Ήρθε η σειρά του Πρετεντέρη…να μας ανυψώσει το ηθικό…»Να πεθάνουμε για το Καστελλόριζο;»

πρετεντερηςΆργησε ο Πρετεντέρης …αλλά «χτύπησε» και αυτός…»

σσΟ: Και όμως ο Πρετεντέρης παρά τον αμφιλεγόμενο τίτλο, παίρνει σαφή θέση, ότι αξίζει να πεθάνουμε για το Καστελόριζο. Ευχάριστη έκπληξη.
και ρωτάει…χωρίς τελικά ο ίδιος να παίρνει θέση…«Να πεθάνουμε για το Καστελλόριζο;»
Πήρε την σκυτάλη από Πορτοσάλτε, Ντόκο …Ροζάκη κλπ..ακολουθώντας το ρεύμα και την γραμμή επηρεασμού της κοινής γνώμης για αυτά που έρχονται…
Το κουβάρι σιγά σιγά ξετυλίγεται…  
Έχουμε πολλά ακόμα να δούμε και να διαβάσουμε.. 
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο..

prententeris

 

10 σκέψεις σχετικά με το “Ήρθε η σειρά του Πρετεντέρη…να μας ανυψώσει το ηθικό…»Να πεθάνουμε για το Καστελλόριζο;»”

 1. Δεν συμπάθω ΚΑΘΟΛΟΥ τον Πρετεντέρη. ΑΛΛΑ μου αρέσει να είμαι δικαίος:Το συμπέρασμά που καταλήγει το άρθρο είναι το ακρίβως αντίθετο από αύτο που υπαινισέται ο (συμπτωμάτικα;) ανώνυμος συγράφεας του ποστ..

  Μου αρέσει!

 2. Το άρθρο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ, μάλλον είναι γραμμένο ….ως εάν το «εξέδωσε» η Πυθία, από το Μαντείο των Δελφών…. Πολλές ερμηνείες…..αλλά το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ….δεν επιθυμεί … να θυσιαστεί για το Καστελλόριζο…. όπως συνέβη και στη Κύπρο…. που ΕΚΕΙΤΟ ΜΑΚΡΑΝ …. Μήπως και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ ΘΑ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ;;;

  ΟΠΟΤΕ κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΕΥΤΟΛΜΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ… ΔΙΟΤΙ ΒΕΒΑΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΕΙΤΕ ΔΙΦΟΡΟΥΜΕΝΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ ΟΨΙΝ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΛΕΟΝ ΕΠΑΨΕ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ…… ΣΤΑΡΑΤΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ……

  ΕΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΣΤΙΓΜΑΤΙΖΕΣΘΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ….

  Αν λοιπόν ερμηνεύετε αυτονόητα ότι το κείμενο σας επέχει θέση….. ηττοπάθειας και παράδοσης τότε, ουδέν άλλο σχόλιο …και ας αφήσουμε τον Μέγα Κολοκοτρώνη να βροντοφωνάξει προς όλους τους σημερινούς ΝΕΝΕΚΟΥΣ…..

  «Εις Ελόγου Σας χωρία της Λιοδώρας, όλα από Ζάτουνα έως Ασπρα Οσπήτια. Ευθύς όπου λάβετε το παρόν μου να ακούσετε την φωνήν του γενναιοτάτου χιλιάρχου Δημητράκη Πλαπούτα, τον οποίον διορίζω με πληρεξουσιότητα να πάρη τα άρματα σας και όλοι μαζύ να ελθήτε το ογληγορώτερον κατά το χρέος σας. Του έδωσα άδεια δια εκείνους από εσάς όπου δεν θελήσουν να θύση και να απολέση με φωτιά και τζεκούρι, οι δε λοιποί είσθε εις την αγάπην μου και κάμνετε το χρέος σας με προυθυμίαν, και ελπίζω ότι θ’ ακολουθήσετε χωρίς δυσκολίας. Ακολουθήσατε λοιπόν καθώς σας γράφω και ακολουθήσατε τον Καπιτάν Δημητράκη να προφθάσετε το ογληγορώτερον.

  15 Ιουνίου 1822, Σαραβάλι εκ της πολιορκίας Πατρών

  Μου αρέσει!

  1. Αναρωτιέμαι αν έχουμε μπεί στο κόπο να διαβάσουμε το τέλος του άρθρου…..α και το β! πληθυντικό του στιγματίζομαι λήγει εις -ε όχι αι

   Μου αρέσει!

