Κινέζικα οπλισμένα UAV «CH-92A» απέκτησε η Σερβία…!! (βίντεο)

China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) CH-92A [Serbian MoD] #1Ο σερβικός στρατός παρουσίασε το νέο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα της Κίνας Aerospace Science and Technology Corporation (CASC) CH-92A (UAV)
στις 4 Ιουλίου στο αεροδρόμιο Colonel-Pilot Milenko Pavlović, Batajnica.
Το CASC CH-92A UAV είναι ένα οπλισμένο σύστημα αναγνώρισης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAS), το οποίο σύμφωνα με το Σερβικό Υπουργείο Άμυνας έχει εμβέλεια 250 χιλιομέτρων, μέγιστο υψόμετρο πτήσης 5.000 μέτρα και ικανό για ταχύτητες κάτω από 200 χιλιόμετρα ανά ώρα. Μπορεί να προσβάλλει-εμπλέξει στόχους από αποστάσεις 9 χλμ. χρησιμοποιώντας βλήματα καθοδηγούμενα με λέιζερ. 

Το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει επίσης ότι το CH-92A μπορεί να παρακολουθεί κινούμενους στόχους, να καθορίζει τις συντεταγμένες των επίγειων στόχων και να παρέχει εικόνες για την εκτίμηση ζημιών μάχης.
Η Σερβία αγόρασε έξι CH-92A και σύμφωνα με το Σερβικό Υπουργείο Οικονομικών, η χρήση συστημάτων UAS της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, είναι η πρώτη για την περιοχή των Βαλκανίων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Ανώτατος Διοικητής του Σερβικού Στρατού, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Αναφερόμενος στο CH-92A και το σερβικό drone Pegaz (Πήγασος), ο Βούτσιτς είπε: «Είναι σημαντικό το ότι έχουμε συμφωνήσει για τη μεταφορά τεχνολογίας με την κινεζική πλευρά, ώστε να εισάγουμε τον «Πήγασο» μας στον σερβικό στρατό. Μαθαίνουμε και παίρνουμε τεχνολογία αιχμής.

Το Pegaz 011 της Σερβίας

«Ο Βούτσιτς εξήγησε ότι ο στρατός έχει απόθεμα 18 πυραύλων, αλλά θα αγοράσει περισσότερα και ότι τα συστήματα έχουν δοκιμασθεί στην πράξη-μάχη στον πόλεμο στην Υεμένη. Στην έκθεση συμμετείχαν επίσης ο αρχηγός του Σερβικού Στρατού, Στρατηγός Μιλάνο Μόισιλοβιτς.
Δείτε το βίντεο

Πηγή

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s