Πως ο Ερντογαν εκβίασε και έδεσε τον Τραμπ.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε μία εξαιρετικά επιθετική πολιτική απέναντι στην Τουρκία. Αυτό ξαφνικά άλλαξε. Και η αλλαγή αυτή συνέπεσε με την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Κασόγκι, στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη από το νέο καθεστώς, το οποίο ουσιαστικά επέβαλλε ο ίδιος ο Τραμπ.

Ο Κασόγκι ήταν μια εξαιρετικά σκοτεινή προσωπικότητα που φέρεται να συνεργαζόταν με το προηγούμενο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, τον Ερντογάν αλλά και τις ηνωμένες πολιτείες της Κλίντον!

Όταν ο Τραμπ γκρέμισε το τουρκόφιλο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, ο Κασόγκι φοβούμενος για την ζωή του, κατέφυγε στον Ερντογάν. Ο φίλα προσκείμενος όμως Σαουδάραβας βασιλιάς στον Τραμπ, θεωρούσε τον Κασόγκι μεγάλη απειλή. Κάποιες πληροφορίες λοιπόν θέλουν τον Σαουδάραβα βασιλιά να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τον γαμπρό του Τραμπ, ο οποίος ήταν και ο σύνδεσμος για τις νέες σχέσεις των δύο χωρών, προκειμένου να λάβει το πράσινο φως για να τον προσάγει. Αυτό το τηλεφώνημα έγινε διότι ο βασιλιάς γνώριζε πολύ καλά τις σχέσεις του Κασόγκι με την απελθούσα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το πράσινο φως και ο εκβιασμός του Ερντογάν στον Τραμπ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γαμπρός επιβεβαίωσε πως ο Κασόγκι δεν είχε καμία σχέση πλέον με τον Λευκό Οίκο. Φυσικά ακόμα και να ισχύει κάτι τέτοιο, ουδέποτε εδόθη πράσινο φως για την δολοφονία του, ειδικά με τον τρόπο που έγινε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωσταντινούπολη, όπου κυριολεκτικά έβγαλαν το πτώμα του τεμαχισμένο σε βαλίτσες.

Ο Ερντογάν λοιπόν που ελέγχει ακόμα το βαθύ κράτος της Σαουδικής Αραβίας, φέρεται πως πήρε στα χέρια του το συγκεκριμένο τηλεφώνημα. Αυτός είναι και ο λόγος που επί εβδομάδες ο Ερντογάν παρίστανε τον ανθρωπιστή και κατακεραύνωνε το νέο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας για την δολοφονία του «δημοσιογράφου«. Όταν ο ίδιος ο Ερντογάν έχει δολοφονήσει, φυλακίσει και εκβιάσει χιλιάδες δημοσιογράφους μέσα στην Τουρκία!

Το ραντεβού του Ερντογάν με τον Κουσνέρ, γαμπρό του Τραμπ.

Εκεί λοιπόν ξεκίνησε η αλληλουχία των γεγονότων που έφερε κοντά τον Τραμπ και τον Ερντογάν. Τόσο κοντά, που ο αμερικανός πρόεδρος αγνοούσε ακόμα και δικούς του γερουσιαστές, προκειμένου να υπερασπίσει τον παράφρονα δικτάτορα της Τουρκίας. Η συνάντηση του Κουσνέρ με τον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη, έδωσες στις φήμες αυτές νέα υπόσταση, που ενισχύθηκε με την παρέμβαση του πρώην Σύμβουλου εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον. Ο Μπόλτον λοιπόν, κατηγόρησε ευθέως τον Τραμπ ότι η αλλαγή πολιτικής του έναντι της Τουρκίας ήταν αποτέλεσμα υπόγειας οικονομικής συναλλαγής!

Φυσικά ο Τραμπ δεν είχε ανάγκη από λεφτά. Όμως οι τούρκοι διαχρονικά γνωρίζουν καλά το παιχνίδι των εκβιασμών. Είναι λοιπόν εξαιρετικά πιθανό να χρησιμοποιήθηκε η υποκλοπή με το τηλεφώνημα του Σαουδάραβα βασιλιά στον γαμπρό του Τραμπ, ως στοιχείο εκβιασμού προκειμένου να σύρει τον Κουσνέρ σε συνομιλίες, όπου και να προέκυψε η οικονομική συναλλαγή που καταγγέλλει ο Μπόλτον. Στους τούρκους βλέπετε όπως και τους Γερμανούς, δεν αρκεί να λαδώνουν πολιτικούς ή κυβερνητικούς αξιωματούχους. Πρέπει να τους εκβιάζουν κιόλας με κάτι.

Η μεγάλη ευκαιρία του Τραμπ

Πέραν του πολιτικού θρίλερ που περιγράψαμε, όπου έχει λίγο απ’ όλα, αίμα, χρήμα και δράση μυστικών υπηρεσιών, η εξέλιξη με την πρωτοβουλία των γερουσιαστών αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για τον πρόεδρο Τραμπ. Στηρίζοντας την πρωτοβουλία υπέρ της Ελλάδας και κατά του Λίβυου προέδρου, βγάζει από πάνω του την ρετσινιά του εκβιαζόμενου από τον Ερντογάν και όλες αυτές οι θεωρίες πάνε περίπατο. Σε μία εξαιρετικά νευραλγική μάλιστα στιγμή, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος αντιμετωπίζει εσωτερικό χάος στον δρόμο για τις εκλογές. Και η έμπρακτη τιμωρία των δολοφόνων του αμερικανού πρέσβη, την οποία τόσο είχε προβάλει στις προηγούμενες εκλογές, αποτελεί ένα μεγάλο όπλο στην φαρέτρα του για να παραμείνει στον Λευκό Οίκο. Σε λίγες ημέρες, θα γνωρίζουμε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πως ο Ερντογαν εκβίασε και έδεσε τον Τραμπ.”

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s