Ο Χαρδαλιάς έριξε πόρτα στην Αλβανία. Δεν ανοίγουν τελικά τα σύνορα!

Λύση στην αναστάτωση που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα με το άνοιγμα των συνόρων για τους Αλβανούς πολίτες, έδωσε η Πολιτική Προστασία, καθώς όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά.

Το πρόβλημα για την Ελλάδα ήταν ότι βάσει της ανακοίνωσης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, από 1η Ιουλίου οι εισερχόμενοι από την Αλβανία θα έμπαιναν χωρίς υγειονομικούς ελέγχους στη χώρα μας, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει συμπεριλάβει τη γείτονα στον κατάλογο των χωρών που ο κορωνοϊός έχει κάνει «ισχυρή επανεμφάνιση».

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης μετέφερε εκ νέου τους προβληματισμούς του στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον ενημέρωσε για τα μέτρα ασφαλείας που ήταν έτοιμη να λάβει η Περιφέρεια ενόψει του αυριανού ανοίγματος.

Αυτά περιλάμβαναν ειδικές καμπίνες (τούνελ απολύμανσης) στους τρεις μεθοριακούς σταθμούς Μέρτζιανη, Κακαβιά, Μαυρομάτι, στο λιμάνι Ηγουμενίτσας και στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Ωστόσο, όπως του μετέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αυτά δεν θα χρειαστούν (προς το παρόν), καθώς η νέα ημερομηνία ανοίγματος των συνόρων με την Αλβανία θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες από τη ΓΓΠΠ.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο Χαρδαλιάς έριξε πόρτα στην Αλβανία. Δεν ανοίγουν τελικά τα σύνορα!”

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s