Πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά η μεθόδευση για να προαχθεί η Ελένη Ράικου

Πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά μεθόδευση σχεδίασαν στον Άρειο Πάγο, γνωρίζοντας πως η πλειοψηφία των ανώτατων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών δεν πρόκειται να εγκρίνουν την προαγωγή της Αντιεισαγγελέα Εφετών Ελένης Ράικου.

Η συνείδηση των δικαστών δεν επέτρεπε να της δώσουν προαγωγή με βάση την υπηρεσιακή της πορεία σε σχέση με άλλους συναδέλφους της. Για το λόγο αυτό άλλωστε ήταν αρνητική και η εισήγηση του αρμόδιου Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Έτσι προήχθησαν συνολικά 21 Αντιεισαγγελείς στη θέση του Εισαγγελέα Εφετών, αλλά όχι η Ελένη Ράικου καθώς και ακόμα τέσσερις συνάδελφοι της. Η τέως Εισαγγελέας Διαφθοράς και οι άλλοι τέσσερις συνάδελφοι της θα κριθούν στο προσεχές μέλλον από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά όπως μας έλεγαν παλιοί δικαστικοί λειτουργοί οι οποίοι δεν θυμούνται να γίνονται προαγωγές σε δύο φάσεις.

Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι αν υπήρξε… παρέμβαση σε αυτή τη μεθόδευση και αν στόχος είναι η προαγωγή της Ελένης Ράικου σε δεύτερο χρόνο. Βλέπετε η εν λόγω εισαγγελική λειτουργός είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Όμως οι ίδιοι οι συνάδελφοι της δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα για την προαγωγή της και για το λόγο αυτό ανέβαλαν την εξέταση της προαγωγής της και δεν την έκριναν διατηρητέα στην θέση του Αντεισαγγελέα όπως είθισται, όταν κάποιος εισαγγελικός λειτουργός δεν προαχθεί μαζί με τους άλλους συναδέλφους της που είναι στην ίδια επετηρίδα και κρίνονται από το ίδιο δικαστικό συμβούλιο.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους… εκλεκτούς μάρτυρες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής;

Ο χρόνος θα δείξει…

Πληροφορίες απο Newsbreak.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πρωτοφανής στα δικαστικά χρονικά η μεθόδευση για να προαχθεί η Ελένη Ράικου”

  1. Γατάκια. Άντε να μάθετε εσείς από δικτατορία. Δεν είναι εύκολο !!! δεν προηχθηκε ?? ε και ??? αλλάζουμε τους Νόμους, όπως θέλουμε εμείς και θα προαχθει. ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ των ΑΡΙΣΤΩΝ, πρέπει να ξέρει να λύνει προβλήματα. Απλά φτιάχνει τους Νόμους, όπως, όταν και σύμφωνα με τις ανάγκες τις ΔΗΚΤΑΤΟΡΙΑΣ μας.

    Μου αρέσει!

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s