε μεγάλη ειδίκευση στο να πληρώνουμε για το τίποτα ώστε να καταφέρνουμε το χειρότερο, έχοντας ακούσει σχέδια και υποσχέσεις για το καλύτερο.

Μια από τις πλέον αχρείαστες δημόσιες υπηρεσίες (διότι περί δημόσιας υπηρεσίας πρόκειται, αφού την πληρώνουμε εμείς ντράγκα ντρούγκα με τη φορολογία μας) είναι το ΕΣΡ, το λεγόμενο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Υποτίθεται ότι αυτή η «ανεξάρτητη Αρχή» επιβλέπει τη λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και εποπτεύει την ποιότητα του προγράμματος, μεριμνά για την προστασία της ελληνικής γλώσσας, για τον ελληνικό πολιτισμό κ.λπ. Κολοκύθια πάτερα.

Τα προγράμματα έχουν γεμίσει με τουρκοσίριαλ, η ελληνική γλώσσα δολοφονείται (αφού έχουν προηγηθεί φρικτά βασανιστήρια) από τουβλορίπτες παρουσιαστές και διαφόρους μαϊντανούς, τα ριάλιτι σαρώνουν, στις διαφημίσεις ένα σημαντικό ποσοστό του λεξιλογίου δεν ανήκει στην ελληνική αλλά συνήθως στην αγγλική γλώσσα κι αν κάποιος εξ υμών μπορέσει να εντοπίσει στα προγράμματα των ιδιωτικών σταθμών εκπομπές για τον ελληνικό πολιτισμό, το θέατρο, την Ιστορία, τη λαογραφία, το βιβλίο και οτιδήποτε άλλο συναφές, να τις αποκαλύψετε και σε άλλους για να τις παρακολουθήσουν.

Η λειτουργία του ΕΣΡ μάλλον είναι υποδειγματική σε ένα πράγμα: να δαπανά τα χρήματα που πληρώνουν οι Ελληνες για τη λειτουργία του. Για τα άλλα, τα περί ελληνικότητας, γλώσσας και πολιτισμού δεν έχουμε δει και τόσα πολλά να γίνονται από την πλευρά του.

Στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ μπορείτε, μεταξύ άλλων, να καμαρώσετε «Εκθέσεις πεπραγμένων» (ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.esr.gr/το-εσρ/εκθέσεις-πεπραγμένων/). Η πιο πρόσφατη είναι του έτους 2017 (βρισκόμαστε στο έτος 2020 κι αυτή η… καθυστερησούλα στις αναρτήσεις κάτι δείχνει περί της λειτουργίας του).

Το ζουμί στα πεπραγμένα του ΕΣΡ για το 2017 είναι το κόστος λειτουργίας της «ανεξάρτητης Αρχής», το οποίο είναι 2.301.665 €. Αυτό ισούται με 3.541 βασικούς μισθούς των 650 ευρώ! Αν δεν ρίχναμε το 2017 χρήματα στο πιθάρι του ΕΣΡ θα μπορούσαμε να αγοράσουμε 30 πλήρως εξοπλισμένα, υπερσύγχρονα ασθενοφόρα (με τιμή αγοράς στα 76.000 € έκαστο).

2 σκέψεις σχετικά με το “Τα πεταμένα λεφτά στο ΕΣΡ”

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s