 3. Ο Πρετεντέρης λέει το αντίθετο από ότι λέει το άρθρο. Οτι δεν ισχύει η δικαιολογία ότι το Καστελόριζο είναι μακριά και ότι αξίζει να πεθάνεις για αυτό!

  Μου αρέσει!

  1. Η ουσία ειναι όντως μία :καποίοι γράφουν «επέα πτερόεντα» ΧΩΡΙΣ να έχουν διαβάσει το άρθρο εκμεταλεύομενοι το όντως αμαρτωλό παρελθόν του κ. πρετεντέρη ,γνωστού και ως εκτοξευτή μπουκαλιών.
   ΥΓ Από τον 9ο αιώνα μΧ υπάρχει και η λεγόμενη μικρογράμματος γραφή (τα μικρά γράμματα) ο νοών νοήτω…

   Μου αρέσει!

 4. Μεταξύ σοβαρού και αστείου……

  Αγαπητέ κ. Βούλγαρη πνευματικέ άνδρα, κάποιοι είναι άσημοι και κάποιοι …ίσως αγράμματοι … Και ίσως νοερά να ζουν στην αρχαία εποχή ακόμη οι οπισθοδρομικοί, που οι αρχαίοι πρόγονοι μας έγραφαν με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα….. γιατί έτσι τους αρέσει… ή διότι αυτά γνωρίζουν, αυτά γράφουν και ίσως ανορθόγραφα….Συγχωρέστε τους εσείς με πτυχιακά ή ακαδημαϊκούς τίτλους…. ( Δεν κατέχω αμφότερα…)
  Αν δεν μπορείς να διαβάζεις ΚΕΦΑΛΑΙΑ, που πολλές φορές αποτυπώνουν την σοβαρότητα κάποιου θέματος ΛΥΠΑΜΑΙ, αλλά δεν θα αλλάξω και όποτε ΕΠΙΛΕΓΩ θα γράφω ΚΕΦΑΛΑΙΑ και ενίοτε και μικρά γράμματα……

  Όσον αφορά άρθρο του κ. Πρετεντέρη, επιμένω να το θεωρώ ότι επέχει θέση ασάφειας , ερμηνείας και χρησμού διφορούμενου όπως και της Πυθίας ή της Σίβυλλας και δυστυχώς η χρονική συγκυρία συμπίπτει με τις πρόσφατες «επιστημονικές» δηλώσεις του κ. Ροζάκη και άλλων τις οποίες κάποιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι χαρακτήρισαν «επιστημονικες»

  ΘΑΡΣΕΙ. ΛΕΓΩΝ Τ΄ ΑΛΗΘΕΣ ΟΥ ΣΦΑΛΕΙ ΠΟΤΕ….Φτάνει να είναι ξεκάθαρο…..

  Μικρή ασήμαντη επισήμανση……

  ΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΠΕΙ Η ΟΞΕΊΑ, ΤΑ ΟΜΟΙΟΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. ΣΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ Ο ΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ά, ΣΤΟ ΕΠΕΑ Ο ΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ έ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ το π επιβάλλεται στα ονόματα να είναι ΚΕΦΑΛΑΙΟ…. Η ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟ ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΗ …ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ……
  ΚΑΙ Ο ΝΩΝ ΝΟΕΙΤΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΟΗΤΩ……

  ΟΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΟΛΟΙ …ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΗ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ή ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΛΕΩ MEA CULPA.
  ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΘΙΕΡΏΘΗΚΕ Η ΜΙΚΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΡΑΦΗ…..ΕΓΩ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΧΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 8ου π.Χ ΑΙΩΝΑ, ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΟΤΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗΚΕ Η ΜΥΚΗΝΑΪΚΗ ΣΥΛΛΑΒΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ( ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ 1200 π.Χ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΙΝ)

  Αγαπητέ μου νάσαι καλά και αυτά είναι …. ανώδυνες λεπτομέρειες… Κάνουμε και λίγο χιούμορ για να σπάμε το σημερινό δυσάρεστο κλίμα……Και ουδέν κακό αμιγές καλού…γηράσκω αεί διδασκόμενος……..

  ΣΑΙ ΧΕΡΑΙΤΟ ΜΑΙ ΑΙΚΤΕΙΜΟΙΣΙ….

  ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ

  Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s