Αμερικανός δικηγόρος για Novartis: Δικαίωση των μαρτύρων, που απειλούνται από Έλληνες διεφθαρμένους αξιωματούχους.

Μήνυμα προς την ελληνική δικαιοσύνη, την κυβέρνηση και τους Έλληνες πολιτικούς στέλνει ο Αμερικανός δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος για το σκάνδαλο Novartis.

Μετά τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis με τις ΗΠΑ και την παραδοχή του τεράστιου σκανδάλου από την φαρμακοβιομηχανία για αθέμιτες πρακτικές της στην Ελλάδα, ο δικηγόρος Stephen M. Kohn, του δικηγορικού γραφείου Kohn & Colapinto, με έδρα τις ΗΠΑ, τονίζει πως οι συνολικές κυρώσεις ξεπερνούν τα 300 εκ. δολάρια και σε αυτό βοήθησαν τα μέγιστα οι εν λόγω μάρτυρες.

Μεσάζων είχε στα χέρια του ηχητικό από το μέγαρο Μαξίμου!
«Οι ανώνυμοι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, που τεκμηρίωσαν αυτά τα εγκλήματα είναι ήρωες. Έθεσαν σε κίνδυνο τη φήμη και την επαγγελματική τους σταδιοδρομία για να ενημερώσουν τις αρχές σχετικά με το εκτεταμένο σύστημα δωροδοκίας που είχε στήσει η Novartis στην Ελλάδα. Ακόμα και σήμερα, η ασφάλειά τους απειλείται από διεφθαρμένους αξιωματούχους που έκλεψαν χρήματα από το σύστημα και έλαβαν δωροδοκίες», αναφέρει και προσθέτει:

Κεραυνοί Τσοβόλα για συμφωνία ΗΠΑ-Novartis: Δικαιώνεται ο Παπαγγελόπουλος. Συγκαλύπτουν το σκάνδαλο ΝΔ-ΚΙΝΑΛ.

«Οι κυρώσεις πρέπει να λειτουργήσουν ως κάλεσμα αφύπνισης σε όλη την Ευρώπη και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα. Οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος μπορούν να αναφέρουν εμπιστευτικά και ανώνυμα τις δωροδοκίες ώστε να λογοδοτήσουν οι πολυεθνικές. Ήρθε η ώρα για τους εκατομμυριούχους και τους δισεκατομμυριούχους, που επωφελούνται από τις δωροδοκίες και υπονομεύουν το κράτος δικαίου και διαφθείρουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, να λογοδοτήσουν πλήρως».

Παραδοχή πως η Novartis εξαγόραζε Έλληνες αξιωματούχους για να επηρεάζει κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ

«Οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές συνεργάστηκαν πλήρως και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η αποτελεσματικότητα του νόμου Dodd – Frank και των νόμων περί καταγγελίας από μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος, ώστε να λογοδοτούν διεφθαρμένοι αξιωματούχοι και εταιρείες», καταλήγει.

Πηγή: tvxs.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αμερικανός δικηγόρος για Novartis: Δικαίωση των μαρτύρων, που απειλούνται από Έλληνες διεφθαρμένους αξιωματούχους.”

Leave a Reply

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s